Reklama

Reklama

Čističi vesmíru

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři outsideři, co se v roce 2092 honí za vesmírným odpadem a sny o budoucnosti, objeví androidku, která by jim mohla hodit balík. Kdyby neskrývala nebezpečné tajemství. (Netflix)

Zajímavosti (4)

  • Na konci filmu si Bubs ve vesmíru čte básnickou sbírku „Leben und Lieder“ z roku 1894, jejímž autorem je Rainer Maria Rilke, který se narodil v Praze roku 1875 (Rakousko-Uhersko) a stal se z něj později jeden z nejvýznamnějších německy píšících lyriků přelomu 19. a 20. století. Jeho básnická sbírka „Leben und Lieder“ byla jeho prvním nezávisle vydaným dílem. (carter...)
  • Tento film je považovaný za první korejský vesmírný blockbuster. (Martrix)
  • Jo Sung-hee začal psát příběh 10 let před uvedením filmu poté, co se od kamaráda dozvěděl, jak nebezpečný je vesmírný odpad. Že velmi narůstá množství těchto rychle se pohybujících fragmentů kosmických trosek, takže mohou vést ke kolizím. Začalo to myšlenkou, že by posádka kosmické lodi sbírala vesmírné haraburdí. Začal tedy psát scénář a přemýšlel, jak by se k tomuto problému postavili Korejci, kteří mají houževnatou mentalitu. (Martrix)
  • Poté, co byl film kvůli pandemii covid-19 dvakrát odložen (červen a následně srpen 2020), byl film exkluzivně uveden 5. února na Netlixu. (UncleMorty)

Reklama

Reklama