Reklama

Reklama

Spider-Man

  • USA Spider-Man
Trailer
USA, 2002, 121 min

Obsahy(1)

Film na motivy marvelovského komiksu je příběhem podivínského středoškoláka Petera Parkera (Tobey Maguire). Jako dítě osiřel, byl šikanován a nebyl schopen vyznat lásku okouzlující dívce ze sousedství Mary Jane Watsonové. Říct o jeho životě, že je to bída, by asi bylo dost slabé slovo. Ovšem jednoho krásného dne, když ho na exkurzi v laboratoři pokouše uprchlý radioaktivní pavouk, se jeho život změní tak, jak by si sotva kdo dokázal představit. Peter získá netušenou pružnost, jasné vidění, schopnost přichytit se k povrchu, šplhat po zdech a vystřelovat sítě ze zápěstí, ale ona to nebude jenom zábava. Výstřední milionář Norman Osborn (Willem Dafoe) na sobě vyzkouší účinek drog, čímž vznikne jeho maniakální alter ego Green Goblin. Peter se tudíž musí stát Spider-Manem a vzít si Green Goblina na starost, jinak ho Goblin zabije. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (884)

woody 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to trhalo rekordy v návštěvnosti ale zpracováním to rozhodně nebylo.Scénář chabý(já vím,první film o Spider-Manovi ,musí se představit hrdinové a padouši ale trošku inovace být nemohlo?),výkony nevýrazné(těším se na záporáka Dafoe,a nic)až na Kirsten(to je Mary Jane jak se na komix patří) a vůbec celý to bylo jakýsi takýsi,jen ne komixový film.Jdu se podívat na Burtona nebo na Donnera,abych si spravil chuť. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi přeceňovaný film, který v sobě nemá nic naprosto skvělého. Je průměrný. Ať je to již výkony herců (Tobeymu bych neuvěřil, že je spiderman ani kdyby se mnou hodil o zem), scénáři(který nerozvýjí tolik charaktery jak by bylo potřeba), hudbě(ono tam něco hraje?), režii(láska ke comicsu se nedá upřít, ale všeho moc škodí!!) a vykradačným scénám(ať se na mě nikdo nezlobí např. zpomalené vyhnutí létajícím hvězdicím(??!!) bych už nechtěl vidět ani v blbý parodii natož ve filmu za 100milionů). Vadí mi, že ve filmu není prakticky žádná originalita!! Takovýto film by měl tvořit citace, úžasné scény a neopakovatelně chytlavé hlášky, ale ani jedno z toho se nekoná. Nechci dávat 2*, protože si myslím, že by to bylo příliš kruté, ale už tyto 3* se klepou jak stul bez jedné nohy ;-) ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Ze tří bratrů nejstarší, chybí mu vybroušenost prostředního bratra a (naštěstí) i bujará rozjívenost třetího mazánka, ale přesto zůstává vzorem, ke kterému se mohou vracet. Ekvivalent labradora mezi comicsovými adaptacemi: chytrý, přátelský k dětem i dívkám, veselý a to, po čem toužíte, vám přinese než bys řekl pavučina. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film že boural rekordy v divácké návštěvnosti v kinech po celém světě? A čím si tohle privilegium zasloužil? Totálně nevýrazným Tobeym Maguirem? Scénářem, který nenabízí nic převratného a ani nedá hercům šanci se rozehrát? Ne, vážně, tenhle film je jen a pouze průměr, a pokud je považován za trhák, tak já tento názor rozhodně nesdílím. Ale chápu, že hlavně divácká kategorie "teen" bude asi sdílet jiný názor. Btw. Můj dvouletý syn je ze Spidermana zatím taky paf. :-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsem po prvním zhlédnutí zůstal sedět velmi zklamán. Čekal jsem jízdu plnou propletených vztahů, velkolepých akčních scén a hlubokých emocí. A viděl jsem jednoduchou pohádku o dobru a zlu a zároveň drama jedince nepřijatého společností. A napodruhé jsem zůstal sedět znovu. Ale tentokrát z opačného důvodu. To, co jsem napoprvé chtěl mít a neměl, tam najednou bylo. Jenom komornější, příjemnější a vhodnější. Raimiho pojetí sice v detailech kašle na komiks, ale funguje více než dobře. Následující dva díly jsou ale přece jen o něco dál. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (187)

  • Když redaktor J. Jonah Jameson (J.K. Simmons) potřebuje lepší fotografii Spider-Mana (Tobey Maguire) na titulní stránku, jeho kolega mu řekne, že žádnou nemají, protože Eddie za celé týdny nic lepšího nezískal. Jde o odkaz na fotografa Eddieho Brocka (Topher Grace), který hraje velkou roli ve třetím dílu, kde se z něj stane Venom. (Kinofil)
  • Ve filmu se měl na krátkou chvíli mihnout Hugh Jackman v roli Wolverina, ale z plánu sešlo, protože produkce nedokázala získat jeho oblek z filmu X-Men (2000).
    (hynn3k)
  • Scéna, keď Peter Parker (Tobey Maguire) a Mary Jane Watson (Kirsten Dunst) hovoria vonku v noci, bola natočená o 4 hodine ráno a musela byť natočená rýchlo, pretože sa blížil východ slnka. Kirsten Dunst tiež poznamenala, že bolo veľmi chladné ráno. (WalterIK7)

Související novinky

Sam Raimi jedná o režii Doctor Strange 2

Sam Raimi jedná o režii Doctor Strange 2

06.02.2020

Kultovní hororový režisér Sam Raimi jedná o režii snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness pro studio Marvel. Nebyla by to pro něj samozřejmě první štace do komiksového světa, Raimi totiž… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama