Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ešte lepšie než som čakal! Nechýbajú hektolitre krvy a prudké násilie, výborná je tiež formálna štylizácia - rovnako šialená kamera, ako v The Evil Dead. Čo ma tu ale dostalo najviac, sú zvukové ruchy. Tie hrajú väčšiu rolu, ako štvorica mladíkov. Prihliadnuc k tomu, že Raimi natočil Within the Woods za jeden víkend, nejde ináč, než sa mu pokloniť. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hooodně laciný horůrek, který tak těžko maskuje, v jak spartánských podmínkách vznikal, že je těžké jej nemilovat. Nebudu psát, že něco podobného by zvládl zkutit každý - nezvládl, Raimi není žádný diletant, co si rád hraje s kamerou. A nebyl jim ani před devětadvaceti lety (ten čas ale letí), když natáčel Within the Woods. Musela to být ohromná legrace, vytvořit si s partou kámošů na chatě první vlastní horor a asi málokdo tehdy tušil, kolik lidí jejich společný projekt časem uvidí a bude na něm obdivovat nejenom znepokojivé ruchy v pozadí. Verze, která koluje po internetu, má děsivou technickou kvalitu, ale výborně dotváří dojem věci (konkrétně amatérského videa) vyhrabané někde poblíž Burkitsville, což znásobuje hororový zážitek. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelnej masakr, kterej právě díky krátké stopáži vnese diváka do totálního strachu, napětí, teroru a hrůzy raz-dva. Film vyniká klasickými šílenými zvyky známými z pozdějších Evil Dead dílů, kamerovými nájezdy a záběry atd. Je to takový Evil Dead naopak, Bruce Campbela něco posedne v lese, změní se v něco jako je zombák a vyvraždí chalupu plnou přátel. Řev, brutalita, hnus, napětí, skřeky, vše z filmu srší stejně asi jako nadšení do jeho tvorby. Opravdová paráda, byl sem vyloženě překvapen, párkrát doslova šokován. Tohle jsem opravdu nečekal... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak dlouho bude Raimimu procházet tohle nekonečný vykrádání sebe sama. Já vím, s každou novější verzí se to zlepšuje, ale i tak je docela zajímavý natočit čtyři filmy na stejnej námět, akorát ostupně trošku obměňovaný určitýma částečkama nebo zaměřením filmu (buď na strach, nebo na humor). Každopádně je tohle zatraceně děsivý. mnohem strašidelnější, než všechny ostatní dohromady (nebo i jednička Evil Dead bez přičtení strašlivýho zápornýho potenciálu strachu z trojky). ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Raimi potvrdil, že horory nejsou jeho silnou parketou. Within the Woods je po všech stránkách mizerným snímkem, který fanouška dobrého hororu, neřkuli hororového experta jako já, nezaujme naprosto ničím. Hned v úvodu si povšimneme nevalné kvality obrazu, kterou Raimi zřejmě použil jako zastírací manévr k zakrytí prkenných hereckých výkonů založených na monotonním ječení či katastrofálních triků, u kterých nechybí ani kečupová krev. Snímek se k naprostému odpadu přehoupne zhruba v polovině stopáže, kdy Bruce Campbell svým komickým medvědím řevem ohlásí příchod komediální roviny. Within the Woods představuje smutnou ukázku čirého hororového amatérismu a slouží jako odstrašující příklad pro všechny potenciální hororové režiséry, kteří hodlají nedostatek svých filmařských kvalit vyvážit prostřednictvím obrovského tvůrčího nadšení. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková raimiho hororvá a hodně amatérská krátkometrážní jednohubka před jeho majstrštykem Evil Deadem. Samozřejmě nemůže chybět ani božskej Bruce Campbell, kterej je tady jako lahůdkovej nemrtvej a rozdá si to s partičkou, která přijela na piknik do nějaký chatky ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pár let předtím, než Raimi vypustil do světa své Smrtelné zlo, natočil tuto režijní (skoro) prvotinu, jíž to vlastně všechno začalo. Within the Woods jsem sice viděla v otřesné kvalitě a počáteční amatérismus je znát, ale i tak, nezaměnitelný styl a počátky zrodu kultovní hororové série jsou zřetelné, i přes ten "horrible picture.":) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že existuje tento, jakýsi nultý, díl k mé oblíbené sérii Evil Dead, musel jsem ho mít. Dlouho se nedařilo, ale nakonec, i když v opravdu velmi špatné kvalitě, kterou si jistě někteří z vás taktéž mohli užít:-), to vyšlo. Kdybych neznal další filmy, možná by mi to tak nepřišlo, ale takhle to bylo prostě jak pohlazení na duši. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi je rešpektovaný a uznávaný režisér, ktorý dokáže natočiť zaručený kinohit. Dôkazom toho je popkornová komiksová séria "Spiderman". Ja si ho však vážim skôr kvôli jeho staršej, horrorovej tvorbe. Jeho snímok "Evil Dead" je kultová záležitosť. Je to jeden z nosných pilierov americkej horrorovej filmovej školy. V roku 1979, vo veku dvadsať rokov, natočil Raimi krátkometrážny film "Within the Woods". Tento titul možno považovať za nenápadnú predzvesť, hrubý náčrtok či strohý koncept ku geniálnemu "Lesnému duchovi". *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jednim slovem masakr prequel k Evil dead je sice jeste amaterstejsi nez film jako takovy ale ta atmosfera mrazivy minimalismus jednoduchost a primocarost ve spojeni s nekonecnym nadsenim a napady zacinajiciho Raimiho proste dokonale funguje skoda ze to neni nikde k sehnani v lepsi kvalite ale i tak jasnej plnej pocet ()

petero 

všechny recenze uživatele

http://www.youtube.com/watch?v=ca63PIpoRQI Búchajúca hojdačka o stenu chaty, šialený nájazd kamery za zvuku nervydrásajúceho doprovodu, odrezanie ruky. Už tu je to všetko. Amatérske ale pritom perfekcionistické. Toto natočiť s kamarátmi za tri dni? Jasný dôkaz že Raimi je geniálny filmár. Tie zvuky sú úžasné. Práve tu duch lesa ovládol Bruca naplno – to je na tom najlepšie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě je tahle příprava na Evil Dead notná taškařice, která tedy nefunguje jako horror, nýbrž jako komedie. Film vypadá, jako by ho natočili ve 20.letech (groteska hadr), a pak ho nechali povalovat padesát let někde v lese. V dnešní době malá raritka, zajímavost hlavně pro ty, kdo milují Raimovu smrtící trilogii. V závěru sice dojde na krvavé divadlo, ale k šokování má daleko. Jak říkám, je to zkrátka bžunda, nic víc. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi asi musel vidět zemanovský díl studna, protože ty hrátky se sekerou někde vidět musel. ne. Ale je zajímavé, jak Raimi dokázal později vykrádat sám sebe. Viz amputace ruky, sestupování do sklepa aj. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

V zhruba polhodinovom rannom kraťase Sam Raimi prichádza so svojim lesným duchom, ktorý sa v neskoršom horore THE EVIL DEAD stal tým základným kameňom nielen tejto celovečernej Raimiho "evil" prvotiny neskôr rozrastenej až do základnej trilógie, ale aj hororu ako takého. Výborné šialené zvuky, šialená kamera, šialený Raimi! Škoda, že som to videl v horšej kvalite, bez tých bezpochyby pekných detailov. Within the Woods je prequel jednej z mojich najobľúbenejších sérii. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to lepší, ale k sehnání nebyla lepší kvalita než jsem sehnal já, a proto ten pocit nebyl takový, ale i tak koukatelný krátkometrážní horor.. 6/10 = 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Bruce Campbell ako zombie, veľa násilia, krvi, kriku, hluku a vôbec Raimi, ktorý pomocou zvukov dokáže vydesiť, nech už kamera zaberá čokoľvek. Kult. ()

Reklama

Reklama