Reklama

Reklama

Home Before Dark

(seriál)
  • USA Home Before Dark
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2020–2023), 22 h 33 min (Minutáž: 41–57 min)

Hudba:

Nathan Lanier

Hrají:

Jim Sturgess, Brooklynn Prince, Abby Miller, Kylie Rogers, Michael Weston, Joelle Carter, Aziza Scott, Louis Herthum, Adrian Hough, Jibrail Nantambu (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Detektivní příběh inspirovaný skutečnou devítiletou reportérkou. Dívka se se svou rodinou přistěhuje do městečka, které její otec kdysi opustil. Při hledání pravdy se dostane ke starému případu, který nebyl nikdy vyřešen. (Apple TV+)

Recenze (20)

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych rád upozornil, že nesnáším recyklované kriminální případy a nemám rád dětské hrdiny. Šlo spíš o zvědavost, jak se s touto látkou popral(a/o) Apple TV+ a výsledek za to stojí. Hlavní dětská hrdinka si Vás získá od prvního okamžiku a casting celkově je velice příjemně a vyváženě složený. Zároveň u dosti seriálů si člověk řekne, kolik zbytečných dílů v celém součtu obsahoval. Tady hodlám tvrdit, že stopáž byla naprosto ideální. A to ať už čas potřebný k vykreslení jednotlivých postav, tak i výstavba příběhu obecně. Jednotlivá dílčí odhalení jsou servírována velice rozumně a srozumitelně zároveň. Na vysoké úrovni je rovněž schopnost seriálu vyvolat značnou empatii a to snad ke všem postavám. O to jednodušší je pak ztotožnit se s nimi a prožívat jejich příběh, doplněný poutavým hudebním podkresem. Určitě doporučuji shlédnout a určitě chci další řadu (která se dle zakončení nabízí)! 90 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začnu zlehka. Máte rádi Stranger Things? Tak tady si pochutnáte. Brooklynn Prince je sice chytrá jak rádio, ale po prvním díle si jí oblíbíte a její nadšení pro věc budete jednoznačně sdílet. Tvůrci si totiž dali tu práci a natočili výborný seriál, který pracuje s dětmi, jejich inteligencí a do jejich prostředí převádí jednak vraždu, ale také nevyjasněný případ z dob minulých, takže kriminálka v područí dětské představivosti jak vyšitá. To vše odehrávající se v prostředí jednoho na první pohled nevýrazného amerického maloměsta. A i když bych mohl polemizovat nad tím, že deset dílů bylo hodně, nakonec jsem s příběhem byl spokojený. Možná škoda s lehce otevřeným závěrem, který nabízí mnohé, takže nezbývá než si počkat na druhou sérii, kterou potvrdili, takže super. Pro celou řadu nápadů a atmosféru nejen prostředí, ale i dětských bojovek, si tento příběh pozornost jednoznačně zaslouží. Byla radost na něj koukat a uznávám, že na první pohled by mě to ani nenapadlo. Skrytý drahokam Apple TV. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je to taká komorná, pomalá, "odľahčená" kriminálka pre najmenších, podaná takým spôsobom, aby si získala aj najmladšie publikum. Napodiv, nemal som s tým problém, no netreba očakávať žiadne tempo, žiadnu dusnú atmosféru, ani nič, čo by bolo vhodné pre staršiu generáciu. Spokojný .. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Samotné prípady by sa ešte dali, ok stala sa vražda, skúmame to, možno príde zaujímavé odhalenie, prekvapenie. Problém vidím v samotnej premise detskej postavy vyšetrovateľa, najmä keď seriál nie je až tak primárne určený deťom. Apple nás síce ohúri, že tu ide o inšpiráciu skutočnou deväťročnou detektívkou, ale mne sa to nechce veriť. Akože toto sa normálne stalo, že dievčatko príde na policajnú stanicu, vyžiada si spis a polícia s ňou normálne jedná a rieši okolnosti zločinu? Neverím. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kdo někdy viděl alespoň jeden díl Odložených případů a má ten seriál rád,pak bude s tímhle novým jablečným kouskem spokojen.Jde totiž prakticky o to samé a to se všemi klady a zápory.Mezi klady jde rozhodně počítat fakt,že seriál má solidní obsazení,dobrou atmosféru a díky formátu zvládá slušně pracovat s postavami (jakkoliv třeba šerif je čistě jednorozměrný záporák a divák se nedozví proč).Mez zápory pak lze počítat to,že i když se "záhada" odhaluje postupně,je k tomu využíváno zvláštních načasování a dost těžko se věří tomu,že některé věci (například auto domnělého únosce) se po třiceti letech podaří objevit prakticky nedotčené a bez toho aby během těch předchozích let někoho zajímaly.S tím je spojené i to,že seriál nakonec dojde skorem až k prdelnímu rozuzlení,které jsem měl celkem problém přijmout bez toho abych měl sto dalších otázek.Přes to všechno bych každopádně neměl problém tuhle seriálovou jednohubku doporučit,protože i přes zápory a ne úplně uspokojivé rozuzlení jsem se bavil a větší ambice tahle série nemá.Klidně bych si pak dal i druhou řadu...70% ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Skvělý pilot Vás navnadí a nechává napjaté, že máte potřebu si pustit další a další díl, dokud se celý příběh nerozuzlí, i když vlastně finální zjištění mi napadlo už několikrát během sledování seriálu a tak pro mě konec neměl tížený "wow efekt". Bohužel kouzlo dramatu a mysteria se chvílemi vytrácí, kdy děj úplně nešlape, ale i tak těch 45 minut celkem rychle odsýpá. Postavy, které mají štvát, tak štvou víc než dost a hlavní hrdinka se pere se svou rolí statečně. Cením i snahu o změnu starších herců na mladší, i když je lehce úsměvná. Dost mi baví i vytváření skládaček srze mysl Hilde, které obsahu dodávají něco navíc. Druhou sérii uvítám. Teď mám akorát chuť se stát součástí The Magic Hour Chronicle týmu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Apple přichází s něčím zvláštním. Něco jako krimi thriller, ale vlastně rodinný. Takový pro celou rodinu. Takový, který mě moc nezajímá. Už jenom z principu, že hlavní hrdinka je svéhlavá malá holka, která bojuje se svým otcem věčně na pochybách, což začne být brutálně nezáživné po druhé epizodě. K tomu jedna dcera, která pomáhá a nepomáhá. Další dcera, která je úplně zbytečná a matka, která něco jakoby dělá. Příběh je v tomhle tak nezáživný, že ani moc není o čem diskutovat. Velmi brzy se totiž ztratí a nějak člověku nezáleží na dalším vývinu. K tomu následuje na konci něco jako cliffhanger, který moc nefunguje. Nebo tedy funguje, ale pokud jste se nezačali nudit u druhého dílu. Seriál ve svém výsledku není špatný. Problém je v tom, že tématem mě osobně v celku obchází. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.řada: ***** Dokonalé po všech stránkách. Prakticky neexistuje epizoda, kdy by se děj neposunul rapidně dopředu. Díky obsazení (dokonalé, snad až na ropuchu Iz) a vyvážení napětí, humoru a chytrosti scénáře (ano, drobné naivní přešlapy se najdou, ale koho to zajímá) dělá ze seriálu dokonalou podívanou. Klady seriálu jsou tak velké, že v porovnání s jinými seriálovými “klenoty” dnešni doby (Defending Jacob, Clarice) je tohle úplně jiná dimenze. 2.řada: *** Druhá řada by se s trochou nadsázky dala považovat za rozcajdané finále řady první. Události z první řady totiž prostupují i celou řadou druhou a první řadu definitivně uzavírají (viz slova Hilde). Pak se řadou prolíná jedna otravná ekologická agitka a hluboká sonda do života všech vedlejších postav (hlubší než by si jeden přál). Podrobněji u jednotlivých epizod. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

První dva díly fakt super mysteriózní kriminálka se soundrackem mé krevní skupiny. Jenže pak z toho začlo být čím dál tím víc takové to hallmark drama, tady jen ozvláštněné tím malým Sherlockem v sukni. Tu druhou půlku jsem sledoval spíš na neutral. 5/10 ()

orgia 

všechny recenze uživatele

Namet vypadal slibne, bohuzel se z toho vyklubal nudny rodinny serial. Scenarista dela z divaku idioty, postavy meni svoje nazory kazdej dil a chovaji se naprosto nelogicky, k tomu porce klasickych klise scen a odporna emocni zdimacka. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otvarak a i dalsia cast ma velmi rychlo navnadili a podarena mlada sikula v podani talentovanej mladuckej Brooklynn Prince sikovne luskala "pripad". Pisal som i nadsene epizodicke komentare. Zial, s pribudajucimi epizodami sa to dost nezmieritelne preklopilo a nad castymi scenaristickymi logickymi premetmi som len neveriaco krutil hlavou. Naivita serialu je taktiez prekvapujuca. Zakladna linia bola tiez dost predvidatelna. Tym sa pre mna znizila zabavnost. Ako som uz spomenul v niektorej z casti, zaner "mysteriozny" by som rozhodne zmenil na "rodinny" a pripadne dodal "detektivny". Nejdem vypichovat dalsie detaily. Toto je rozhodne kusok venovany mladej investigativke a jej podarenej, v zavere uzmierenej rodinke, ktora nam ma vycarit usmev na tvari a "zahriat srdiecko". Za seba som vsak dopozeral seriu uz len zo zvedavosti, co sa v minulosti stalo. Odpoved i tak nebola uplna. Moje nizsie hodnotenie nech neberu do uvahy mladsi divaci, ci rodicia s detmi. Pre tych je to pohodovy serialik. Narocnejsi divak vsak kludne "odpadne" i po tretej epizode, kedy uz nebude moct zatvarat oci pred spominanymi vecami. Obcas vas vsak napriek tomu pobavi. Po vybornych uvodnych dvoch dieloch zial, za celok len dvojhviezdie, ktore je tu vyrazne, a opravnene, zastupene. V dalsej serii sa Hilde s tatinom budu zaoberat.. ;) ..nechajme sa prekvapit. Snad sa tvorcovia poucia, ak bude budget. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Rodinně laděné krimi s ne tak často viděnou postavou"detektiva" v sukni. Přesněji řečeno 9ti letou dívkou. Celý příběh, točící se kolem vraždy s přímou účastí jejího otce, tudíž zasahující celou rodinu, je natočen solidně dramaticky, proložený humorem s trochou melancholie a napínavou zápletkou. To vše je podáno s důrazem na hlavní postavu, tudíž to působí trochu odlehčeně resp. přiměřeně k dětskému divákovi, čemuž se ale není co divit. Tahle story je totiž natočena (inspirována) podle skutečnosti a tvůrci si s tím poradili na výbornou. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Ono je to solidně řemeslně natočené, obsazené i rozepsané, jenže má to jednu zásadní vadu. Cílovou skupinou je podle všeho devítileté dítě, které se rádo kouká na temné seriály o únosech školáků, zná citáty z filmu VŠICHNI PREZIDENTOVI MUŽI a vůbec se dobře orientuje v popkulturních odkazech na americkou éru posledních čtyřiceti let - tudíž někdo, kdo ve skutečnosti nikdy neexistoval. Nevidím jediný důvod, proč by tenhle scénář měl brát vážně kdokoli od dvanácti výš, a neumím si představit, že by na to koukal kdokoli mladší, což je u televizního seriálu takříkajíc dost zásadní problém. Velkolepý applovský fail, který by ve fungující produkční firmě stopla první sekretářka. Dávám 40 %, ale reálně vzato by to vlastně měla být spíš holá nula. PS: Že Sturgess předvádí podivnou parodii svých předchozích zajímavých rolí (ONE DAY, CLOUD ATLAS), bych ještě zkousl, pokud ale někdo docílí toho, že bezpochyby talentovaná Brooklynn Prince hraje v deseti letech mnohem nakašírovaněji a rozpačitěji, než když byla o tři roky mladší ve výborném THE FLORIDA PROJECT, zaslouží si bídu. ()

PeterFLJilek 

všechny recenze uživatele

Prvú sériu som si pozrel celú zo zotrvačnosti a z druhej som už nedokázal dopozerať ani prvú časť. Hlavná postava je vykreslená katastrofálne, až irituje, jej arogancia a egocentrizmus mi liezli na nervy od samého počiatku. O to viac sú ďalšie postavy (detské, tínedžerské, dospelé) len jej kulisou. Problém celého seriálu tkvie v tom, že je síce remeselne zručne natočený, zrejme mal byť rodinný, ale jeho cieľovkou je naozaj iba deväť-desaťročné dieťa. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Rodinný americký korektný kvázikrimi seriál, ktorý mohol byť kľudne aj priemerný, ale to sa už nedozviem, lebo to bola taká trapárna, že som 2.diel už nedopozeral. 35% ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Po čtvrté epizodě jsem to ukončil. Nic se tam nedělo, nikam se to neposouvalo, každý se choval divně a nelogicky... Seriál, který je možná určen pro 9.leté děti, ale to je nechci urážet. Za mě hloupost. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Trochu občas příliš dlouhé pasáže zaměřené na rodinné vztahy.A protože je to americký seriál ,tak po americku. Ale hlavní představitelka je neodolatelná a tím děj získává na zajímavosti. ()

Kenji 

všechny recenze uživatele

Tento seriál láka na "Detektivní příběh inspirovaný skutečnou devítiletou reportérkou" v skutočnosti je to skôr rodinné maloměstské drama s detektívnou zápletkou, ktorá nie je zlá, ale niektoré tie veci čo sa vyriešili boli, že som sa musel pýtať, ženy, že čo? Ako? Kto? Prečo? A to už bolo ono? To len tak? Ale inak dobré. Mňa bavia drámy z amerického malomesta už od čias ako som videl prvého Ramba. ()

darthboal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až příliš podezřele chytrá a drzá malá holka, se kterou by se ve skutečnosti nikdo z dospělých nebavil. Ještě směšnější je ovšem(jak už je dnešním zvykem) důraz na rasovou a genderovou korektnost a to jak v podobě afroamerického chlapce spolu s jeho spolužákem mongoloidniho vzhledu oblékajícího se jako vášnivý příznivec LGBT komunity, tak v podobě silné nezavislé policistky tmavé pleti nedosržujíce pravidla jako by se nechumelilo. Nicméně i přes to všechno se mi líbil styl vyprávění a náhledy k členům rodiny. Díly se nijak zbytečně neprotahují aby divák setrval co nejdéle ale všechno do sebe časem zapadne. Některé vysvětlení by tedy zasloužilo lepší zpracování ale i tak jsem setrval. 10 epizod není moc a byl jsem zvědav jak to celé dopadne. Dávám 75% ze zvědavosti na další serii..pokud bude. ()

AutiXrist 

všechny recenze uživatele

a my sme v detstve pozerali Káčerovo, V siedmom nebi a Domček v prérií 🤦ktorými z nás vychovávali retardované ovce idúce tam kam sa im povie ( ospravedlňujem sa užitočnému turovitému hospodárskemu zvieraťu) ()

Reklama

Reklama