Reklama

Reklama

Mythic Quest

(seriál)
  • USA Mythic Quest: Raven's Banquet
Trailer
USA, (2020–2023), 13 h 26 min (Minutáž: 22–37 min)

Kamera:

Mike Berlucchi
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seznamte se s týmem, který vytvořil největší multiplayerovou videohru všech dob. Na pracovišti, kde se budují nové světy, rodí se hrdinové a vznikají legendy, se ty nejtěžší boje nesvádějí ve hře, ale v kanceláři. (Apple TV+)

Recenze (25)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Holly hell... Ta 5. episoda. Feels man... Začalo to jako goofy studio, kde budou jen ty odpady lidstva, které koukají na peníze nebo svůj quirk, a pak přišla 5. episoda. Wow.... No, komentář dokončím po dokoukání. Zatím hodnotím weeb 80 % ... Dokoukáno Stále stojím za tím, že 5. episoda byla nejlepší. Celkově však velmi reálné, nepřeháněné dílko, které reflektuje skutečnost ve studiích, které vytváří počítačové hry. Nic mi zde nepřišlo "přehnané", spíše naopak. Doporučuji všem geekům, já si to naprosto užil a pokud nebude druhá série, tak klobouk dolů, protože by se autoři chovali po vzoru 5. episody :-) Game it out! 85 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takový dobrý námět to je a tak průměrné ho Amíci zpracovali. Oceňuji tedy některé opakující se záběry z Kingdom Come, ač Mythic Quest je spíš plagiát World of Warcraft. Bohužel ale to spolu s pátou epizodou je to jediné, co jsem si z první série odnesl a do druhé se mi už popravdě moc nechce. Pátá epizoda je navíc úplně vytržená z kontextu celého příběhu, protože separátně vypráví vznik a pád jednoho studia z pohledu herců Jake Johnsona a Cristin Milioti. A to je možná celej ten kámen úrazu. Já jsem na seriálu kromě těchto dvou herců nenašel jedinou postavu, která by mi přišla něčím zajímavá nebo něčím vtipná. Vtip je mimochodem další kámen úrazu tohoto seriálu. Tak vtipný by mohl být a tak škaredě tu vtip chybí. To, že si tady utahují z dvanáctiletýho youtubera je sice fajn, ale už jsem to viděl tisíckrát. Asi to chce zajít trošku za hranu, aby mě to poznamenalo a já chtěl víc. Moc se to tady krotí...možná až moc. To, že šéf je sebestřednej až na půdu nezachrání celý seriál. Bohužel. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Konečně taky natočil někdo seriál z herního prostředí. Sice je to o online hrách, které nehraji, ale chápu, že je to z komerčního hlediska vhodnější než seriál o vývojářích indie adventur. Ale pokud hry nehrajete, klidně se koukejte, většinu vtipů pochopí i nehráči. A taky je to jeden z mála seriálů, který reflektuje epidemii covidu-19 (většina děl se tváří, že se nic takového nestalo) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Byla by to super výplň mezi pařením videoher. Ale není, protože jsem se nedokázala odtrhnout, dokud jsem to celé nedokoukala. Luxusní oddychovka z herního prostředí plná zábavných zápletek i postav a to je mmorpg jeden z mála žánrů, který jsem nikdy nezkusila a asi ani nezkusím. Ale to vůbec ničemu nevadí. Pátá epizoda vůbec nezapadá, připomíná pojetím spíš Burtona nebo Black Mirror a sama o sobě je za plnou palbu. Ve 25ti minutách se stane víc než v kdejakém tříhodinovém eposu. Zbytek epizod za hodně podařených 80% Asi první produkt Apple, který mě zaujal a neurazil. Na jejich VOD produkci se s velkou chutí kouknu podrobněji. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Mythic Quest je promarněná příležitost a ve výsledku strašně špatné ztvárnění všeho kolem her. Někdo chtěl napsat variací Teorie Velkého třesku a zasadit ho do herního vývoje. 👎 Má to dvě vady: 1. Herní vývoj je zde podán velmi špatně 2. Není to vtipné. Nesympatické karikatury na sebe každou chvíli křičí. Postavy managementu dělají věci, za které by normálně měli padák a na krku žalobu. Ve výsledku jsem měl i pocit, že z hráčů a her si dělá srandu a zesmesnuje je. Zahrál si někdo ze scénáristů a i herců nějakou hru? Nepočítám angry birds nebo candy crush. Jediný dobrý díl, byl pátý díl, který je mimo celé dění MQ a pojednává o historii a málem indie týmu. Ty postavy a děj udělají více než celá série. Proč o tomhle nebyl MQ? Jo aha, tam nebyl nikdo zesmesnen a primárně tam jde o hru a lidi kolem ní. P. S. Ubisoft za tím stal a tak je tam reklama na AC, For Honor apod. Jenže ta hra MQ je WOWko s osklivym vizualem než má WoW. Jo a KCD tu má animace jen jako předěl mezi dny. Takže proč to tam je, to vážně nevím. Ta hra jak píšu je ošklivý WoW. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Je tam znát vliv seriálů jako je It's Always Sunny in Philadelphia a Community (na nichž se autoři podíleli), mně na paměti vyvstaly například The Office a The Guild. Kvalitní ensemble comedy sitcom z pracovního prostředí s pestrou paletou postav. Co má MQ navíc: originální stand-alone epizody nesouvisející s hlavní linií, které ale i tak zaujmou, téměř nulový "will they/won't they" faktor (napadá mě snad jen dvojice testerek) neob např. (minimálně pro mě) zvučná jména. I speciální epizody stály za to, ať už to byl korona-díl, který ukázal i odvrácenou stranu pandemie, nebo LARP díl, který i přes svou jedinečnost je dobře promakaný, ať už do kostýmů nebo do vizuálních efektů. Závěrem bych z vlastní zkušenosti doporučil 3 out of 10, což je také sitcom z prostředí herněvývojářské společnosti, ale zároveň je to říznuté minihrami - je to hra, aktuálně dostupná zdarma např. na platformě Epic Games. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Oceňuju nevšední prostředí videoherního studia a scenáristy, co se v tomhle světě evidentně docela vyznaj. Každopádně seriál se zatím ještě trochu hledá, ale vidím v tom potenciál do budoucna (podobně jako kdysi u US Office a Parks & Rec). ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Silicon Valley skončil a má nového nástupce - Mythic Quest. Jasně, SV byl kvalitou někde trochu jinde, ale pořád se jedná o kvalitní dílko, které s jistou mírou satiry přibližuje člověku velké digitální odvětví. Obsazení je opravdu perfektní, zastoupena je tu velká část archetypů a "Ájen" je naprosto skvělý. Kdybych měl hodnotit jednotlivé díly, byla kvalita velmi proměnlivá, ale herci to naštěstí zachraňovali. Opravdu povedená je rozhodně pátá epizoda, jejíž smysl pochopíte až v posledním díle, jinak se jedná spíše o takový filler, který ukazuje videoherní vývoj zase z jiného pohledu. Hráče pak samozřejmě potěší předěly mezi scénami, které vychází z For Honor, Assassins Creed a českého Kingdom Come, ale to je jen takový malý plus. Jsem zvědavý, kam se to posune dál. Po první sérce tomu tedy dávám 80% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zábavná jednohubka,která si na nic nehraje a i když občas zaskřípe,ničemu to nevadí.Postavy to má sympatické,fóry většinou fungují a v podobných případech asi ani není nic víc potřeba...70% ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Miestami sa objavilo pár žiarivých, vtipných momentov. Zvyšok bola podpriemerná nuda. Celý seriál ťahali dve postavy, respektíve skôr len jedna. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

nerdi serial o vyvojarich..je to fakt prdel ty hlasky atd - spise pro hrace :D je to tak 3-4hvezdy fakt sem se zasmal a tesim se na dalsi radu, herci sou supee ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Další seriál od apple tv. Už štvrtý v poradí, no asi určite najslabší. Takýto chaos je určite v každom štúdiu pri vývoji hry, datadiscov atď. Proste EA a ostatne firmy. Dostali sme živú podobu ako reagujú hráči a tvorcovia hier. Len tie postavy nejako nevyšli, viaceré boli skôr otravné ako dobré a to je škoda. Mohlo to mat kludne menej epizod, možno aj dobre že ich bolo "iba" deväť. 3* ()

Paul_cz 

všechny recenze uživatele

Super věc. Skvěle vybraní herci a fungující chemie, vybroušené dialogové přestřelky. Samozřejmě 100% nerealistické z hlediska procesu herního vývoje - není to dokument, podobně jako Kancl není dokument o práci v kanceláři. I pokud vám první díl nesedne, tak zkuste ten stand-alone pátý a pak budete mít chuť i na zbytek. Australský přízvuk Poppy nemá chybu, F. Murray Abraham jako spisovatel staré školy jakbysmet. Také bylo příjemné vidět zas po letech Abeda z Community. A jako bonus občasné prostřihy z české klasiky Kingdom Come: Deliverance. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01-S02: Hrozně feelgood seriál, který ale nemá ale tolik co nabídnout kromě tématu a prostředí, kde se odehrává. Navzdory tomu však s nimi pracuje velmi dobře. Pokud k nim máte blízko, tak neuděláte chybu. 7/10 ()

Forty- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HBO ma Silicon Valley, Apple vyrazil do boja s Mythic Questom. Prostredie a napad - studio vyrabajuce MMORPG - strasne perspektivne, ale sanca je to dost premarnena :-( Vtipy slabsie, Poppy Li hrozne otravna postava, malo zamerania na samotnu hru a pripadne technicke vyzvy. Mohlo to byt super, ale je to len OK. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Jsem vcelku vášnivý hráč her. Obzvlášť RPG a i proto mi seriál obsahem přirostl k srdci. Některé díly jsou slabší na 2*, ale další zase vyloženě zazáří a zvlášť poslední 4 díly jsou už skvělá jízda. Charlotte Nicdao je v roli Poppy úplně roztomile úžasná a Rob McElhenney je v roli "vizionáře" dokonalý. To vše se sladěnými střihy filmečků z her jako Assasin Creed Odyssey, Heroes of Might and Magic, For Honor a dalšími vypadá zábavně a doufám, že další série bude ještě lepší a zábavnější... ()

machnum 

všechny recenze uživatele

Potenciál tohoto tématu je uchopen absolutně špatně, že ani nevím odkud začít. Pro začátek jednoduše... nebudu soudit to, že takhle to v IT prostě nefunguje... že některé charaktery v seriálu by v reálu v dané společnosti nejspíš už nepracovali... že programátoři nemají na starosti animace a podobné věci... Takže v popisu je napsáno, že se jedná o komedii z roku 2020. Z tohoto odvážného výroku je správně akorát ten rok. Největším problémem této "komedie" je ten, že prostě není vtipná... Za 9 epizod, které jsem viděl, můžu zodpovědně říct, že jsem se zasmál všeho všudy třikrát, z čehož dvakrát to bylo spíše takové pousmání nad absurdností situace anebo stereotypy. Celkem mne zaujal flashback do minulosti, který sice jakoby do seriálu nepatřil, ale měl svůj půvab a pak se mi líbila myšlenka jak zatočili s nechtěnými elementy ve hře. Toť vše Každopádně ve zkratce děj je o ničem, postavy a prostředí jsou průměrné, vtip/zábava se zde takřka nevyskytuje a pokud se nějaký objeví, tak je na úrovni 6. třídy základní školy. Jednoduše řečeno je to příšerně promarněná situace. V porovnání se Silicon Vallley je neskutečná nuda. ()

Barthezz 

všechny recenze uživatele

neco takovyho tu presne chybelo, pro milovniky mmorpg povinnost, skvela zalezitost @son souhlas, pata epizoda byla absolutni masterpiece ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Zajímavé fakty, na to, že to běží na apple TV tam téměř nejsou apple produkty. Hra byla dělaná v engimu Heroes of Might and Magic V, nemám to sice ověřeno ale minimálně textury postav z ní pochází, trochu by mne zajímalo proč se rozhodly pro tak "starou hru" ale nejspíš protože to bylo snadnější a levnější. Jinak odkazy na jiné hry od Ubisoftu a také na KDC potěší, jen to šlo používat lépe. Jinak seriál mne bavil, pátá epizoda byla zajímavá a myslím si, že po ohlasu na ní nás v příští řadě čeká něco podobného. ()

Reklama

Reklama