Reklama

Reklama

Mythic Quest

(seriál)
  • USA Mythic Quest: Raven's Banquet
Trailer 2
USA, (2020–2023), 13 h 26 min (Minutáž: 22–37 min)

Kamera:

Mike Berlucchi
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seznamte se s týmem, který vytvořil největší multiplayerovou videohru všech dob. Na pracovišti, kde se budují nové světy, rodí se hrdinové a vznikají legendy, se ty nejtěžší boje nesvádějí ve hře, ale v kanceláři. (Apple TV+)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (22)

Season 1 (2020) (S01) 

Následující text je krajně subjektivním, jednostranným, nevyváženým a zaujatým názorem hráče onlajnovek jako i jiných PC a konzolových her. Já jsem spokojený. Což o to, našel jsem si v první sezóně několik slabších epizod; kdyby jich nebylo, už bych tu nadšeně pětkoval. První řada mě fakt bavila, protože míchala dohromady záležitosti, které mám rád: hry, komedii, drama a absurdno. Já si sice uvědomuju, kolik toho bylo v této fázi seriálu špatně, ale rozhodl jsem se to ignorovat a radši jsem se nechal bavit. Z toho, co jsem napsal je jasné, že už se těším na pokračování. / Poučení: Pokud máš nepolitickou a nenáboženskou vizi, jdi si za ní. ()

Pilotní díl (2020) (S01E01) 

Po pilotní epizodě je mi jasné, že by u mě mohl mít seriál úspěch, protože kombinuje humor a onlajnovky, a to mi vyhovuje. Aby to na mě opravdu fungovalo, nesmí chybět kvalitní příběh (tady by se mnou C. W. Lonbottom jistě souhlasil), a protože si jím zatím nejsem jistý, budu se ze startu držet na tradičních třech hvězdičkách. Z hlediska kvót je seriál přímo ukázkovou záležitostí, ale to mi nevadí, protože se děj odehrává v sočasných Spojených státech, takže tam ty kraviny patří. Po prvním kole to u mě na body vyhrála Carol, šéfka personálního a já jdu rovnou na další pokračování. / Poučení: Stůj si za svým. ()

Kasino (2020) (S01E02) 

Po druhé epizodě sice necítím žádnou velkou spokojenost, ale nemyslím si, že by byla situace až tak špatná, jak naznačují čísla v celkovém hodnocení. Ať už stojí za vznikem jakékoli hry sebevětší vizionář, má online hraní dva základní cíle: nalákat co nejvíce hráčů a generovat zisk. No, on je to de facto jen jeden cíl, protože čím máte více hráčů, tím větší budou zisky, jelikož přímá úměra. A o tomhle byl tento díl a nebyl nejhorší. / Poučení: Nadšení a vize jsou fajn, ale světu vládnou prachy. ()

Večeře (2020) (S01E03) 

Tentokrát se tvůrcům seriálu zadařilo a já jsem se u něj mohl konečně poprvé poprskat. Nesnáším politickou korektnost, ale nesmírně si užívám, když ji samotnou někdo využije k tomu, aby se jí vysmál. Vývoj se nezastaví, takže zatímco nacisté stáli svého času za desítkami miliónů obětí druhé světové války, dnes slouží často ke generování humoru, a ať se na to dívám z kteréhokoli úhlu, jde o jasně pozitivní vývoj. Skvěle jsem se bavil a zajímalo by mě, jestli GGG drží Bex taky v nějaké nedostupné sklepní místnosti. / Poučení: Vyrážíš na nenásilný protest? Vem si pro jistotu do batohu upilovanou brokovnici. Nikdy nevíš, kdo ještě dorazí. ()

Konvence (2020) (S01E04) 

Z mého pohledu sice tentokrát nešlo o takovou pecku jako tomu bylo v případě předchozího dílu (chyběli náckové), ale to neznamená, že bych se skvěle nebavil. V době, kdy jsem hrál PoE, jsem musel začít sledovat lidi, kteří streamovali tuto hru, protože jinak bych byl úplně ztracený, a hbitě jsem si je rozdělil do dvou velkých a jedné malé skupiny. Obě velké zahrnovaly kkty a sebestředné kkty, ta nejmenší sdružovala lidi, kteří obětovali spoustu volného času tomu, aby pomohli jiným hráčům se všemi možnými problémy, na něž ve Wraeclastu narazili. Takže thx, Navandis, a zpátky k seriálu. Měl jsem v průběhu třiceti minut možnost opakovaně se zasmát, a to je pro mě u komediálního seriálu podstatné. / Poučení: Když se pro tebe stane práce koníčkem, jsou tu dvě možnosti. Buď jsi šťastný, nebo jsi úplně v .... ()

Temná tichá smrt (2020) (S01E05) 

To už bych tady spíš očekával španělskou inkvizici než tuto vymazlenou epizodu.  Doktor a Fazolka (hlavně Fazolka) mě po celou dobu skvěle bavili a navíc přinesli morální poselství, se kterým naprosto souzním. I já si myslím, že čehokoli se zmocní Disney nebo Michal David je nekompromisně zmršeno a přetaveno v odporný muzikál. / Poučení: Bez peněz se to sice nedá ale s nimi často taky ne. ()

Nehratelná postava (2020) (S01E06) 

Šestá epizoda sice nebyla nikterak skvělá, ale přesto jsem ji ohodnotil čtyřmi kousky, protože už jsem si asi na místní tým zvykl natolik, že se s ním dokážu dobře bavit i nad ne úplně silnými díly. Ale co už, co chybělo na kvalitě, to nahradilo Skynetovo uvědomění si sebe sama, Sasquatch jako nová posila kolektivu a následné usilování o pozici alfa samce. / Poučení: Chceš hrát online? Plať účty za internet. ()

Permanentní smrt (2020) (S01E07) 

Tohle je evidentně seriál, u něhož mají hráči a zvlášť hráči onlajnovek proti ostatním divákům značnou výhodu. Ta výhoda spočívá v tom, že se budou mnohem více bavit. Tedy... Já to tak alespoň mám, ale těžko můžu mluvit za ostatní, že jo. Každopádně platí, že mi mé zážitky z WoW a PoE velice pomáhají k tomu, abych se mohl u Mythic Questu smát i v situacích, které by mi jinak přišly poněkud nepochopitelné. / Poučení: Naděje sice umírá poslední ale zato ve velkých bolestech. ()

Brendan (2020) (S01E08) 

Hmmm, já jsem se o seriálu v předchozích komentářích/ recenzích tak hezky rozepsal a tvůrci mi hned předhodí nějakou rodinnou vztahovku. To bylo docela zklamání, protože na takové blbosti fakt nemám při sledování této záležitosti náladu. Alespoň, že se v epizodě občas našly nějaké ty momenty, díky nimž jsem mohl nechat hodnocení na třech hvězdičkách. / Poučení: Cítíš se být přehlížený? Možná to není jen pocit. ()

Krvavý oceán (2020) (S01E09) 

I když je název deváté epizody poněkud zavádějící, celkem dobře jsem se nad chaosem ve firmě bavil a Poppyino zoufalství bylo dokonalé. Díl hezky souzněl s mým dlouhodobým přesvědčením, že jsou lidé vždy největším problémem. Pokud vlastníte firmu, máte dva velké problémy- musíte zaměstnávat lidi a lidé si musí kupovat váš produkt. Pokud jste zaměstnancem této firmy, musíte pracovat pro lidi nad vámi, musíte spolupracovat s jinými lidmi a lidé si musí kupovat produkt firmy, pro níž pracujete. A tak to jde pořád dál. Jo, a krvavý oceán. Sice jsem tak úplně nepochopil jeho využití ve hře, ale na pohled pobavil. / Poučení: Dezinfikuj. ()

Karanténa (2020) (S01E10) 

No, a pak že byla protipandemická opatření k ničemu. Prakticky každý v té době vysílaný komediální seriál přišel s vlastní home office epizodou, a z těch, které jsem viděl mě všechny bavily. A to už přece za krach stovek firem přece stálo, ne? Desátý díl mě bavil velice velmi a obsáhl všechny mé oblíbené postavy včetně Sue a Carol. P.S. Sylvanas Windrunner bych v MQ fakt nečekal. / Poučení: Osprchuj se dřív, než ti začne na kůži bujet flóra a fauna. ()

Everlight (2021) (S01E11) 

Za sebe tedy můžu s radostí prohlásit, že jsem na závěr první sezóny dostal luxusně vymazlenou epizodu pro nás hráče (a tedy nerdy). Bavil jsem se už od počátku skvěle, tahounem dílu se pro mě překvapivě stala Jo, která se fantasticky vžila do své postavy, což sice vzhledem k její povaze nebyl velký problém, ale na druhou stranu je faktem, že entuziasmus je třeba ocenit. / Poučení: Za všech okolností si dávej pozor na..... : "Fireball!!!!". ()

Season 2 (2021) (S02) 

Druhá sezóna ode mě sice dostala stejnou výslednou známku jako ta první, přesto jsem s ní byl spokojen o něco málo více. V jejím průběhu jsem nabyl pocitu, že se seriál zbavil dětských nemocí, tvůrci dokázali, že jim kromě humoru není cizí ani kvalitní drama, a mě osobně potěšilo, že se dokázali navézt i do mnou nenáviděné politické korektnosti. Velká spokojenost a těším se na další pokračování. / Poučení: Následuj svou vizi. ()

Spor titánů (2021) (S02E01) 

Trochu jsem se obával, s čím přijde druhá sezóna, protože ta první se u mě zapsala velmi dobře a přál jsem si, aby to vyšlo i podruhé. Podle úvodní epizody soudě, je to na dobré cestě. Mythic Questu (tedy samotné hry) tu sice mnoho nebylo, ale s přehledem mi to vynahradily všechny snové sekvence a hlavně Carolino nekončící utrpení. / Poučení: Father issues. ()

Mrzutá koza (2021) (S02E02) 

Druhá epizoda druhé sezóny za předchozím dílem evidentně zaostávala, přesto jsem i ji ohodnotil čtyřmi hvězdičkami. Ten čtvrtý kousek jsem přihodil čistě pro můj požitek z toho, že si vzal konečně někdo na paškál ty opravdu podstatné záležitosti dnešních dnů. Reakce na velké odhalení byly tak skvělé, že jsem téměř vykašlal bránici a i nějaká ta slza mi ukápla. / Poučení: To, co vidíš jako životní zlom, může ostatním přijít banální. 4*- ()

#MňamMňam (2021) (S02E03) 

No, nemůžu říct, že by mě tento díl nějak přesvědčil. Ve třetí epizodě se toho dělo poměrně dost a na mnoha frontách... A já si teď říkám, jestli to náhodou nebyl ten hlavní problém. Vypadalo to prostě tak, jakoby měli tvůrci v ohni až příliš mnoho brambor. Ale abych jen nekritizoval; hledání správné tvůrčí atmosféry bylo fajn a scéna z traileru k Battle for Azeroth potěšila. / Poučení: Nezaprodej se. ()

Vypečený brácha (2021) (S02E04) 

Není možná! Dočkal jsem se seriálu, který si v dnešní inkviziční době dovolí razit názor, že všeobecně radostně oslavovaná politická korektnost není ničím menším než zapáchající horou předsudků, proti nimž měla být sama bariérou. Paradox, co? Čtvrtá epizoda nebyla zas až tak dokonalou záležitostí, její hlavní téma mě příliš neoslovilo, ale rozhovory, které vedly k výše zmíněnému je nutno patřičně ocenit. / Poučení: Pokud má prase porážkovou váhu, není co řešit. ()

Podepište zde (2021) (S02E05) 

Pátá epizoda mě pěkně rozsekala, protože byla těžkým náporem na mou bránici. Taky se není čemu divit, když se ke kormidlu dostala má oblíbená, těžce frustrovaná postava. Děj dílu nebyl nikterak úžasný, ale já jsem se i přesto skvěle bavil a radostně jsem si zavzpomínal, jakou jsme si užili legraci, když jsem musel podobné testy používat pro hodnocení mých podřízených. V těch našich ale chyběla zvířátka. / Poučení: Myslím, že nikde jinde neuvidíš souboj myši a žraloka. ()

Příběh! (2021) (S02E06) 

V poslední době jsem si u různých sitcomů stěžoval na nedostatek humoru, což se u mě nesetkává s pochopením. V šesté epizodě MQ humor téměř úplně absentoval, ale stěžovat si rozhodně nehodlám. Místo něj mi tvůrci naservírovali drama tak plnotučné, že by se z něj dala odstředit smetana. S příběhem C. W. Longbottoma si scénáristé opravdu vyhráli a stálo to za to. / Poučení: Buď průbojný. ()

Peter (2021) (S02E07) 

Sedmá epizoda byla společné s předchozím dílem zcela mimo má očekávání. Mythic Quest je pro mě hlavně humorným pohledem do zákulisí vývoje onlajnovky, kterou bych si nepochybně rád zahrál, a v obou posledních epizodách jsem viděl převážně drama, jež se seriálem souviselo jen velmi okrajově. Jak už se ukázalo na jiných příkladech, nereaguji na takovéto změny nikterak kladně, ale příběh někdejšího feťáka, obšourníka a současného ochlasty mě k mému vlastnímu překvapení i napodruhé zaujal. / Poučení: Pomsta chutná nejlépe za studena. Jen si dej pozor, abys to vůbec stihnul. ()

Reklama

Reklama