Reklama

Reklama

Epizody(8)

Život rodiny se obrátí naruby, když je syn obviněný z vraždy spolužáka. V dramatickém thrilleru z právnického prostředí, adaptaci bestselleru Williama Landaye. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní Drama/Krimi minisérie od Applu, která je společně se See největším tahounem celé Apple platformy. Docela začínám přicházet na chuť podobně laděným seriálům, byť Defending Jacob nepovažuji za špičku ( Your Honor i aktuální Black Bird mám o level výše), ale je to pořád velmi solidně odvedená práce. Seriál má nepříjemný námět, kde rodinu rozvrátí syn, který je obviněn z vraždy svého spolužáka a otec ( Chris Evans) je úspěšný prokurátor. Seriál staví na výborných hereckých výkonech, solidní režii, slušnou hudbou, kvalitním vizuálem i bezútěšnou atmosférou. Trochu mi vadilo pomalejší tempo a zkrácení na 6 epizod z 8 bych se vůbec nebránil. Občas se tu zkrátka řeší povinná rodinná vata, která nikoho moc nezajímá, ale čím víc se seriál blíží ke konci, tím více si diváka získává na svou stranu. Potěší pár slušných zvratů a vrcholem je díl číslo 7 odehrávající se u soudu, tam jsem si mlaskal blahem, protože soudní přestřelky miluji. Zklamání je však finální díl, který je po stránce verdiktu a vyjasnění dost neuspokojivý. Celkově vzato, kdo má pro podobné věci slabost, tak Defending Jacob je povšimnutihodná záležitost. Příběh 4/5. Akce 0/5, Humor 1/5, Násilí 1/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 4/5, Herci 4/5. 7.5/10. ()

houdek442 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál z Apple Original. To bez pochyb. Atmosféra houstne každou vteřinou. Postavy jsou naprosto skvělé. Jeden zvrat je lepší než druhý. Za mě jednoznačně seriál roku, ne-li několika posledních let. Kéž by takových kousků bylo víc. Naposledy jsem byl podobně příjemně překvapen u Sharp Objects. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Chudák mimicky bezradný Kapitán Homokokot. Poté, co pověsil hvězdotřpytný hajzlový poklop na hřebík a vyléčil elasťákové opruzeniny, má vskutku bezútěšný život. Doma má starou tak odpornou, že by mohla xichtem z fleku plašit střevní parazity, a navíc vskutku monstrózní piču, která mu ke všemu tomu neštěstí potratila do vzorové předměstské americké rodiny mimořádně slizkého semiautistického pamrda, nápadně připomínajícího Heryho Potrata po lobotomii, co s gustem sem tam opíchá nějakého toho spolužáka. Bojovým nožem. Anebo možná taky ne, kdo ví. Každopádně jindy bezchybný Smrťák Tydlidum tentokrát nevěděl, kdy přestat, a docela slušně zapletenou tří až čtyřdílnou minisérii zbytečně navatil do rozplizlých osmi dílů nestravitelnou porcí rodinných hovnot a komunikačních poruch, iritujícím festivalem tolik progresivního benevolentního rozvoje dětské osobnosti rodičovským necháváním si srát na hlavu a neumětelsky ukřivděně tvářícím se Kapitánem HK. A to je docela škoda. Kdyby tomu oslizlému paznehtovi někdo tak ve třetím díle omlátil držku o parapet a intenzivním výchovným bitím z něj dostal relevantní informace, mohlo být po čtyřech hodinách svižně vymalováno. Jenže to oni ne. To je furt samé chození po špičkách kolem tolik citlivého fuckana s LNB („Lehký Nedostatek Bití“), tolerančně edukační psychovložky, chlácholivě ignorující fatální rodičovské chyby, plačky a vzdychačky, jaký je to přeci nevinný nádherný chlapec a individualita, a neustálé objímačky a omlouvačky, když na něj někdo náhodou trošku zvedl hlas či se v jeho přítomnosti škaredě zamračil. Prostě samé parádní pokrokové psychologické metody, jak si v zajetí svépomocí úspěšně odchovat mládě vraha a katalogového psychopata. Ovšem Martelovic kluk toho Jeba vystřihnul naprosto sugestivně a celou hrací dobu mě neskutečně sral. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Protivné decko (vlastne všetky deti v tom seriáli), protivná žena s výzorom vyhúkanej sovy (mimochodom má celý čas ten istý výraz), a v celej situácii neprimerane trpezlivý Kapitán Amerika. Inak dobre zahrané, čerešnička na torte J. K. Simons, ktorý sa tam vcelku objavil asi na desať minút. A dobrý scenár podľa predlohy (knihu som nečítala). Myslím, že najlepšie boli prvá a posledná časť, takže to stálo pozerať do konca. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!!!! Defending Jacob je jeden z mála seriálů, u něhož kvalita nějak nekolísá a který udrží diváckou pozornost až do úplného závěru. Sice po skončení nevíte, jak to vlastně celé bylo a kdo to udělal, ale v tom je právě ta největší síla. Ta nejednoznačnost, nebo chcete-li neukázání prstem na stoprocentního pachatele, to je přesně to, co čas, od času není ale vůbec na škodu. Když k tomu připočtete kvalitní herce a dobře napsaný příběh, je z toho rázem asi nejlepší krimi série z poslední doby. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • V pokoji Sarah Ghrol (Jordan Alexa Davis) si můžeme všimnout plakátu „Zdeňka Černý: The greatest Bohemian violoncellist“ od českého malíře Alfonse Muchy. (Richard.Jezd)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama