Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soudní proces je zahájen a Jacobův osud visí na vlásku. (Apple TV+)

Recenze (14)

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Súd. Jazýčky váh sa nakláňajú tu na jednu, tu na druhú stranu. Podľa toho, ako vypovedajú svedkovia, ako sa kto pýta, čo kto namieta, s čím sa príde. Americký súdny systém je taký - verejne príťažlivý. A ak je režisér čo len trochu nadpriemerný, má eso v rukáve. Rovnako ako obžaloba. Lenže, je tu otázka: je eso naozaj túzom? Zatiaľ najlepšia časť. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že by to nakonec skutečně trochu směřovalo ke kritice celého justičního systému (jak jsem naznačoval), protože na obviněného nezletilého je hozená taková deka, že to nemusí ustát? A právě v průběhu předposledního dílu divák začíná tušit, kam se bude závěrečný díl ubírat. I s ohledem na to, jak se Andy u jiného vyšetřovacího procesu (a v jiném čase) tváří, jak má podlité oči. Je tady každopádně soud, výborně uchopený, skvěle zahraný. Samozřejmě mám pokaždé problém s americkým systémem posuzování viny a neviny dvanácti laiky namísto „odborníků“, navíc ve stylu „tohle jste neslyšeli, to si okamžitě vymažte z hlavy.“ V mých očích tudíž s trochou nadsázky záleží na tom, zda obhájce/žalobce umí pořádně zabrnkat na emoce a má herecké schopnosti Jacka Nicholsona. Stále je tu muž v modrém lincolnu, stále je tu z vězení volající děda odsouzený do konce života. Obhájkyně Joanna je nicméně po prvních dnech spokojená, optimismus ovšem záhy vystřídá zděšení z povídky, kterou Jacob napsal („Jak moc je to zlé?“ ptá se Andy obhájkyně na její znepokojivý obsah). Odpověď je zřejmá. Závěrečné emoční sesypání Laurie v kuchyni skvělé. Sice pedofil Leonard Patz napíše vzkaz, ale kdo ví, jak to vlastně je. Herci jsou do jednoho vynikající. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně epizoda co má spád. Přemýšlím, jestli kdyby se někdo začal touto epizodou, jak moc by to ublížilo. Nebo dát #1 a pak šup na #7. I tak se ale nevyvarovali idiocie ve scénáři. Motiv toho plešouna v Lincolnu? Nemá náhodou na tom Lincolnu kradenou SPZ? Nic se ale neděje. To samé giga kiks “kdo vlastně otočil mrtvolu”? Ten kdo ji ohlásil nebo Jacob? Nic z toho se nevyjasnilo. A na závěr poslední podpásovka. Od první epizody mluví v “tom dalším přelíčení” otec o Jákobovi v minulém čase = jako by byl mrtvý. Takže nás buď na závěr čeká další “překvapivý zvrat” nebo největší fiasko hodno odpadu. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předposlední epizoda se drží standardu, který už před nějakým časem stanovili seriáloví velikáni jako Game of Thrones, kdy se nejvíce událostí semlelo právě jeden díl před samotným finále. V Defending Jacob se i dle zdejšího hodnocení jede na 120 % a jeden perfektní dialog (či monolog) střídá druhý. Takhle se dneska točí kvalitní televizní tvorba! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napatie v sudnej sieni paradne vygradovane.Zatial najlepsia cast. Uplny zaver bol len nahliadnutim do mysle niekoho.... so "svedomim" ?! Priznam, ze som ocakaval pri tom obrovskom napati moznu fatalitu. 90% ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra je ozaj hustá a dala by sa krájať nejednym zubkovanym nožom. Už pár časti ale rozmýšľam pred akým súdom stojí teraz otec, keďže celý príbeh je vlastne flashback. Mam dojem že príde strašný plot twist - Otec totiž nevyzerá, že by bol ktovieako šťastný, skôr utrápený... ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sánka dole... Nemám slov. Asi len toľko, že pred pozretím epizódy som rozmýšľal, podľa čoho bola pomenovaná. Dá sa povedať, že má dvojvýznam. Odkazuje na činnosť, ktorú pomenúva, ale aj na... no, budete dosť prekvapení, čo sa za tým ešte skrýva. V príbehu ide už skutočne do tuhého, tak som zvedavý, ako sa to celé rozuzlí. Už sa zdalo ku koncu epizódy, že zrejme vieme, kto je vrahom. Lenže potom prišla posledná scéna a záber, ktorý rozuzlenie naspäť zahalil tajomnom. P.S.: Ako tu väčšina píše, jedná sa bezpochyby o najlepší diel. ()

Reklama

Reklama