Reklama

Reklama

Epizody(8)

Život rodiny se obrátí naruby, když je syn obviněný z vraždy spolužáka. V dramatickém thrilleru z právnického prostředí, adaptaci bestselleru Williama Landaye. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Výborný, dechberoucí, atmosfericky hutný až mrazivý seriál z produkce Apple TV, který beru všemi deseti. Syn významného právního zástupce je obviněn z chladnokrevné vraždy spolužáka v přilehlém parku a od té doby začíná dusná jízda plná odhalení, zvratů, nově vytasených důkazů na obou stranách a vnitřního psychického teroru všech zúčastněných. Skvělé herecké výkony hlavních představitelů, které nemusím ani zmiňovat, protože kvalitních jmen je zde spousta, solidně vyladěný scénář a prokreslení postav, které se v průběhu seriálu vyvíjejí až na jejich psychickou hranici rozpadu a nekompromisně šokující sedmý díl soudního procesu, kdy to celé vygraduje na maximum. Po dlouhé době emoční, dusivá ždímačka připomínající atmosférou nedávný When They See Us, která opět trefuje do černého a přináší sedmihodinovou jízdu, kterou jen těžko pauznete. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Landayova předloha se táhne jako sýr. I proto obdivuju, jak ji Bomback dokázal přepsat do kvalitativně rovnoměrnýho, solidně gradujícího rodinnýho hororu. Se sedmou soudní epizodou, která je fantasticky napsaná. S herci, který někdo na svý role vybral neuvěřitelně dobře. Dvakrát škoda, že drsnej závěr z knížky, díky kterýmu si čtení pamatuju i po těch letech, je tu trochu na sprosťáka obroušenej do hladka. Změna neprospěla. A přistřihla jednu hvězdičku. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Defending Jacob je ten skrytý diamant na Apple TV, na který jsem pořád čekal a on pořád nedocházel. Nenápadná detektivka, kde jediné, co Vás trkne, je fakt, že v ní hraje Chris Evans. Nakonec jsem se z výborně vykonstruovaného případu dostal do fáze posledních dvou epizod, kde jsem nechtěl ani mrkat, jak jsem si to užíval. Námět skvělý, zpracování krásně ponuré, severské, hudba od islandských borců (Atli örvarsson a Ólafur Arnalds) geniální. Tohle není klasická americká práce. Spíše klasický dramatický americký námět podaný skandinávským způsobem a s výborným Chrisem Evansem a Michelle Dockery jako třešničkou na dortu. Navíc po dlouhé době série skončila a já doteď přemýšlím, jak to vlastně bylo. Když nad seriálem přemýšlím, vnímám to jako velké pozitivum a tak pět hvězd nenechalo na sebe dlouho čekat… ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší seriál/série, kterou jsem v roce 2020 viděl. Zdánlivě nijak zvláštní zápletka otce, který je nucen hájit svého syna, školáka, z obvinění z vraždy. Dejte si to. Nic tak dobrého a napínavého jsem asi neviděl nejen letos ale ani loni. Popis děje mě dost odrazoval ale nenechte se zmást, vyvíjí to se to vše hodně nečekaným směrem a budete koukat na jednu epizodu za druhou. Není to dlouhé. Předlohou je kniha, která má trošku jiný závěr než seriál, to ale nic nemění na kvalitě obou, to si dohledejte až do dokoukáte. Husí kůže po skončení, skvělý soundtrack. Opravdu napínavé od začátku do konce. 5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv se zdá, že tu jde primárně o očištění Jacobova jména, případně o jeho usvědčení, já vidím ústřední motiv v postupné devastaci rodičů, kteří zpočátku bezvýhradně věří v synovu nevinu, ale postupně je jejich přesvědčení nahlodáváno. A o nejistotě to vlastně celé je. Obvyklá hra na téma "Kdo je vrah?" tady funguje na podtrženou jedničku prakticky od začátku do konce, přičemž přirozeně graduje. Poslední dva díly jsou famózní a zejména ten sedmý, odehrávající se v soudní síni, považuji za vrchol série. Herecky na výbornou a ačkoliv je tu za hlavní hvězdu Chris Evans, mě se přitáhla především Michelle Dockery, která mě asi nikdy nezklame. Jaeden Martell pak jen potvrzuje, že patří k nejtalentovanějším hollywoodským teenagerům. Že nahodnotím maximálně má na svědomí konec. Prostě nenávidím nedořešené závěry, které mi přijdou jako podraz diváka. Bylo by to něco jiného, pokud by tu byla jasně daná druhá řada, ale série se tváří uzavřeně. I tak patří Applu palce nahoru. 90% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • Rovnako ako dej seriálu, aj jeho natáčanie prebiehalo v meste Newton, štát Massachusetts. Taktiež scény z Mexika sa natáčali v Mexiku, v oblasti Nuevo Vallarta, štát Nayarit. (Real Tom Hardy)
  • V pokoji Sarah Ghrol (Jordan Alexa Davis) si můžeme všimnout plakátu „Zdeňka Černý: The greatest Bohemian violoncellist“ od českého malíře Alfonse Muchy. (Richard.Jezd)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama