Reklama

Reklama

Epizody(8)

Život rodiny se obrátí naruby, když je syn obviněný z vraždy spolužáka. V dramatickém thrilleru z právnického prostředí, adaptaci bestselleru Williama Landaye. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"You can be a good man. Or you can be a good father. Me? I'm neither. I know that. But you get to choose." Díky chvalozpěvu houdka442 jsem se tedy konečně odhodlal podívat na tento seriál. Přes jistý počáteční skepticismus mne příběh dokázal velmi rychle zaujmout, což je samozřejmě hlavně zásluha výborného hereckého obsazení – od hlavních postav (zde bych zvláště vyzdvihl výkon Michelle Dockery) až po ty vedlejší (Simmons). Výtečná je také původní hudba, v níž jsem sice slyšel několikrát (vzdáleně) Sicario, ale to bude asi tím, že Örvarsson je také z Islandu a tohle je pro Islanďany zkrátka typické. Zcela zbytečný pokus o dedukci, ale aspoň je komentář delší. Skvěle zvolené jsou i další písničky, které zde slyšíme. Kamera je také velmi dobrá, podávající nám záběry šedivé jako nová venkovská výstavba (nebo přinejmenším jako většina nové venkovské výstavby), které taktéž přispívají k pochmurné atmosféře. Zachycení toho, jaké to je, když se rodina dostane do takové situace, jak to poznamená jejich život, vzájemné vztahy, co to o nich odkryje... tohle velmi silné téma se tu daří zpracovat velmi kvalitně. Nevyhne se to pár slabším místům, pár klišé a několika dalším věcem, které mi vadily, ačkoliv se nutně nemusí vylučovat s realitou – například to, co už někdo nadhodil v komentářích k osmé epizodě, co mne během sledování poněkud zmátlo (LR). Ovšem vím, že věci ve skutečnosti nikdy nemusí být takové, jakými se zdají být, takže je tohle dost slabý argument. Jinak je to solidní reklama na Apple a Audi, i když trochu překvapivě zde nejcitovanější značkou luxusních aut je jedna tradiční americká. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvěle napsaný scénář s otevřeným a nejednoznačným koncem, psychologicky bravurně propracované postavy a jejich psychologická drobnokresba i motivace jsou největším kladem tohoto projektu (reflexe vztahu matka-syn, přerušená a posléze částečně obnovovaná transgenerační linie děd-syn-vnuk, rozkolísání manželství, otcotvství, mateřství, pochyby o vině či nevině atd.), který sice místy trochu zaváněl klišovitými místy, na jeho konci ale bylo vše odpuštěno...poslední dvě epizody měly opravdu dobrou gradaci... ()

Reklama

Flynn 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice příjemné překvapení. Krásně komorně natočeno, cítím z toho takový severský styl. Vynikající postavy, ačkoli v hlavní roli bych asi klidně snesl i někoho charismatičtějšího (třebas takový Mads Mikkelsen by to mohl celé posunout do úplně kultovních rovin). Oceňuji, že je to záležitost 1 série a že není snaha z toho tvořit x sériové protahování, kombinování a vaření z vody. ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší seriál/série, kterou jsem v roce 2020 viděl. Zdánlivě nijak zvláštní zápletka otce, který je nucen hájit svého syna, školáka, z obvinění z vraždy. Dejte si to. Nic tak dobrého a napínavého jsem asi neviděl nejen letos ale ani loni. Popis děje mě dost odrazoval ale nenechte se zmást, vyvíjí to se to vše hodně nečekaným směrem a budete koukat na jednu epizodu za druhou. Není to dlouhé. Předlohou je kniha, která má trošku jiný závěr než seriál, to ale nic nemění na kvalitě obou, to si dohledejte až do dokoukáte. Husí kůže po skončení, skvělý soundtrack. Opravdu napínavé od začátku do konce. 5* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Miestami scenáristický “patos”, plný vyšetrovateľských, či iných primitívno nelogických prešľapov, no keď človek videl taký dokument, ako je “The Imposter”, možné je vlastne úplne všetko. Každopádne, moju pozornosť samotný seriál udržal od prvej do poslednej minúty, čo sa tak často nestáva, pričom herecké obsadenie, je taktiež dokonalé (!), a tak mile rád tú štvrtú bez váhania udelím. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • V pokoji Sarah Ghrol (Jordan Alexa Davis) si můžeme všimnout plakátu „Zdeňka Černý: The greatest Bohemian violoncellist“ od českého malíře Alfonse Muchy. (Richard.Jezd)
  • Pôvodný autor príbehu William Landay pracoval ako asistent okresného prokurátora v Massachusetts predtým, ako sa stal spisovateľom. (Weezy22)
  • Rovnako ako dej seriálu, aj jeho natáčanie prebiehalo v meste Newton, štát Massachusetts. Taktiež scény z Mexika sa natáčali v Mexiku, v oblasti Nuevo Vallarta, štát Nayarit. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama