Reklama

Reklama

Freud

(seriál)
  • Německo Freud
Trailer
Rakousko / Německo / Česko, 2020, 7 h 4 min (Minutáž: 45–58 min)

Epizody(8)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

zarovicka 

všechny recenze uživatele

První epizody vypadaly velmi slibně. Pak se zapletka trošku zvrhla na můj vkus. Ale na česko-německo-rakouskou produkci zajimavý počin. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Pseudohistorická slátanina plná výrazné scénické hudby a jednoznačných grimas... uch, toto byla tak trochu ztráta času. O Sigmundu Freudovi se toho člověk nedozví víc než co by vycucal z prstu nepřipraven během zkoušení ve škole, o kulturně-historickém kontextu lépe nemluvit. Pokud se chcete naučit mluvit starovídeňsky, tak ok, jinak nemá cenu se na to dívat, protože pro těch pár penisů, co s tam objeví, to fakt "nestojí". ()

Reklama

netahlo 

všechny recenze uživatele

Kdo se chce dozvedet neco o zivote Freuda (jako puvodne i ja), se muze tomuto zvlastnimu pocinu vyhnout obloukem. Zacatek jeste sel a docela me navnadil, ale nejpozdeji od tretiho dilu to jde smerem, ktery mi nic nerika. Promarneny potencial. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Se skutečnou biografií Sigmunda Freuda má tenhle koprodukční seriál společného asi tolik jako Abraham Lincoln - Lovec upírů s biografií amerického prezidenta Lincolna...škoda, tohle je jen postmoderní a popkulturní vyprázdnění obsahu pojmu obsaženého v názvu projektu... Nejzábavnější je ta vídenština těch dvou vídeňských policajtů, je to řemeslně dobře provedené, ale ve výsledku jen ztráta času a obsahově cosi jako levný béčkový horor ...škoda... PS: Seriál by se měl jmenovat spíše Táltos, což by, uznávám, nebylo tak komerčně vděčné a ikonografické, takhle totiž tvůrci jen parazitují na slavném jménu rakouského psychoanalytika... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

„Hystéria je iba synonymom pre lož.“ Aj takto niekedy liečili slávni to viedenskí medici. Niet divu, veď do 20. storočia mal len máloktorý lekár viac vyliečených než mŕtvych. Psychicky narušení jedinci, jarmulky a blázniví vojaci. Takto sa dá zhrnúť v krátkosti tento seriál, kde sa nám život Sigmunda Freuda až tak neodhalí. Mohlo to byť veru natočené oveľa lepšie. Film o prepnutých ľuďoch, pri ktorom sa zdravý človek bude nudiť. Pozitívom je Ella Rumpf, ktorá mi svojou uhrančivosťou pripomínala inú Evu - Evu Green. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel v Rakousku a České republice (zejména v Praze, dále na zámku Roudnice nad Labem a také v ulicích pevnostního města Josefov). (Yardak)
  • Na chodbě policejní stanice také visel plakát s jednotlivými vyobrazeními měřených lidských proporcí v rámci metody Bertilonáže, kterou českým divákům přiblížila i jedna epizoda Dobrodružství kriminalistiky (od r. 1989). (Petsuchos)
  • Vycpaná „buvolí hlava“, která se objevovala v určitých sekvencích, byla reálně umístěná na stěně chodby policejní stanice, kousek od Kissovi kanceláře. Při záběrech z chodby je ale mimo záběr. (Petsuchos)

Reklama

Reklama