Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mafiánského bose Paula Vittiho, který má být za měsíc podmínečně propuštěn, se ve vězení pokusí někdo zabít. Volá proto svému psychiatrovi, doktoru Benu Sobelovi, ten se s ním však odmítne bavit. Když se pak gangster nervově zhroutí, je doktor povolán do věznice. Podrobí gangstera řadě bolestivých testů a pak prohlásí, že Paul trpí psychosomatickou poruchou, která se může vyvinout ve schizofrenii. Přestože se Ben brání, je mu mafián nastěhován domů. Již cestou z vězení se doktorovi přizná, že všechno jen hrál a vysvětlí mu, že měl být zavražděn. Doktor mu doporučí, aby zločin pověsil na hřebík a začal nový život. Ben Paula seznámí s producentem gangsterského televizního seriálu, který ho najme jako odborného poradce. Krátce poté mafián za dramatických okolností zmizí a doktor Sobel dostane od FBI příkaz, aby ho do čtyřiadvaceti hodin našel. Podaří se mu to, ale je proti své vůli přinucen zúčastnit se spolu s mafiány loupežného přepadení. A aby toho nebylo málo, připlete se k tomu všemu ještě filmový štáb, pro který Paul pracuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Paul Vitty sa po prepustení snaží zaradiť do spoločnosti a čo najlegálnejšie vyrovnať zopár účtov. Zápletka v pokračovaní šľape lepšie a to najmä s prispením zvratu s akým film vyrukuje v závere. Vtípkov je akurát, narážok už pomenej, zachoval sa tvrdší rating (zas bez headshotov) a všetko príde o kvapku do mora naivnejšie než minule (mafoši sa zabarikádujú na otvorenom priestranstve, čo do pekla začiatkom tretieho tisícročia neexistovali helikoptéry ?). Mimochodom pokus o obsadenie ženy do vyšších kruhov považujem za asi taký prešľap ako natočiť poctu akčným hrdinkám z 80-tych rokov. Druhá Analýza je neškodný priemer dosť podobný predchodcovi, len s čosi horším výsledkom. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Pokračování povedené komediální gangsterky z konce devadesátých let tentokrát pod názvem Přeber si to znovu. Vrací se jak výborný Robert De Niro, tak i ucházející Billy Cristal, dále Lisa Kudrow, která je zde už ale spíš zbytečná, a naposledy ve svém životě i Joe Viterelli. Bude se zase zabíjet (nejen v restauracích), brečet, mlátit se, analyzovat a dokonce i znovuzačleňovat do společnosti. Nad opodstatněním vzniku filmu by se dalo sice dost polemizovat, ale jako fajn pokračování parádního prvního dílu to ujde. ()

Reklama

Kroupa 

všechny recenze uživatele

"Proč ujíždíte, třeba je to FBI!" "Ty jsou až za nima, proberte se." nebo "To by nás zastřelili za denního světla?" "Jo, přes den je to nejlepší - líp na to viděj." Jinými slovy naprosto normální hlášky, v tomto druhu filmu předpokládané, přesto však vyvolávající slzy smíchu (aspoň u mě). Navíc jsem zažil nečekané prozření, že i český dabing může být velmi dobrý. Dokonce jsem přesvědčený, že v originálním znění bych si film nikdy tak neužil. V tomhle případě má dabing téměř stejný přínos zážitku jako dabing u Pulp Fiction (i tady je jazyk jadrný). Crystal je skvělý, pro chválu De Nira snad ani neznám slova. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Film pripomína bežca na 400 m, ktorý nevie odhadnúť svoje sily. Má výborný štart, a v prvej tretine sa drží na čele, ale ako sa cieľ blíži, síl ubúda, tempo sa spomaľuje a nakoniec je rád, že dobehne aspoň predposledný. Prvých 20 minút sľubuje veľa, potom úroveň výrazne klesá a vyzerá to tak, ako keby nemali ani tvorcovia veľmi jasno v tom, o čom film má byť. Ešte že sa dá pozerať aspoň na hercov, ale to nie je bohviečo. A záver, ten už len dodáva útrpnú bodku za ďalším nie veľmi vydareným sequelom. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce citelný pokles kvality což se dalo čekat. Ramis jen těží z toho, co přinesl v jedničce a není schopen ukázat prakticky nic nového až na pár typově prčičkovských fórů což je ten důvod proč jsem se tu zasmál o dost méně. I přesto je to ale koukatelná komedie, která místy dokáže slušně pobavit. Průměr. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Striptérka, které dá Ben Sobel (Billy Crystal) mince jako spropitné, je známá pornoherečka Gina Lynn. Celá scéna byla Crystalovou improvizací a původně se ve finálním sestřihu neměla objevit. Proto není Gina uvedena v závěrečných titulcích. (kenny.h)

Související novinky

Travolta je král mafiánů

Travolta je král mafiánů

13.04.2011

Jednou už velký comeback díky postavě gangstera slavil. Tenkrát byl ale pouhým pěšákem, teď bude rovnou největším americkým zločineckým bossem. V epickém dramatu Gotti: Three Generations si John… (více)

Reklama

Reklama