Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mafiánského bose Paula Vittiho, který má být za měsíc podmínečně propuštěn, se ve vězení pokusí někdo zabít. Volá proto svému psychiatrovi, doktoru Benu Sobelovi, ten se s ním však odmítne bavit. Když se pak gangster nervově zhroutí, je doktor povolán do věznice. Podrobí gangstera řadě bolestivých testů a pak prohlásí, že Paul trpí psychosomatickou poruchou, která se může vyvinout ve schizofrenii. Přestože se Ben brání, je mu mafián nastěhován domů. Již cestou z vězení se doktorovi přizná, že všechno jen hrál a vysvětlí mu, že měl být zavražděn. Doktor mu doporučí, aby zločin pověsil na hřebík a začal nový život. Ben Paula seznámí s producentem gangsterského televizního seriálu, který ho najme jako odborného poradce. Krátce poté mafián za dramatických okolností zmizí a doktor Sobel dostane od FBI příkaz, aby ho do čtyřiadvaceti hodin našel. Podaří se mu to, ale je proti své vůli přinucen zúčastnit se spolu s mafiány loupežného přepadení. A aby toho nebylo málo, připlete se k tomu všemu ještě filmový štáb, pro který Paul pracuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už je to dááávno, co jsem viděl jedničku, líbila se mi relativně, na dvojku jsem vzhledem ke zdejšímu hodnoceí neměl náladu, ale spletl jsem se. Smršť slovních a jiných gagů byla snad až na jedno hlušší místo neutuchající. Co si budeme povídat, největší zásluhu na tom mají Harold Ramis a Billy Crystal... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na De Nira v tomto pokračování se zdá až neuvěřitelné kam klesá představitel "Taxikáře", "Zuřícího býka" a "Kmotra". Je smutné, že posledním filmem na který se ještě dalo s chutí podívat byl právě první díl téhle slabounké komedie..... Já vždycky srovnával dráhu De Nira s Al Pacinem. Měl jsem je stejně rád, ale Al Pacino se s hereckým stárnutím vyrovnává podstatně lépe a kvalitněji. Snad se De Niro od "srandy" odpoutá. Komedie mu dle mého nesvědčí a první díl "Přeber si to" měl být jen příjemnou výjimkou. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvých 20 minút je super, veľmi sľubných. Ale po rozdaní kariet už scenárista nevie, čo je eso a čo dolník. A rejža Harold Ramis sa tak trochu nudí. Herci sú výborní, Robert De Niro opäť exceluje. Zopár vtipov stojí za videnie, ale celkovo je film o pol hviezdy slabší ako pôvodný Analyze This. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

I když je úvodní scéna z blázince opravdu vtipná, přesto přímo fyzicky trpím a říkám si: "proč, Roberte, proč?" ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Nudné, nezábavné a nenápadité pokračování, které jedničce nesahá ani po kotníky. Typická nastavovaná kaše, kterou nezachrání ani místy vtipní herci v hlavních rolích. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Druhý díl trpí nachlup stejným neduhem jako jeho předchůdce. Sledovat vyměklého mafiána Paula Vittiho v božském podání Roberta De Nira, který skvěle paroduje své nejznámější pózy drsných mafiánů, znamená zmítat se v jednom nekončícím humorném opojení. Jenže ve chvíli, kdy se ke slovu dostane vážnější rovina (soupeření italských rodin o moc), začne to Ramisovi podezřele skřípat, protože je jasné, že v těchto vodách moc jistoty nepobírá. Dojezd je tak podprůměrným snažením o kombinaci akce, vtipu a nějaké té in pointy, který celé předchozí snažení táhne s sebou dolů do vod obyčejné průměrnosti. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $32,130,627Tržby Celosvetovo $55,003,135║ ušlo to ale žiadny zázrak, len kúsok chýbalo aby to pôsobilo otravne /50%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Už jen průměrné pokračování skvělé komedie. Doufám, že tvůrci nerozmělní kvalitu prvotního snímku nekonečným pokračováním ve variacích téhož (jak už to tak bývá v Hollywoodu zvykem...) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ještě je to koukatelné a v počátcích i relativně vtipné. Jenže čím více postupuje stopáž, tím více se kašle na vybroušené dialogy ve stylu prvního dílu a nastupuje pitvoří se. Kvalitativně zcela nehodno svého staršího bratříčka, ale i tak je to snesitelná komedie. Jen není moc vtipná. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nesouhlasím s názorem, že mezi Přeber si to a jeho pokračováním je tak diametrální rozdíl! Myslím si, že za toto všeobecné přesvědčení může především módní, třebas skrytá, antipatie vůči všem dvojkám a pokračováním. Přeber si to znovu pro mě opět bylo komedií, která mě bavila, aniž bych se musel nutně za břicho popadat. A co víc, více kvalit nabízela právě v těch méně úsměvných okamžicích. Je prostě dobrým nápadem nechat vedle sebe hrát tak odlišné herce, jakými jsou inteligentní a divácky náročný Robert De Niro a pak miláček trochu si přihnuvších mas Billy Crystal, jemuž díky Nirově přítomnosti projdou i často zbytečně vulgární a nemístné vtípky. Klidně bych snesl i Přeber si to potřetí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy nesedíte?“ – „Kdeže. Poznáte to. Falošné dôkazy. Traja svedkovia si to rozmysleli. Jeden spáchal samovraždu. Štyrikrát sa bodol. Do chrbta. Potom skočil z mosta.“ Akoby som to počul. Len 40%, tron? A nie je to neférové? Veď dvojka zasa o toľko horšia, ako rozkošná jednotka (ktorej si dal 80%) nie je. Odpoviem protiotázkou: nie je neférové, že sa v jednom filme stretnú ľudia, ktorí majú na konte KRSTNÉHO OTCA 2, Priateľov, MAFIÁNOV, DOBRODRUHOV Z VEĽKOMESTA, PRÍBEH Z BRONXU, KROTITEĽOV DUCHOV 1 – 2, LIKVIDÁTORA, CADDYSHACK alebo PRÁZDNINY V AMERIKE a výsledkom je TOTO? Na ANALYZUJ som bol v kine, bola to skvelá nálož odkazov, príkazov, citácií, paródie i láskyplného humoru, okorenená o pár odrezaných hláv. Dvojka však vznikla len kvôli peniazom. Zápletka je taká slabá a o ničom (tuším ide o prepad bankového auta), až budete ľutovať, že nebola na celý film natiahnutá pôvabná epizódka, v ktorej je skupina krvilačných mafiánov najatá do pozícií odborných konzultantov na mafiánsky televízny seriál („Počúvaj ma môj zlatý, mám len dve ruky, ale oboma môžeš schytať.“). Namiesto toho sa stávame svedkami vedľa seba znudene poskladaných zívajúcich scénok, z nich aj najzábavnejšie (De Niro predáva autá, Crystal má ochabnutú peru, Crystal si v nohaviciach hľadá zapadnutú pištoľ a všetci si myslia, že agresívne onanuje) sú maximálne tak hodné dvoch pousmiatí. No sú tu len preto, aby sa divák aspoň občas zasmial, keď už si kúpil lístok. Stratilo sa čaro originálu, moment prekvapenia (Čo sa stane, ak mafián chodí k psychiatrovi?) a hoci pokazené zábery pod záverečnými titulkami naznačujú, že sa všetci pri nakrúcaní bavili, divák nie (hlášky ale celkom fungujú, od „Koho musím pretiahnuť, aby som dostal slaninu?“ po „Bude to horšie?“ – „Lepšie určite nie.“). Ale ak ste nevideli skvelú jednotku a vykašlete sa na to, že v tom hrajú De Niro, Crystal, Kudrow (tá dostala v podstate len cameo) a Joe Viterelli (jedná sa o jeho posledný film, dva roky na to zomrel) a režíruje Harold Ramis... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

sice se na to ještě pořád dá dívat a i dodívat, ale na jedničku to samozřejmě nemá. kdyby to nemělo první díl, řekl bych, že je to nápaditá komedie, která zajímavě paroduje denirovy předešlé role mafiánů a tvrdých chlapíků. ale takhle to maximálně paroduje samo sebe. přibližně první půlhodina se mi líbila opravdu hodně. následující půlhodina je ještě pořád dobrá, ale o poznání slabší. to jak se deniro pokouší dostat do dnormálního života a když mladýmu párku prodává auto a jako skvělou výhodu vozu řekne, že do kufru se vejdou tři mrtvoly, to je prča. ale poslední půlhodina, kde se vypořádá se zlými mafiány a udělá tu loupež, ta je podle mě hodně slabá. tak slabá, že málem jsem to nedokoukal. neviděl jsem v originálu jedničku ani dvojku, ale přišlo mi, že dvojka je až příliš velmi často vulgární. neříkám, že jsem puritán, když se praštím kladivem do prstu, zakurvuju taky, ale aby na mě z filmu koukala jedna sprosťárna za druhou (jako když si nadávají malí kluci, jen aby si ochutnali, jak to zní, případně aby vypadali zajímavě a režisér to podává, jako kdyby nadávat do zkurvysynů a kurev byla hrozná sranda), to neberu. neříkám, že by mafíán mluvil jak stará panna, ale ani jako dlaždič pravděpodobně ne. (a tímto se omlouvám všem dlaždičům) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Přeber si to znovu je vtipné volné pokračování filmu Přeber si to. Mezi mafiánským šéfem Robertem De Nirem a jeho psychiatrem Billy Crystalem i dalšími postavami to jiskřilo a já se dobře bavil. Který z filmů je vtipnější netřeba řešit. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=vF-lF7slKV4 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Neviděl sem první díl, ale myslím, že to ani nevadí, protože to bylo dost volné. A nudné. De Niro ve svojí asi nejtrapnější roli a spousta nepovedených vtipů... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je to proces. Natočí se vtipný film, který přiláká lidi, vydělá si na sebe a k tomu ještě něco navíc. Pokud se nabízí prostor, musí zákonitě přijít pokračování, které tradičně využívá osvědčených způsobů svého předchůdce, ale málokdy se mu dokáže alespoň vyrovnat. Tolik už nevydělá, producenti truchlí, někteří diváci taky truchlí a trojka se rázně smete ze stolu. Jak říkám, je to proces… I přes tu poněkud větší obhroublost a dýchavičný konec s přepadením nepohlížím na Analyze That zas až tak kriticky, už kvůli výkonu B.Crystala, který se jako psychiatr, přesouvající se postupně na gauč pro vlastní pacienty, nebývale překonává. Takže váš poslední film, pane Viterelli? Zlomil jste mi srdce, Jelly! Zlomil jste mi srdce..! ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Opět tolikráte opakované schéma - "jednička" byla skvělá a "dvojka" je jen nastavovaná kaše. Ale některé vtípky a hlášky se mi líbily - například scéna, kdy se Paul Vitti po propuštění z vězení a ubytování u svého psychiatra hlasitě miluje se svou dívkou a Dr. Sobel ho jde tišit se slovy "Mám doma sedmnáctiletého syna." Vittiho rekce je boží : (opatrně se rozhlédne po chodbě, kývne hlavou) "No tak ať se přidá". ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Dvojka, která se zoufale, ale opravdu zoufale snaží vytřískat něco z úspěchu jedničky. Film 100% stojí na Robertovi De Nirovi a magora tady zahrál napprosto exceletně... A pak už to jde od deseti k pěti. Ale zase na druhou stranu na klimbání a zpříjemnění chvíle v autobuse mezi Prahou a Brnem to je film téměř ideální.. Hlava od přemejšlení nebolí, sem tam se člověk zasměje a když klimbne nic se neděje, protože děj mu neuteče... :-) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Na to, jaký jsem očekávala možný průser, jsem byla velmi mile překvapena. Kvalitativně již sice lehce upadající pokračování, které mě však příjemně rozesmálo, aniž bych pocítila větší pocity trapnosti, čehož jsem se trochu obávala. Největší slabinou je až příliš vlezlý častý sexuální podtext a množství nevhodných, až lacině vzhlížejících rádoby vtipných hlášek na téma "koule, pták, š**at", apod. Kdyby se jejich počet omezil, rozhodně bych neváhala hodnotit celými čtyřmi. Samotný příběh jede velmi svižně od začátku do konce, ani chvíli mě nenudil. Paul Vitti jako poradce při natáčení filmu a linie s vyřizováním účtů gangsterských rodin, či scéna, v níž figuruje jako prodejce aut. Ani při této profesi nedokáže zapřít chování tvrdého gangstera, který není ochoten vyjednávat:) Pobaví závěrečný sestřih nepodařených scén. "Podívejte se na ten kufr, vejdou se tam tři mrtvoly.":) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie uz nemalo ten humorny smrnc, aky mala jednotka. Predsa len prve stretnutie Bena Sobela s Paulom Vittim malo svoje humorne caro, avsak ked prizmurim oci a necham sa opät vniest do mafianskych praktik Paula Vittiho, tak opät to bola skvela zabava. Hlavne sceny vo väzeni, alebo Vittiho prve dni v praci ako predajca aut alebo v zlatnictve proste nemali chybu a taktiez zaver, kde psychiater takmer potreboval vlastneho psychiatra :-) Ak by to neboli tito skveli herci, dal by som asi len 3 hviezdicky, ale Crystal a De Niro, oni to proste vedia perfektne zahrat. __________ Robert De Niro - (Paul Vitti) +++ Billy Crystal - (Ben Sobel) +++ Lisa Kudrow - (Laura Sobel) +++ Joe Viterelli - (Jelly) +++ Cathy Moriarty - (Patti LoPresti) +++ Kyle Sabihy - (Michael Sobel) +++ Produkcia: Billy Crystal, Barry Levinson, Paula Weinstein +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak to, že už nejsi v base? -Ukázalo se, že měli falešné důkazy. Proto znovu otevřeli můj případ, jenže pak už ani svědci nechtěli svědčit. Dva z ničeho nic změnili názor a třetí spáchal sebevraždu. -Jak? -Bodl se čtyřikrát do zad a pak ještě skočil z mostu. Chudák... A takovýhle dialogů jsou tam ještě mraky. Zabte mě, mučte mě, píchněte mi injekci se solným roztokem do stehna a stejně pořád budu tvrdit, že propad kvality od prvního dílu není až takový, jak se zde uvádí. Já se skvěle pobavil, a i když tam bylo pár scén, které tam být nemuseli, tak si tenhle film určitě ještě někdy pustím. Lepší čtyři hvězdy! ()

Související novinky

Travolta je král mafiánů

Travolta je král mafiánů

13.04.2011

Jednou už velký comeback díky postavě gangstera slavil. Tenkrát byl ale pouhým pěšákem, teď bude rovnou největším americkým zločineckým bossem. V epickém dramatu Gotti: Three Generations si John… (více)

Reklama

Reklama