Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportér bulvárních novin je na stopě rafinovanému zločinu. V tom čase se z pařížského kongresu vrací konzervátor prehistorického oddělení Národního muzea. V jeho zavazadle se nečekaně nachází elegantní součást dámské intimní garderoby zcela neznámého původu... (oficiální text distributora)

Recenze (19)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tento film nebo spíše jakási situační fraška, je zajímavý především tím, že s úsporných důvodů tu např. J. Rovenský (Slávčin strýček / pan Kaliba z Kladrub) a A. Dvorský (profesorův asistent Čulibrk / policejní komisař) hrají každý dvě role. Film byl jinak natáčen v ateliérech francouzské společnosti Gaumont (jen tento titul) v Nice. Jak ale film rychle do distribuce přišel tak záhy i rychle odešel a to bez nějakého většího povšimnutí. Slabá režie i scénář, nevýrazná Stallichova kamera, a herecké výkony celého ansámblu (včetně statistů) byly také krajně zoufalé. Další z řady těch extrémně špatných a nepovedených snímků z počátků zvukového filmu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po pěti a půl letech jsem si film znovu užila. V lednu 2004 byl dáván v Ponrepu a vyvolal mnoho záporných reakcí. Ale kde to jsme, abychom si přáli, aby se některé filmy nedochovaly na úkor jiných? A kdo by pak takové dělení řídil? Takový přístup není archivářů hodný. Ti se mají lépe věnovat rekonstrukci některých motivů tohoto filmu, například míry oblíbenosti detektivního čtiva s Leónem Cliftonem v hlavní roli. Případně inspiraci nastupující generace v úspěchu předchůdců (Grosslichtová sledovala práci Ondrákové jistě pečlivě). Nebo srovnání nastupujícího filmového dorostu (Baarová) v náručí veteránů divadelních prken (Rubík). Je toho hodně, co si tu lze najít, vedle výtečných kostýmů také například raritní herecké vystoupení Johna Gollwella aj. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Roztomile hloupé, skoro na úrovni Venouška a Stázičky, i když zde nešli s castingem tak do extrému, v tomto případě si jen někteří herci střihli dvě role, ale v rámci záměrně "ulítlé" komedie to sedí, je to vtipné i dialogy celkem přirozené, nestrojové a hlavně za cirkusačku Trudu musím přidat, využít její potenciál z tohoto filmu a zasadit ho do stejně povedeného prostředí v nějakém silném dramatu, by bylo přímo skvělé. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co nebo kdo je v tom filmu horší. Zda scénář bez fantazie, nezkušená Lída Baarová (ač opět velice půvabná) anebo samotný corpus delicti. Měli to tehdy podivné nápady. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

od Lea Martena som videl len toto, ale nebojim sa povedat ze ma nabeh na to aby bol oznacovany za ceskeho Ed Wooda. nie vsak pre jeho lasku k filmu, ale pre totalny amaterizmus ktory krici z kazdej sekundy Ruzoveho kombine. scenar sa potaca na hranici trapnosti (novinarska linka, problem ako sa ruzove kombine dostalo do kufra), rezia je obcas az smiesna (scena dialogu kde sa po kazdom strihu pozeraju postavy uplne inam ako by sa podla ich zorneho uhla pozerat mali) a ani take hviezdy ako Baarova ci Marvan nic zaujimaveho nepredvadzaju. dobre snad len ako spomienka na zaciatky zvukoveho filmu v Cechach (i ked sa nakrucalo vo Francuzskych studiach)... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť:Filmovanie snímky prebiehalo v Prahe, konkrétne v častiach Holešovice a Nové Město. (dyfur) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tenhle poprávu zapomenutý film z počátku zvukové ěry, je snůškou ne zrovna vtipen překypujících gegů. Herecké obsazení je vesměs postaveno na pár známých tváří Lída Baarová, či Truda Grosslichtová, a nebo Jaroslav Marvan a pod. Pak už jsou tam vesměs jen méně známé, či naprosot neznámé tváře. Děj je velice slabý a vše se točí kolem kombiné, jak už název napovýdá. Když nevidíte film od začátku, docela , se v něm těžce orientujete, nebot sledujete jako by dva příběhy manželské páru a jisté dívky ze střelnice, která po něčem pátrá. N ajedno či dvě zkouknutí to určitě, je. Jako vzpomínak na něco co už tu léta není a jen tak se nevidí. Pro milovníky oné doby dobrý film , pro ostatní nezáživný blábol. U mě slabší průměr, přesto jsem se s chutí podíval. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Truda tady sjede po zadku schody v Národním muzeu. To jsem čuměl. Jinak je to taková poskládaná estráda scének němý a mluvený film nastřídačku. Docela podivné, ale výsledek mne bavil.60% ()

honz 

všechny recenze uživatele

Celkem nevýrazná situační komedie, nicméně slušně obsazená - začínající Lída Baarová, dále Jaroslav Marvan nebo Otto Rubík. Děj filmu působí dosti nevyváženě, některé scény jsou zbytečně protahované až zdlouhavé (snad kromě vtipné "jízdy po schodech" v Národním muzeu). Ale jako archivní snímek rozhodně stojí za shlédnutí. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tak za tu bozi Trudu teda 3 hvezdy udelim, ale jinak je to teda dilo... :) Nevtipna, a technicky neprilis povedena radobykomedie, ktera je zajimava spise jako artefakt, nez jako zabava. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Příběh primitivní a nesourodý. Trudu sice miluji a i tady hrála velmi mile. To, že si novináři často vymýšlejí, to je známo (a především v dnešní době), ale že by někdo psal o neexistující vraždě a naivní dívenka by na to skočila, načež s vidinou 50 Kč za blůzičku by hledala domnělého vraha? Film a zvláště komedie si žádají hlouposti, ale tohle vlastně ani žádná komedie nebyla, kromě Trudy bylo milé klasické žvatlání Josefa Rovenského v úloze jejího strýce. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé kolik situací se semele jenom proto že pán otevře kufr a v něm růžové kombiné. V knize o Lídě Baarové jsem četla že v tomto filmu předvádí mizerný herecký výkon. Což já si zrovna nemyslím. Vůbec se mi po stránce herecké a vzhledové nelíbila ve filmu panenství a nic moc tam nezahrála. Ale tady nejen že má hezké oblečení, ale taky vypadá vcelku dobře a nějáký herecký výkon předvedla. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Parodie na brakové detektivky a krimi (Clifton jmenován) je sice ztřeštěná a nesouvislá, asi její výroba stála jen pár tisíc. Ale zábavy si s ní užijete víc, než s běžným současným českým filmem za pár milionů, navíc se státní podporou. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ona to byla opravdu blbina jejíž řešení vás napadne hned na začátku. Přesto se domnívám, že naprosté zahození si to nezasluhuje. Tedy z mého pohledu. Viděl jsem spoustu horších. ()

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

toto sa moc nepodarilo, pokial by som tak nechcel vedet ako sa mu dostalo to pradlo do kufra tak by som to snad ani nedopozeral, ostatne zapletky ma moc nebrali, a to som sa najprv na tento film tesil, skoda ()

Reklama

Reklama