Reklama

Reklama

See - Série 1

(série)
USA, 2019, 7 h 4 min (Minutáž: 49–57 min)

Epizody(8)

Recenze (34)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opatrný, ale stále dobrý úvod do nového seriálového světa. Z počátku možná trvá, než příběh diváka pohltí. Například u mne to trvalo poměrně dlouho a celou sérií jsem se prokousával zhruba půl roku, ale nápad je to vskutku jedinečný a proto stojí bezpochyby za to. Především velice oceňuji solidní herecké výkony a s nimi spjaté akční scény, na úrovni tak vysoké, že by mohl vzbudit závist leckterého týmu či studia. K tomu všemu dílo provází naprosto dech beroucí vizuál, při kterém mne mimo úchvatné záběry krajiny nejvíce zaujaly nevyužité, společností přehlížené prvky starého moderního světa v troskách toho nového. Když už to teď mám celé za sebou, jsem mile potěšen a řekl bych, že si s tím tvůrci poradili více než dobře. PS: Epizody se kvalitou pohybují v rozmezí tří až pěti hvězd, ale až na výjimky se zde nevyskytuje mnoho nudné ani zbytečné výplně. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálně skvělé postapo s bizarním nápadem světa, kde všichni oslepli. Problém seriálu není v omezení kvůli základní premise, kdy 90% postav nic nevidí, ale spíše v tom, že se zde neustále řeší naprosto nezajímavé věci. Na poli celých 8 hodin jsou tři čtvrtiny nezáživné dialogy případně putování z A do B. V čem však seriál opravdu vyniká vyjma velice dobrých hereckých výkonů (Momoa herecky možná nejpřesvědčivější ve své kariéře) jsou akční scény. Ve výsledku jich je tak 30 minut ale jak se to začne řezat je to úžasně nekompromisní, brutální a skvěle natočené. Pokud to by to bylo akční béčko byla by to naprostá bomba, takhle pouze průměr, který stojí za vidění, ale rozhodně se z něj nestane nový kult. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Pri novej streamovacej službe od apple , prišiel aj nový seriál. Pre mna to bol See. Ktorý mal konkurovať GoT. Plus mal byť vôbec najdrahší seriál doteraz. Slepý Baba Voss bol fajn postava. A celkovo ten vizuál seriálu bol perfektný. Stále neviem prečo to skončilo tak ako to skončilo, nebolo ohlásených 10 časti? Vraj už bola ohlásená druhá séria, tak uvidíme čo bude ďalej. Inak, verím že tohoročné seriály ako zaklínač alebo mandolorian budú podstatne lepšie. 4* ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shrnutí první série. No jednoduše se jedná o prodlouženou nudu, ale zase naopak s úžasným vizuálem a soundtrackem. Nemluvě o choreografii, která je naprosto špičková. Každej souboj jsem si vychutnal na maximum a nemůžu doteď uvěřit, jakou gore jízdu SEE vlastně připravil, protože každé zabití je cejtit, není bezmyšlenkovité, je naopak velmi impulzivní a parádně nazvučené. No zbytek je bohužel opravdu čistá nuda, vedlejší postavy jsou nezajímavé, po většinu času se táhnou někde krajinou a mluví nezajímavý dialog za dialogem, kterej prostě vypustíte z hlavy, protože nemá, co říct a na většinu událostí se ani nezaměřuje. Navíc skoro všechno je dosti předvídatelné, takže žádné zvraty nečekejte (teda prozatím od první série určitě ne). Po příběhové stránce zatím velké zklamání, snad druhá a třetí nabere větší grády. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnou nesmírně dlouho přehlížený seroš, na který jsem se díky vícero doporučení a předplatnému exkluzivní, byť stále málo atraktivní streamovací služby konečně dostal. A třebaže jsem byl k See dlouho skeptický, jeho děj mě k sobě tak rychle připoutal, že mít více času, už hodnotím i druhou sérii. Na tu jsem po zdejším finále velmi zvědav. Z postapokalyptických televizních výtvorů totiž nenajdete lepšího zástupce. [viděno na Apple TV+] ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení bitvy z první epizody zabralo štábu čtyři dny, což podle režiséra Lawrence bylo málo. „Ve filmu byste na natáčení takovéto bitvy měli dva týdny, my jsme ale měli zhruba čtyři dny.“ (Skarface)
  • Při útoku jednoho válečníka na Baba Vosse (Jason Momoa) zůstane na stromě rýha od zbraně. V dalším záběru už ale není. (Duoscop)

Reklama

Reklama