Reklama

Reklama

See

(seriál)
  • USA See
Trailer 1
USA, (2019–2022), 21 h 23 min (Minutáž: 42–62 min)

Tvůrci:

Steven Knight

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Jason Momoa, Sylvia Hoeks, Hera Hilmar, Christian Camargo, Christian Sloan, Mojean Aria, Kenneth Mitchell, Sharon Taylor, Nesta Cooper, Archie Madekwe (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Postapokalyptické sci-fi predstavuje budúcnosť vzdialenú 600 rokov, kde sa ľudia kvôli globálnej epidémii slepoty a s ňou spojeným vojnám a vymieraniu vrátilo späť do jaskýň. V jednom zo samostatne žijúcich kmeňov sa narodia dve deti, ktoré vidia, čo sa naposledy stalo veľmi dávno. O "mýtické deti" sa onedlho začnú viesť rozsiahle boje. (dixx)

(více)

Recenze uživatele Lenka.Vilka k tomuto seriálu (5)

Božský plamen (2019) (S01E01) 

Wau! A to neříkám jenom proto, že tam hraje Momoa. Třeba Red Road se mi nelíbilo. A to tam hrál i Henderson!!! Líbí se mi představa celého světa. Je to sice nové a jiné, ale svým způsobem základ stejný jako ostatní kousky z ranku. Naštěstí jsem dostatečně soudná, abych nepřemýšlela nad tím, proč stále bydlí v jeskyních a chovají se jako "barbaři", když se koukám na fantasy, jak zmiňovali někteří komentující. Tohle téma bych nechtěla sledovat v neonovém velkoměstě, až by to znovu postavili, ne každý nový začátek vede zpět k páře a pilot vysvětlí, proč tomu tak není. Ale proč, z čeho hrálo rádio, nám snad dovysvětlí. (Protože všichni v jeskyních nežijou. I po apokalypse jsou někteří dole a někteří nahoře.) Protože hned úvodní řežba? Nádherné. A potom přijde to hlavní. Přijde někdo jiný. Někdo, kdo vidí, přijde do světa těch, kteří nevidí. Tedy, to oni ještě neví. Ale divák podle anotace jo. Stále je to o tom stejném. Nebo si tam tu metaforu vymýšlím a proto jsem byla nadšená. Klidně si to myslete. Jenom mě překvapilo, že za ta století se kvůli absenci zraku lidi nezměnili víc. Jako víc do "ninja style". Alespoň tak bych to čekala. Viz na můj vkus až moc protahovaná scéna s mostem. Ale pneumatika, ta přežije všechno. ()

Vzkaz v láhvi (2019) (S01E02) 

Zajímavé. Jednou zrádce navždy zrádce? Poslouchala jsem dobře? Že je jeho teta? Ek! Tak jestli jí i ojel, dobře, že to nebylo v záběru. Stín. Zajímavá holka, tak trochu ninja, takže alespoň někdo z nich. Volnější tempo jsem ocenila. Vážně jsem chtěla o světě zjistit víc. Věčně "modlící se" královna je dobrá. Chápu, proč musí mít vládu teroru, když působí jako troska, která se každou chvíli sesype. A to si říká bůh. Zajímavé. Jsem zvědavá, co s ní mají v plánu. No, a pet lahve taky vydrží všechno. Viz název dílu. Skok v čase potěšil. Asi by byla nuda, kdyby jsme celou sérii měnili plíny (nebo co místo toho používají). ()

Čerstvá krev (2019) (S01E03) 

A už je to tady. Ti, co vidí, si začínají hrát na bohy? Jako jejich otec? Povyšují se, protože znají skutečný důvod pověr, ale musí si to nechat pro sebe? Prudá (si říkaj)! Otázkou je, jak dlouho to vydrží. Jasně, chápu průřez knih. Ale právě tyhle věci přivedli lidi k jejich konci. Navíc se zde řeší přežití malé skupiny na jednom místě. Čili jo, tetka logicky měla špatné sémě od synovce. Znovu. Ek! Ale chápu. Další děj tedy prozradí, co v podobné situaci dělat. Ek! Hláška: "Upalují je zbytečně." mi do děje neseděla. Vždyť jsou děcka sečtělý! Tak by měly vědět, proč to bylo...konec? Maso! (Jenom škoda, že s těma "super věcma slepejch" nakládají podle potřeby, ne podle nějakých pravidel. Což zvyšuje sice moment překvapení, ale ubírá uvěřitelnosti.) Závěrečné prozření právě těch, kteří vidí, když jim to slepí celou dobu říkali, bylo tedy dojemné, a zároveň (pubertálně) trapné, logické. A dosti dobrý napínák právě po třetím díle. Trochu chápu, proč pustili první tři díly najednou, a potom další po týdnu... ()

Řeka (2019) (S01E04) 

Akce na voru byla skvělá. Tedy až na věci, které mi vadily už minule. Baba je ve vodě slepej kofr, a zabíjí o život, ale když jde lesem, je jako slepá moderní baba v neznámém velkoměstě. Královna se tentokrát nepomodlila a vypadala jako před zhroucením ještě víc. A byla jsem zvědavá na následky toho, že jí někdo řekl svůj názor a pravdu, a ne to, co chce vždy slyšet. Vtipný pokus o atentát. Jenom mě už docela prudí, jak jsou děcka vyprdlý z fotra, kterej je nechal samotnej v nebezpečí, a oni se potom mají zbláznit, že najednou je čas a mají za nim přijít a jejich skuteční rrodiče s tím nemají nic udělat a bejt v poho.. ()

Plast (2019) (S01E05) 

Cérenka mě fakt prudí. Jenom já jsem nejlepší, protože vidím. Co na tom, že můj taťulda slepej přežil tak dlouho, já jsem lepší, protože vidim! Děcka, co? Jinak nalezení nového sourozence bylo zvláštní. Ty dva už nejsou tedy tak výjimeční. Vlastně nechápu, proč to neudělal ve velkém. V každý vesnici nějakou zbouchnout, nechat vzkazy a jít dál. Základ je. Ne? Je to rodina na bezpečném místě? Je to sekta na místě, které bylo vybráno? Nebo se nakonec všechno ukáže jinak? Jinak, trik obtočení meče kolem hlavy je už obehraný. Navíc halekat v lese mama a vojáci to na pár metrů nezjistí a nerozběhnou se směrem, je to divný. A co bylo v pytlíčku? Že by se nám to mega otočilo? Uvidíme, aby si to tvůrci neulehčili nakonec až moc... ()

Související novinky

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Co nabízí služba Apple TV+?

Co nabízí služba Apple TV+?

04.11.2019

Společnost Apple učinila minulý týden význam krok, když spustila svoji zbrusu novou streamovací službu Apple TV+. Ta je dostupná i u nás, a tak by nebylo na škodu si ji trochu lépe představit. Cenově… (více)

Reklama

Reklama