Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocný mafiánský boss Paul Vitti, hlava jedné newyorské "rodiny", unikne jen o vlásek atentátu, jehož obětí se stane starý mafián Manetta. Zanedlouho začne Paul na sobě pozorovat podivné změny. Nedokáže udeřit železnou tyčí vyslýchaného muže, rozpláčou ho dojemné televizní reklamy a nakonec skončí s těžkým záchvatem v nemocnici. Podle lékařů však nejde o infarkt, ale o intenzívní nával úzkosti. Vitti to pochopitelně popírá, nicméně později se obrátí na svého bodyguarda Jellyho, aby mu sehnal psychiatra. Jelly ho zavede za Benem Sobelem, který nedávno vlastní nepozorností naboural do Vittiho auta. Vyděšený Sobel, který se specializuje na rodinnou terapii, pochopitelně Vittiho pozná a po důrazné Jellyho domluvě s ním promluví. Paul po rozhovoru se Sobelem cítí úlevu. Tím se psychiatr ocitá v nezáviděníhodné situaci. Pokaždé, když se Vittiho psychický stav zhorší, pošle si pro něj své gorily. Brzy se přidají další problémy. Vittiho sleduje FBI, která začne Sobela nutit ke spolupráci. Během jednoho setkání psychiatr zjistí, že příčinou obtíží je Vittiho problematický vztah otci. Jenže sraz mafiánských bosů se rychle blíží a Sobel pochybuje o tom, že se mu podaří mafiána zbavit jeho psychických potíží. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Pablinho 

všechny recenze uživatele

"I'm gonna see you next week but Steve never wants to see you again..." :) Parádní inteligentní humor i výborný výkony herců, kterym jsem věřil každý slovo, i když De Niro občas přehrával - scéna, kdy se rozbrečí jak malej kluk, je hodně falešná :) Každopádně tahle gangsterka s občas vážnou i humornou notou příjemně pobaví, byť to neni žádnej celovečerní trhák. Jo, a Kudrow je trošku otravná, to asi ten hlas... ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Člověka na film naláká taková hvězda jako Robert De Niro, které sekundují Billy Crystal a Lisa Kudrow a ještě k tomu mafián v hlavní roli = člověk se těší... jenže opak je pravdou tak nějak jsme se nudil a málokdy se zasmál.. prostě jsme čekal víc a to jsme nedostal. FBI mi tu přišla taková uměle naroubovaná a ta snaha o atentát byla taky taková zvláštní do komedie.. nevím no.. Průměrné 3z5 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Preber si to je čistá zábava, ktorá nič nerieši a všetci zúčastnení nemali iný cieľ, ako sa pri tvorbe filmu dobre zabaviť a preniesť to potom aj na divákov. Podarilo sa. Ak máte morálny problém s tým, že mafián je tu vykreslený ako neurotický sympaťák, tak existuje množstvo filmov, kde sú zobrazobaní ako bezcharakterné svine. Ramis si z nich ale chcel iba vystreliť. Ako aj z De Nirovej minulosti. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak toto je nářez!:) Nehorázně se ksichtící Bobby De Niro v roli, v níž v podstatě paroduje všechny ty nejdrsnější gangstery, jaké kdy ztvárnil. A Billy Crystal v roli vyrovnaného psychiatra, který se bude muset starat o nevšedního pacienta, který mu zcela překope život vzhůru nohama. Při druhém zhlédnutí nabývaly mé výbuchy smíchu ještě mnohem větší intenzivity, než při tom premiérovém:) A ve vedlejší roli potěšil další můj oblíbený mafián, Chazz Palminteri. "Co se stalo?" - "Co se stalo? Viděl jsem chlapa, kterej nám právě spadl do mísy s lososem. To se stalo." - "Rozbil Vám něco?" - "Jo. Rozbil sebe, ještě teď z něj vytahují střepy.", "Doktore, Vy... Vyyy..." :D ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Dvojka De Niro - Crystal dělá tento film tím, čím je. Kdykoli jsou oba spolu před kamerou v interakci, tak se člověk prostě nemůže nebavit. A jak už tu několikrát padlo, způsob, jakým paroduje své dřívější mafiánské role, zdá se mi velice šťastným. Některé hlášky z tohohle snímku podle mě patří do zlatého fondu světové kinematografie. Ze všech De Nirových komedií, které jsem doposud viděl, je tahle jednoznačně nejlepší a hlavně tímhle filmem uzavřel svou hereckou kolonku s nápisem "zlatý fond", od té doby se angažuje v různých hovadinách, mezi kterými se pouze sem tam objeví záblesk kvalitního filmu. "There goes your fucking pillow!" :-) (Blu-ray, orig.) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (17)

  • Postavě Billy Crystala má sen, ve které se objeví Kmotr. Robert DeNiro hrál ve druhém díle Kmotra. (don corleone)
  • Uvnitř každé restaurace, která se objeví ve filmu, někoho zastřelila mafie. Kromě Spark´s Steakhouse, kde proběhla vražda před ní. (Othello)
  • Ve scéně, kdy doktor Sobel (Billy Crystal) poslouchá ženu, která sedí v jeho ordinaci vedle manžela a popisuje, co na ní vyžaduje při sexu, měl původně chybět právě manžel. Billy Crystal si však myslel, že pokud ho tam posadí, scéna bude ještě vtipnější. Do jeho role byl obsazen vedoucí zvukového oddělení filmu Lese Lazarowitz, který byl nejtěžším členem filmového štábu. (Othello)

Reklama

Reklama