Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocný mafiánský boss Paul Vitti, hlava jedné newyorské "rodiny", unikne jen o vlásek atentátu, jehož obětí se stane starý mafián Manetta. Zanedlouho začne Paul na sobě pozorovat podivné změny. Nedokáže udeřit železnou tyčí vyslýchaného muže, rozpláčou ho dojemné televizní reklamy a nakonec skončí s těžkým záchvatem v nemocnici. Podle lékařů však nejde o infarkt, ale o intenzívní nával úzkosti. Vitti to pochopitelně popírá, nicméně později se obrátí na svého bodyguarda Jellyho, aby mu sehnal psychiatra. Jelly ho zavede za Benem Sobelem, který nedávno vlastní nepozorností naboural do Vittiho auta. Vyděšený Sobel, který se specializuje na rodinnou terapii, pochopitelně Vittiho pozná a po důrazné Jellyho domluvě s ním promluví. Paul po rozhovoru se Sobelem cítí úlevu. Tím se psychiatr ocitá v nezáviděníhodné situaci. Pokaždé, když se Vittiho psychický stav zhorší, pošle si pro něj své gorily. Brzy se přidají další problémy. Vittiho sleduje FBI, která začne Sobela nutit ke spolupráci. Během jednoho setkání psychiatr zjistí, že příčinou obtíží je Vittiho problematický vztah otci. Jenže sraz mafiánských bosů se rychle blíží a Sobel pochybuje o tom, že se mu podaří mafiána zbavit jeho psychických potíží. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Mafián a jeho psychiater, to je kombinácia vhodná len na komédiu. Ich analyzovanie nemá konca kraja, niekedy to trochu preháňajú, ale čo už, keď je na tom založený celý film vrátane názvu. Pobaviť sa na tom dalo, ale žiadny super zážitok. Pre De Nira sparodovať skoro celú svoju predchádzajúcu mafiánsku kariéru určite stálo za to. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to celé svěží, vtipné, se skvělými hereckými výkony a nápaditou režií a scénářem. Je sice pravda, že ke konci režisér jako by ztratil nit a zápletka nebyla dotažena úplně ideálně, ale když si vzpomenu na ty geniální pohovory mezi De Nirem coby psychicky labilním mafiánem a Billy Crystalem chtě nechtě zapleteným do mafiánského podsvětí, ihned se mi vykouzlí úsměv na tváři a rád přivřu jedno oko. ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Po 2x už nie taký záchvat bránice, ale niektoré hlášky od De Nira - Billy Crystala - Viterelliho zostávajú večné. Čo už nie, tak príbeh aký pri opakovanej projekcii začnete vnímať o čosi viac a zistíte že nemá čo ponúknuť, len rutinérsky využíva mafiánske prostredie. Samozrejme pohľad zo strany psychiatra liečiaceho vymäknutého mafiána a v závere pred hlavami ostatných rodín kmotrovsky fackujúceho Luca Brasiho je v skutku nezabudnuteľný. Síce De Niro v roli prehrávajúceho sem - tam svoju postavu prehráva až moc a typické priestrely mozgovej kôry v popravách chýbajú i tak "Analyzuj" predstavuje silne nadpriemernú komédiu s fungujúcimi narážkami na slávne kúsky a vtipnými slovnými prestrelkami. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí PŘEBER SI TO, jsem si to tedy celé znovu přebral, zanalyzoval a došel k tomu, že tato komedie je přece jen má krevní skupina. Skvělé špičkování, inteligentní humor, košér závěr - prostě imho povedená zábava. Když k tomu připočtu celkovou filmovo-mafiánskou minulost Roberta de Nira, který svůj um zhodnocuje i v tomto psychicky nestabilním mafiánovi, tak dávám 5/5 hvězdiček; není to sice čistých 100%, ale 90% určitě. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Psychické problémy se nevyhýbají ani mafiánským bossům. Nový šéf newyorské mafie má velký problém. Není takovým drsňákem jakým býval a dokonce nedokáže ani zabít. Takový mafián je prakticky na nic. Hlavně, aby se to nedozvěděli ostatní mafiáni. To by mohl být velký průšvih. Kdyby věděli, co se jejich bossovi honí hlavou, určitě by se ho zbavili. Takový člověk nemůže být hlavou klanu. Nesmála jsem se celou dobu filmu, ale spíše jsem se tak lehce pousmávala. Povedená komedie se zajímavou zápletkou. Už jste někdy viděli, aby mafián musel vyhledat pomoc u psychiatra? Já, ne. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (17)

  • Původně mělo být ve filmu více scén, ve kterých doktor Sobel dostává dary od Paula Vittiho (Robert De Niro). V jedné z nich například měl přijet osobně bývalý hráč Yankee Phil Rizzuto a na příkaz Paula darovat Sobelovi svoje tretry, protože Billy Crystal ve skutečnosti Yankeeům fandí. (Othello)
  • Robert De Niro a Billy Crystal si údajně pohrávali s myšlenkou, že by film zrežírovali spolu. (Othello)
  • Límcová trička, které nosí Vitti a jeho grupa, vybíral sám Robert De Niro. (Othello)

Reklama

Reklama