Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (412)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď už niekto podpíše zmluvu s diablom (napríklad scenárista a režisér s hollywoodskym štúdiom), tak očakávam, že jeho obeť bude pre diváka niečo znamenať. Cook, Moore a Ramis bohužiaľ prinášajú iba ďalšiu tuctovú komédiu do počtu, pri ktorej sa sem tam zasmejete, pokocháte sa pohľadom na peknú herečku v hlavnej ženskej úlohe (to je prekvapenie) a po nezávadnej stopáži na film rýchlo zabudnete. Nápad mohol byť spracovaný omnoho zaujímavejšie. Aj ako komédia, samozrejme. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Udělal jsem velkou chybu a přečetl si Oskarův komentář, teď abych zvládnul nemožné - napsat to, co už bylo napsáno, ale aby to i tak stálo za to. Ramise mám celkem nakoukaného, k tomuto snímku jsem se dostal náhodou. Opravdu jen hodně lehce nadprůměrný film zachraňuje docela pěkná Elizabeth Hurley (která ale překrývá Fraserovu vysněnou šedou myšku v kanclu) a rychlá změna scenérie (zejména Kolumbie stála za to, a taky basketbal) Ale ani to nestačí na 4 hvězdičky, kdy se divák diví, proč se Fraser poučuje pouze z té poslední chyby a reaguje jen na ni místo toho, aby se snažil vidět "the big picture". Nebo proč si radši nepřeje rande s tou ďáblicí. V závěru mě pak vytočilo, že on poslední co řekl bylo, že aby Allison byla šťastná a předtím, že se svého přání vzdává, že si nic nepřeje (což by byl dobrý gambit, pokud by doba pro přání byla neomezená). Tak co to teda bylo? Napadá mě jen jedna odpověď - Deus Ex Machina. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo přinejmenším zajímavé. Brendar Fraser dokazuje, že má komediální talent a tahle role mu opravdu sedla. A samozřejmě jako chlap, který se rád podívá na hezkou ženu, se nemohu nezmínit o uchvacující Elizabeth Hurley, která by k podpisu smlouvy zlákala i mě. Ve všech scénách byla naprosto uchvacující a už jen kvůli ní stálo za to se na ten film podívat. Jednoznačně zde zastiňuje všechny a vše, a to jsem tuto herečku dosud neznal. Asi to budu muset dohnat. Ale zpátky k filmu. Byly zde velmi vtipné momenty, zasmál jsem se mnohokrát a film mě pobavil. A to dokonce nadprůměrně pobavil. Tahle komedie je prostě skvělá, a já dávám čtyři hvězdičky. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Elliot Richards je nenápadný, naivní, pracovitý dobrák. Celé dny sedí ve své kanceláři u počítače a trpělivě snáší posměšky svých kolegů a jen v noci usíná a pláče nad svým životem. Tajně miluje kolegyni Allison, ale protože je chorobně stydlivý, troufl si s ní doposud prohodit jen pár vět. A jednoho dne Elliota navštíví sexy žena, vyslankyně pekla, která mu nabídne obchod: ty mně dáš duši a já na oplátku splním sedm přání a budeš mít Allison a budeš všemi oblíbený. Elliota napadne, na co je mně duše, když nemám Allison a Ďáblici dá svoji duši. Objednané reinkarnace sice odpovídají zadaným parametrům Elliotových přání, ale vychytralá Ďáblice si dá záležet na tom, aby ani jedno vyplněné přání a převtělení, nebylo dokonalé. Když si Elliot zvolí být bohatým a vlivným, promění ho na kolumbijského drogového magnáta a připraví mu horké chvilky, když chce být americkým prezidentem, tak ho promění v Abrahama Lincolna v den jeho smrti, a když Elliot vyčerpá všechny svoje přání, tak je čas splatit je vlastní duší. Elliot chce ale Ďáblici převézt. Je to zábavná komedie. Brendan Fraser je zábavný ve svých proměnách. Nepřehlédnutelná je sexy Elizabeth Hurley. Ovšem mohlo to být v závěru nápaditější, ale jinak to bylo fajn. 80% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Liz Hurley byla dokonalým "mazel" ďáblem, ve svých letech s téměř geniální a sexy postavou. Byla to právě ona, kdo mě donutil, dokoukat tento film plný skvělých scének, které pokaždé uzavřely naprosto nudné pasáže. To je důvod proč je čistě průměrným, nedokázal si udržet standart určité vtipnosti, místo toho padal stále níž a níž. Nejvíce mě bavila proměna v kolumbijského drogového magnáta, od té doby téměř nic. Brendan Fraser se mi v daných možnostem docela líbil, přehrával co se dalo, což bylo samozřejmě nutností, občas mi to vadilo, občas mě to dostalo do kolem. Happy End (tohle není spoiler, tohle je předem jasná záležitost) se mi moc nelíbil, raději bych uvítal, kdyby si to "ďablice" rozdala s hlavní postavou, nebo s ním alespoň chodila. Pak by se dalo říct, že film něčím překvapil. 55% 31.01. 2010 ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Záběry ze začátku a konce filmu, které jsou z části zrychlené a z části v normálním čase, byly použity z dokumentu Baraka (1992). (Bakllazaan)
  • Elizabeth Hurley si v tomto filmu oblékne celkem 19 různých šatů. (Bakllazaan)
  • Jméno basketballového týmu, proti kterému hrál Elliot bylo "SHIRTS" (trika). (Bakllazaan)

Reklama

Reklama