Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (412)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě pokoušel zlákat ďábel v takovéto podobě, neváhal bych ani vteřinu a upsal bych se k čemukoliv. Elizabeth Hurleyová zastiňuje v tomhle filmu všechno - průměrný scénář s nevýraznými vtípky (až na pár výjimek) i své herecké kolegy, zejména Brendana Frasera v hlavní roli. Sex-appeal Hurleyové je tady doslova všepohlcující a v některých záběrech vypadala tak fantasticky, že jsem skoro nedýchal. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Nenáročná lehce nadprůměrná komedie s krásnou Elizabeth v roli ďábla a podle mého špatně zvoleným Brendanem Fraserem v hlavní roli. Dobrý námět v první třetině nadchne aby k závěru nadšení vyprchalo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Fraser ve scénách s Elizabeth Hurley je těžce nepřesvědčivý, ale naopak jako narkobaron, nebo přecitlivělý hoch je skoro geniální. Poslouchat jeho španělštinu, to je požitek. Celkově vzato, je to průměrná komedie, ale některé nápady potěší. Např. ve scéně s basketbalistou, kde se parodují tisíckrát omletá klišé, která slýcháme při rozhovorech sportovních komentátorů s fotbalisty a jinými sportovci. A jen tak na okraj - není ten Hugh Grant blbej, že zahejbal někomu takovýmu, jako je Elizabeth Hurley? Já bejt na jeho místě.....:o)) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Prostý smrtelník, pokud je to muž, heterosexuál, je fyzicky zdráv a netrpí žádnou z řady poruch sexuální preference či deviací, musí prohlásit, že to v tomhle filmu Liz prostě seklo. Já ale musím dodat, že byla naprosto bezuzdně dokonalá ve svojí sexy póze největší ďáblice a totálně nasazeného zlomyslného vampa. Obzvlášť když se ukáže že není až tak zlá, ten kontrast totiž zvýrazní každý detail...na pětatřicet slušný výkon, že? Nicméně to nezachrání fakt, že právníka by neměla náděj dostat:) Navíc kdyby byla opravdu zlá, přečetla by tu smlouvu celou sama, pak by se totiž nešlo nesobecky spasit, že jo;) Ale dost těch keců. Film jako takový - některé gagy (části příběhu) skvělé, jiné horší, tak už to na světě chodí. Celková story - hrozná, jakmile vyřkne přání, už víte kde bude háček...ale i tak se dobře bavíte;) Jenom ten závěr...to je moc, fakticky moc, ani to nedává smysl. Jak se tedy zachovat? Dá se na to dívat víckrát, už kvůli Brendanu Fraserovi a jeho komediálnímu talentu (a kvůli Liz, of course;)), výsledná známka je 70%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Námět nabízel kupu vtipných momentů, avšak zužitkován byl tak na polovinu ze 110-ti procent. 55% Zajímavé komentáře: Gemini, Melies, Oskar, Jordan, lennyd ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to remake a zároveň nevím, jestli to tady bude pro někoho něco znamenat, ale spoluscénáristou byl Larry Gelbart! Můj problém je, že ve věcech, které jiným připadají nenáročné, najdu něco víc. Převážnou většinu filmů hodnotím totiž citově, tím se mi potvrzuje pravidlo, že nejsem kritik ;-) Scéna ve škole a hlavně ve vězení prostě stojí za to... DNEŠNÍ DOMÁCÍ ÚKOL - ALGEBRA: Xn + Yn = Zn. TO NIDKY NEPOUŽIJETE, CO? IMPERIALISMUS A PRVNÍ SVĚTOVÁ VÁLKA - CO BYLO, BYLO, NENÍ DŮVOD UŽ NA TO MYSLET. NĚMČINA, FRANCOUZŠTINA, ŠPANĚLŠTINA - JA JA, OUI, OUI, SI, SI. JE TO NESMYSL! STEJNĚ KAŽDÝ MLUVÍ ANGLICKY. A POKUD NE, MĚL BY. DNES TEDY ŽÁDNÝ DOMÁCÍ ÚKOL! ALE HODNĚ SE DÍVEJTE NA TELEVIZI, NEZANEDBÁVEJTE VIDEOHRY A UVIDÍME SE ZÍTRA ŘEKNĚME, V 10.00, NEBO V 10.30? NENÍ DŮVOD VSTÁVAT MOC BRZY! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krásná E.Hurley a slušně zvláštní Brenden Fraser. Slušná zábava (hlavně u basketbalisty s malým... který jede na 110% jsem se pobavil ;-)), ale bohužel podruhé již nudné a bez chuti. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se pri tomto filmu v kine smal vetsinou jen ja, ale je to pro me nazorny priklad jak ma zabavny nenarocny film vypadat. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt vtipný, ale nejlepší část je rozhodně, když je supercitlivej, kudrnatej debil s pihama. Brendan Fraser dělá zábavný držky a Liz Hurley je sexy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman: 1. Just The One (I've Been Looking For) - Johnnie Taylor ,2. My Family - Banana Oil ,3. Frenazo - Tony Phillips ,4. Stop The Rock (Mint Royale Mix) - Apollo Four Forty ,5. Mi Amor - Javier Torres Mosley ,6. Dolphin Song - Brendan Fraser ,7. DJ Girl Around The World (Disco Mix) - Katalina ,8. Rock & Roll Part 2 - Gary Glitter ,9. Meena Devi (Goddess Mix) - Tulku ,10. Inside Of You Inside Of Me - Brendan Fraser ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemôžem ti dať svoju dušu.“ – Čo si pneumatika?“ Harold Ramis (CADDYSHACK, ANALYZUJ) diabolsky režíruje a Brendan „Rohožka“ Fraser je obrovský komediálny talent (a obrovsky nedocenený), ale je tu ešte niečo, čo dodáva ZMLUVE S DIABLOM (okrem krásnej Elizabeth Hurleyovej v netradičnej úlohe) tú skutočnú nadpriemernú príchuť a tým je prekrásne svižný scenár, ktorý je neustále „iný“ a teda vzniká (i vďaka Fraserovmu talentu pre improvizáciu) strhujúci dojem „prehustenosti“ (viď. VEĽKÉ PROBLÉMY Barryho Sonnenfelda). Najzábavnejšie je tešiť sa a zakaždým zostať prekvapený zo šialene nepravdepodobného dôvodu, pre ktorý to hrdinovi ani tentokrát nevyjde. „Každý muž sa pokladá za Boha. Tento má náhodou pravdu.“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ramis ma sice na konte lepsi komedie, ale stejne jsem se u tohohle paradne bavil. Jednoduchej princip, kdy ma Fraser sedm prani a vzdy hraje jinou postavu mu dal prostor, aby se poradne vyradil a vyuzil svuj komedialni talent na maximum a to se mu fakt podarilo, takze jednou hraje precitlivelyho noumu, podruhy tupyho basketbalistu a je uplne jedno, ze desne prehrava. Z ostatnich stoji za pozornost zatracene sexy Hurley. Proste jednoduchej, ale na maximum vyuzitej namet a perfektni herci v hlavnich rolich, takze ve vysledku paradni pohodova komedie. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

.Ta Liz Hurley je opravdu mimořádná kočka, když přiměla i inteligentního kolegu Geminiho bušit se v záchvatu atavismu do prsou a halekat na celý prales o své sexuální příslušnosti. S hodnocením Liz souhlasím, ale klasifikovat filmy podle půvabů hereček, došli bychom k závěru, že nejlepším filmem všech dob je nějaká bondovka. ;o) Ne ne, Smlouva s ďáblem je průměrný film a IMHO právě "vinou" Hurleyové. Nečilte se, vysvětlím. V původním filmu Okouzlený (VB 1967) hrál ďábla Peter Cook (po něm a Dudleym Mooreovi se v remaku jmenují ďáblovi dobrmani). No a nahradit chlapa s knírkem nestydatě svůdnou krasavicí, obalenou v rudých hadřících, byla chyba. Protože dotyčná je stokrát atraktivnější než ta šedivá myška, po níž Brendan Fraser (hrozný ve všech podobách) touží. 50% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Občasné dobré vtípky to nakonec ubilo svým hloupým dobrým koncem tak nenápaditým, že by se ďábel naštval, kdyby ten film viděl. Kdy už někdo konečně natočí film, kde by ďábel byl vykreslen na konci jako vítěz aspoň morálně? Ale svůj účel to splnilo a kromě spousty momentů nudnosti a jednotvárnosti mě to i pobavilo a navíc, při sledování filmu mě napadl skvělej námět na povídku, kvůli čemuž se to sledovat určitě vyplatilo. Takže díky, ďáble. (ještě taková malá poznámka k filmu, pořád sem nechápal, proč se nevykašle na Alison a nepozve na rande tu ďáblici?) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Liz Hurley byla dokonalým "mazel" ďáblem, ve svých letech s téměř geniální a sexy postavou. Byla to právě ona, kdo mě donutil, dokoukat tento film plný skvělých scének, které pokaždé uzavřely naprosto nudné pasáže. To je důvod proč je čistě průměrným, nedokázal si udržet standart určité vtipnosti, místo toho padal stále níž a níž. Nejvíce mě bavila proměna v kolumbijského drogového magnáta, od té doby téměř nic. Brendan Fraser se mi v daných možnostem docela líbil, přehrával co se dalo, což bylo samozřejmě nutností, občas mi to vadilo, občas mě to dostalo do kolem. Happy End (tohle není spoiler, tohle je předem jasná záležitost) se mi moc nelíbil, raději bych uvítal, kdyby si to "ďablice" rozdala s hlavní postavou, nebo s ním alespoň chodila. Pak by se dalo říct, že film něčím překvapil. 55% 31.01. 2010 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přal sis, abyste byli manželé. O tom, že by tě měla milovat, nepadlo slovo." Fandím ňoumovi Elliotovi v Kolumbii, při západu slunce, při basketu, na banketu i v divadle, ale nemohu se zbavit pocitu, že kdyby se nesoustředil na nevšímavou Alison a trochu si zařádil se vstřícnou sexy ďáblicí, tak by udělal líp. Je to skvělý film, ale náhodou jsem zakopl o originál (Okouzlený, 1967) a tak musím jednu hvězdu schovat na horší časy. Když porovnám oba filmy, tak mne velmi potěšila postava svůdné ďáblice (mix myšlení původního ďábla a těla Chtíče), ale poněkud mne mrzí, že přání se zbytečně soustřeďují na materiálno, což originál zkusil jen jednou. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Neurážlivá odsýpavá komedie se sympatickým Frasere a ještě o něco sympatičtější Hurley. Pár zajímavých vtipů a hlavně rychlé tempo to drží nad vodou. Moralizující finále nic nekazí. ()

Reklama

Reklama