Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Golfové hřiště nemusí být vždy idylickým místem. Hráči z klubu Bushwood umí džentlmenskou hru proměnit v prestižní souboj plný krutých žertů a tvrdých úderů. Stačí vyhlásit soutěž, které se zúčastní všichni rivalové. Pouze Carla Spacklera nechává golfový míček chladným, k zuřivosti ho však přivádí krtek, protože by mohl tohoto zahradníka připravit o místo. Carl se marně snaží zabránit, aby zvíře nerozrývalo trávníky. Nepomáhá voda ani dynamit... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (112)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pan stavitel Czerwik, Chevy Chase, Bill Murray a sysel. To jsou kromě spousty nechutných nebo ironických fórků jediné klady Caddyshacku. Ale na solidní zábavu to stačí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

No, nevím, nevím, ale některé americké komedie mi připadají infantilní, až hrůza. Tahle je jedna z nich. Je to jen další z důkazů, že Amíci opravdu často asi nevědí, co s prachama, tak je investujou na natáčení kdejaké blbosti, která je napadne. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Podarená Ramisova (režijne debutujúceho) záležitosť 80. rokov s výbornou atmosférou, vydareným hereckým obsadením (Chevy Chase) a ako bonus maniakálny "upravovač areálu" Bill Murray a jeho maléry so sysľom. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

.René, já a Rudolf chodíváme na golf aneb Komici na greenu. Chevy Chase je lakonický svůdník, Rodney Dangerfield zbohatlický hulvát, Ted Knight cholerický blbec a Bill Murray podivínský zřízenec s jasnými instrukcemi: sejmout sysla. Anebo taky Tchoř Pepé-Kačer Daffy-Elmer Fudd-Tulák Sam, protože humor Caddyshacku mi nutkavě připomíná kreslené grotesky s Bugs Bunnyho partou. A teď si vyberte, jestli je to pochvala, nebo posměšek, protože já sám nevím. Na mnoha místech se pobavíte (Dangerfield alias pan Czerwik má vtipné hlášky a golfové hole stokrát jinak), na mnoha se budete nudit. Hlavní zápletka s omladinou, která se snaží vyhrát pohár caddyů a usiluje o přízeň jedné tuctové tlusťošky, není ani z čtvrtiny tak zábavná jako třeba souboj na život a na smrt mezi Murrayem a zákeřným hlodavcem. A to je největším - nikoli golfovým - handicupem filmu. 50% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Možná jsem se narodila ve špatné době a ve špatné kultuře, ale skutečně jsem nechápala, co je Caddyshacku tak legendární, že ho můj americký golfový parťák neustále s radostí cituje. Zápletka kolem hlavního mladého hrdiny, který chce získat stipendium, je nezáživná a humor je převážně infantilní, takže jsem se za celou stopáž zasmála dvakrát: když Bill Murray komentoval odpaly květin a důchodkyně poznamenala, že to bude asi ten čaj. Pokud patříte mezi lidi, které do hysterického smíchu nepřivede scéna, kdy si lidé v bazénu spletou čokoládovou tyčinku s exkrementem, doporučuju se při hledání ideální komedie pro páteční večer přesunout někam jinam. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ať v průběhu natáčení kouřili, šňupali nebo chlastali tvůrci cokoliv, nezapomenutelnou komedii se jim vytvořit nepovedlo. Přesto mě postavy Rodneyho a Billa Murrayho dokázaly skvěle pobavit. 50% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ach bože, ako nerád dávam 2* komédii s mojimi obľúbencami Chevym Chaseom a Billom Murrayom. Hlavne u Chevyho to bolí, keďže má naviac ako pár krát za film sa objaviť a nemať poriadny priestor. Zachraňovať to musí Bill, čo sa nie vždy darí. Vďaka bohu za geniálnu pasáž na kúpalisku s jedným skvelým absurdným vtípkom (synchronizované plávanie) a jedným brutálne úchylným a totálne vtipným joke-om (tyčinka). Zasmial som sa veľmi zriedkavo (napr. dávenie do auta), Rodney Dangerfield bol trápny a chybou bolo aj to, že film takmer nemá hudbu. Nahotinky to zachránili. 5/10 ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Komedie mého dětství,nejen sysel je na tomhle filmu skvělý,ale i jednoduché vtípky a postavy. Chase vždycky nad věcí,nervózní soudce,pro sebe mluvící správce,drzý zbohatlík. Dávám za pět. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela známá ale překvapivě slabá bláznivá komedie z prostředí golfu. Film se převážně zaměřuje na mladší publikum, které se snaží nalákat na nahotu pěkných slečen a jiných populárních nástrojů přitahujících mladé lidi. Nevím jestli to fungovalo v době vzniku ale dnes už to vůbec nezaujme a výstupy Billa Muraye a plyšovýho sysla jsou taky trapný. ()

Reklama

Reklama