Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Golfové hřiště nemusí být vždy idylickým místem. Hráči z klubu Bushwood umí džentlmenskou hru proměnit v prestižní souboj plný krutých žertů a tvrdých úderů. Stačí vyhlásit soutěž, které se zúčastní všichni rivalové. Pouze Carla Spacklera nechává golfový míček chladným, k zuřivosti ho však přivádí krtek, protože by mohl tohoto zahradníka připravit o místo. Carl se marně snaží zabránit, aby zvíře nerozrývalo trávníky. Nepomáhá voda ani dynamit... (Warner Home Video CZ)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Není známo, zda Roger Waters, David Gilmore a zbytek Pink Floyd byli golfovými fanoušky, ale režisér Harold Ramis se ke kapele obrátil, aby napsali píseň pro film. Kapela žádost odmítla a Ramis se místo toho obrátil na Kennyho Logginsa, jehož píseň „I'm Alright“ se stala kultovním hitem. (Trajektt)
  • Firma Orange Coounty Choppers postavila na základě návrhu Paula Teutela jr. z pořadu Americký Chopper (od r. 2003) motorku kompletně ve stylu filmu Caddyshack. (Marcos)
  • Caddyshack obsadil roku 2008 v žebříčku nejlepších sportovních filmů, který sestavil Americký filmový institut, 7. místo. (TheDude)
  • Scény s hrabošem byly napsány a natočeny po dokončení natáčení. Původně chtěl režisér Harold Ramis účast živého hraboše, ale když to nevyšlo, postavil John Dykstra tunely a vytvořil hraboše umělého. (HellFire)
  • Inspirací k napsání scénáře byla Brianu Doyle-Murrayovi vlastní zkušenost nosiče holí v golfovém klubu. Jeho bratr Bill Murray a režisér Harold Ramis v mládí rovněž pracovali jako nosiči holí. (HellFire)
  • Scénu, kdy Bill Murray odpaluje květiny, celou sám zimprovizoval. Improvizovaná byla také scéna s masáží a téměř celý rozhovor mezi Carlem a Tyem. (HellFire)

Reklama

Reklama