Reklama

Reklama

Jakša: Nekompromisní operace

  • Jižní Korea Yacha (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čestný žalobce musí ve velmi nebezpečném městě prověřit elitní zásahový tým i jeho nechvalně známého velitele. Zaplete se přitom ale do smrtící války mezi špiony. (Netflix)

Recenze (26)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi rutinně a tuctově zpracovaná špionážní volovina z Asie. Je to korejské až na půdu. Zápletka sice zprofanovaná, ale to by nevadilo (co jiného by taky mohlo být ve špionážním filmu,že), nicméně děj je zmatený, jednotlivé postavy si počínají zcela protichůdně, sympatickou osobu by jeden hledal marně. Hudba hlasitá a nelibozvučná, v jádru nuda v číně. Za mne 30%. Mission impossible to nesahá ani po paty. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film se sice snaží tvářit cyhtře až přechytrale, ale je blbej jak tágo. Některé věci jsou opravdu unikát. Hlavní hrdina občas figtí tak že by celá Asie dostala na prdel a občas zase je jak ortdoxní nebojovník. Akce s deratizéry na japonské amabsádě nebo kde, ta byla vymylšená asi po dvaceti pivech, protože opravdu tohle nemoh nikdo nmyslet vážně, ale legrační bylo že se to tvářilo jako dokonale plán s iq vyšším než nejvyšší množství. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Netflix nakupuje filmy z Jížní Koree a tak dává lidem o nich více vědět, hlavně není potřeba čekat půl roku na anglické titulky, takže thumbs up, ale samotný film mi na poměry JK příjde jen lehce nad průměrem. Film se tváří jako kříženec Jamese Bonda a Mission Impossible v Korejském hávu, ale bohužel nedosahuje vysněné kvality, které nejspíš tvůrci zamýšleli. Herecky je to velmi našlapané, spousta známých jmen ( každého herce jsem viděl alespoň 5x jinde) Nejlepší postavou je Yaksa- Sol Kyung-gu, který vévodí agentům a dělá black ops mise, kterého příjde vyšetřovat prokurátor, který právě přijel do města- tahle hlavní postava mi zde příliš nesedla- nerd, který nic moc neumí, takové hrdiny já v akčních filmech nemusím. Město plné špiónů a intriků, což je téma, které mě baví, takže ty 2 hodiny utečou v pohodě, vizuálně je to opět Korejský standard, tedy vysoce kvalitní, a akce, té je jednak na můj vkus docela málo a hlavně mě moc nebavila. Na Korejské poměry tu prakticky chybí pořádný fight ( nože, ruce cokoliv), spíš se zde střílí, ale v PG 13- Ratingu, což nevím koho přestřelky bez krve dnes můžou bavit. Chybí mi tu ta špinavá, brutální a nekompromisní Korea, kterou mám nejradši, tohle je až moc uhlazené, fancy a především mainstream, takže na zadek si tentokrát nesedám, ale na 1 mrknutí pro fanoušky žánru to určitě nebolí. Příběh 3.5/5. Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 0/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 6/10. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Je strašně zajímavý, že kamera a vizuál jsou naprosto špičkový, ale jakmile začne bitka či nějaká akce začne se to vosekavat jak hovado. I kdybych ale odpustil ten střih, tak mě to i tak nebavilo a nevtáhlo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrý špionážny film, veľa streľby a pánov v  oblekoch. Neprišiel však žiadny zásadný zvrat, ktorý by urobil wow resp. fíha efekt. Boli tu nejaké výkruty, ale prekvapenie, ktoré diváka zarazí do stoličky ani jedno. Čiže film ostal takým klasickým akčňákom s priemerným oktánovým číslom. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Spionazni thriller s pavucinou intrik, s tajemstvim , lhanim a falesnymi sliby, vzajemnou neduverou, mucenim, unasenim a pipravami za ucelem dosazeni spravedlnosti. Nektere sekvence jsou zabavne, ale zapletka je slaba a postavy trochu nudne. Tvurci nevynalezli kolo, ale pouzivaji spionazni klise s nadsenim. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Akčniak plný špiónov a tajných agentov a nekonečnej hry na mačku a myš s tým, že sa úlohy protagonistov neustále obmieňajú. Zápletka je celkom v pohode ale spracovanie je také tuctové. Síce som bol zvedavý jak to celé skončí, ale postavy mi boli viacmenej ukradnuté. Dramatická stránka je málo intenzívna. A postava za každú cenu čestného prokurátora tam je tak nejak naviac a neustále len brzdí tempo, aby postavy jemu a divákovi zároveň vysvetlili čo sa momentálne deje a kto koho podrazil. No a akcie je síce dostatok, ale zase len taký ok tuctový štandard. Jak prestrelky tak občasné kratučké bitky. Je to zbytočne rýchlo zostrihané a málo štýlové. Brutalita nula bodov. Celkovo to je taký tuctový film z Netflixu na ktorý hneď po dopozeraní zabudnem. 6/10. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Mission Impossible po Korejsku odehrávající se v Číně s krásným vizuálem, okoukanou zápletkou a hercem ze Squid Game. Celkově příjemná podívaná s průměrnou choreografii a Japoncem mluvícím anglicky. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se radoval, že aspoň korejský filmy Netflix produkuje dobrý, tak přišla teď studená sprcha. Akce bídná a scénář překvapivě blbej. Ani herci to nezachránili. Pod produkcí Netflixu padli už Skandinávci, teď došlo na Koreu. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Akční špionážní jízda v korejském stylu v Číně s Japonci. Dostala jsem přesně to, co jsem očekávala a jsem nadmíru spokojená. Žádná hluchá místa a i když to bylo místy lehce předvídatelné, tak i tak film dokázal překvapit. Víc takových filmů. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobře scenáristicky napsaný akční thriller, ve kterém všechno souvisí se vším, čímž si nikdo nikdy není ničím jist. Máme tu policejní skupinu ve snaze dopadnou zločince metodami  úmyslně překračující zákon, jinak by nebylo možné svoji snahu dotáhnout do konce. Nemilosrdná spravedlnost v objektivním podání, i když ne zrovna originálním. Snaha tuto policejní jednotku zdiskreditovat určitým člověkem nakonec vede zcela jinam, neboť postupně přichází k poznání skutečného stavu věci. Pevný příběh, akce střídající akci, s nikým a ničím žádné slitování a na asijský film samozřejmě neúměrná brutalita. Ano, asijský film v celé své kráse. Zajímavostí je, že byť se jedná o snímek jihokorejský, příběh se odehrává v Číně. To nebývá zrovna obvyklé. V původním znění se střídá korejština, čínština a japonština a vcelku to vlivem daného příběhu atmosféře i hodně prospívá. Koncept příběhu si také krásně pohrává s divákem, neboť ten si hodně dlouho není jist, fandí-li té správné straně. Předvídatelnost vývoje děje však ale panuje, čímž se kapánek sráží filmová zábavnost, ale i tak se dá snímek užít. Tady se nic neponechává náhodě a naopak ráznost je motorem všeho dění. Typické asijské rvačky v akčních scénách obsaženy jsou, ale ne v takové ráznosti, jak by se mohlo očekávat. Není to film o bojovém umění, takže z tohoto hlediska nejsou obsaženy excelentní bojové zápasy. Snímek svá specifika ale má, takže akčně pojatý filmový zážitek přivést dokáže. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Abych pochopil, o co v tomhle zmatku jde, mi trvalo tak hodinu a půl. Všichni aktéři se tváří krutopřísně vážně, občas se tam kdosi pomlátí, kdosi postřílí. Podrobnosti neposkytnu, nebylo mi jasné kdo je kdo a o co komu jde. Každopádně, po vypnutí mozku, se na to dalo dodívat. A ke konci to začalo dávat i smysl. (35%) ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Na parádu. Ďalšia potenciálna pecka z Kórey dojebná a znásilnená Netflixom. V krátkej dobe už druhý film, od ktorého som si sľuboval viac, ako som dostal. Ten pojebaný Netflix tu zas cítiť na sto honov a všetko, čo robí Kórejské veci tak kvalitnými a inými je potlačené, alebo absentujúce. Žiaden typický humor, žiaden neočakávaný plot twist, žiadna veľkolepá akcia ani zbesilé tempo, či hutná atmosféra. Len klasická, rutinérsky zvládnutá, jalová Netflix akcia bez nápadu a štýlu, nevybočujúca z priemeru. Nebyť to Kórejské, tak to asi ani nedopozerám a hodnotenie pôjde o jednu hviezdu dole. Od Kórejcov som osobne zvyknutý na oveľa, oveľa väčšiu kvalitu. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Wickem a Impossiblem v asijském béčkovém podání. Všude agentů po kokot, špióni snad byli úplně všude. No příběh to nějaký mělo, ale jak říkám, byla to taková béčková polosrajda. Akce si člověk užije, ale to je ve výsledku tak všechno. 60% ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Krimipohádka s koncem pro 2.díl. Ale korejsky našlapané, příběh má spád i logickou zápletku, provedení je výborné po všech stránkách a nikdo nás tu neotravuje ani politickou korektností ani LGBTq+ a čímsi idiotským podobného typu. Proto tento film, přes veškerou přestřelenost má vysoké hodnocení. Nemanipuluje s námi, jenom nám nabízí. Nabídka přijata za 70%. ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

Dá to zabrať, rozpoznať, kto je kto. Potom to už ide.  Zápletka obkukaná, tempo slušné, akcia slušná, hlavný hrdina veľmi slušný až ho skazí ten druhý, ktorý mu vysvetlí ako funguje život. Teším sa na dvojku v Londýne. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Agenti všech zemí dáme si sraz v Shangaji a bude mela. Kluci jihokorejský a jejich filmová špionážní akce, kde tisíce kulek minou. A hádejte koho? Závěr: 50na50. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční filmek o špionech, který si možná hraje na něco více a chvílemi zanudí kvůli kulhavému scénáři, ale rozhodně neurazí a některé chvíle byly dost cool. Nejedná se o nic epického, ale je to na pohodičku koukatelné. Mé hodnocení: 6/10 ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Poctivý akční/špionský film, kterému mírně podraží nohy jeho delší stopáž a trochu předvídatelné zvraty. I díky hlavním hereckým představitelům si toho možná ale ani nevšimnete. V rámci Netflixu rozhodně lepší průměr. ()

Reklama

Reklama