Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (131)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Komorní zombie řežba, která se odehrává hlavně v bytě a na chodbě panelových domů na jednom korejském sídlišti. Je trošku těžší se do toho ponořit, protože to má vcelku viditelná hluchá místa. Postupem stopáže to ale začne bavit a Ah-in Yoo se postará i o pár vtipných hereckých momentů. Se zombie maskami si bylo tradičně hezky pohráno v korejském stylu, protože na tohle tam mají opravdu talent. Jako vyplnění netflixovského restu v dnešní karanténní době se do toho dá vcelku dobře vžít. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No ja som z tohto filmu celkom prekvapený. Čakal som to od peninsule alebo Patients of a Saint , no dal to až Alive, vážne tlieskam. Žiadny komorne ladený zombie film, som nevidel. Ja som videl riadne premakaný a i keď mal niekoľko hluchých miest, nemôžem nepovedať, bravo majstre. Toto sa ti podarilo. Bolo tu písane o gore, tak to neriešim. Nebudem riešiť ani to, že masky sa vydarili, je to skoro v každom druhom komente. Ale čo riešim je, že sem dotiahli krásku a zviera. Tak strašne nesympatický herec, ktorý sa trošička podobal na Eminema a potom veľmi sympatická herečka, ktorá bola ozdobou a spásou celého filmu. Na 5* tomu niečo málinko chýbalo, ale na silne 4* to určite stačilo. Zatial jednoznačne u mna kráľ zombie filmov 2020, ale je ešte niekoľko mesiacov, tak to sa ešte uvidí či ma niečo neprekvapí ešte viac. ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Vcelku ok jihokorejský survival o gamerovi, co to má srovnaný a tak když vypukne zombie apokalypsa, jde zpátky pařit. Ale všichni víme, jaká je realita, když nám vláda odstřihne internet. A tak je náš korejský Simon Phoenix nucen to nějak začít řešit. Dívat se na to dá, ale příliš to nechytí, je to ploché a člověk už podobnou dějovou kostru viděl stokrát. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako, špatné to není a nějaká atmosféra v tom je. Jenže Korejci jsou prostě Korejci a tak se i zde dočkáme některých jejich typických otravných prvků (nablblý hlavní hrdina, nucené vtipy, i když se nejedná o komedii, nelogičnosti, přehrávající herci), které to prostě stahují dolů. Navíc těch nelogičností je tu dost - SPOILERY Když 7. den přišel o vodu, jak mohl přežít do 15. dne? A ten chlap z osmého patra, vždyť jim tu vodu nalil z kanystru a pak ho pořád sledovali, jak je tím mohl uspat? Kdy jim tam něco přispal? Nebo to snad dal do jídla? Vždyť to ho taky viděli, co přesně dělá... atd. KONEC SPOILERŮ. Vlastně celou část s osmým patrem mohl režisér vystřihnout, je naprosto zbytečná. A osobně bych asi uvítal, kdyby to bylo ještě víc minimalistické. I tak to jakž takž drží pohromadě a ty slabé 3* jen kvůli tomu asi dám. Noc požírá svět se mi teda líbilo víc, tam si vystačili jen s jedním hercem a přišlo mi to zajímavější. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z malá filmov, ktorý mi od Ťamanov prišiel ako celkom dobrý. Jedno sa tomu nedá uprieť, a síce že to má nápad a kúsok originality. Veď koľko existuje komorných zombie filmov? Veru nie veľa. Zručnejší režisér by však z toho vydoloval podstatne hutnejšiu atmosféru. Chýbali aj nejaké tie dramatické prvky a vzhľadom na to, že to bolo v podstate priestorovo vymedzené iba na pár poschodí paneláka, tak mohli byť aj nejaké tie gore zábery, aby oko hororového diváka trocha pookrialo. Takto dlhšie ešte o pár minút a človek sa začne zaručene nudiť. Ak nie rovno spať. Priemer. 60/100 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama