Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (131)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pěkný survival zombie horor na korejský způsob. Na týpkovi bylo zábavný to, že i když z balkonu viděl, jak mu zombíci před panelákem masí sousedy, tak se radši zabarikáduje doma a mastí onlajnovky, dokud mu vláda nevypne připojení k internetu. Ach ta dnešní doba...:-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JAK VIDÍTE, NĚKTEŘÍ CIVILISTÉ SE ZAČALI CHOVAT KRUTĚ A NÁSILNĚ A BRUTÁLNĚ NAPADAJÍ KOLEMJDOUCÍ...“ /// Takže… jeden kretén zavřenej v (korejský) garsonce. A venku zuří nákaza…Vypadá to zpočátku dost levně a lacině. A levný to fakt je - i když s přiměřeným množstvím komparsu… Zajímavý pasáže, když naproti v domě objeví dívku… nevydrží dlouho. Je to fakt levný, což automaticky neznamená špatný, ale tady je to dost často nuda. Takže píčovina. Sice jiná zombíkárna, ale těch solidních okamžiků je poskrovnu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám důvod k pobytu na sociálních sítích. 2.) Je to jedinej film, kterej mám. 3.) Thx za titule „kolcak /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobré masky, 50% OBSAH: Když kolem něj vypukne zombivirová infekce, je uvězněn v panelákovém komplexu. Po nějaké době si všimne, že v domě naproti se skrývá dívka... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní rok bude nejspíš patřit Zombie hororům a to nás ještě čeká Train to Busan 2 a Army of the Dead. Alone je velmi originální a zábavný zombie Thriller z Jížní Koree, který se nese v komorním duchu, ale bohatě to stačí. Ve městě se začne dít chaos a hlavní hrdina se rozhodne okolí ignorovat a izoluje se ve svém bytě, ovšem problémům se i tak nevyhne. Dochází voda, jídlo a propadá halucinacím. Je to plné poměrně chytrých a neokoukaných nápadů, zombie mají skvělé masky, jsou inteligentní, velmi rychlí a proměna člověka v Zombie je natočená luxusně. Alone sice postrádá šťavnaté Gore, ale naštěstí to dohání napětím, dobrým tempem i pár nečekanými zvraty. Fajn záležitost. Příběh****, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Trochu komornější zombie horor, ale to mu však na kvalitě neubírá. Občas sice hlavní postava nereagovala zcela logicky, ale nerozhodně to nepovažuji za chybu ve scénáři. Neboť to byl nerozhodný trouba. Za nejslabší pasáž považuji navazování vztahu mezi sousedy naproti a pak samotný závěr. Zbytek filmy byl na 5* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobré to bolo. Len "problém" je v tom, že "dobré" je na trojku. Originalita južanov z Kóree ma nijak neprekvapuje, tak isto kvalita spracovania je tradične na vysokej úrovni, akurát som tak nejak dúfal vo väčšiu zábavu. Masky solídne, gore pomenej, respektíve viac menej mimo záber, a tak sa pokračuje v trende sledovania priemerných, respektíve ľahko nadpriemerných filmov. Dúfam, že to "Train to Busan II" rozbalí na plné pecky, aby milovník zombie subžánru konečne dosiahol nejaký "vrchol", lebo takýto nejaký "Alive" (nie ALONE kurva!), je len akýmsi pohonkávaním na gauči bez orgazmu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Úplně to selhává co se napětí týče, a u mnoha rádoby akčních scén jsem si bohužel znovu připomněl ty nejhorší, laciné epizody z pozdějších sezón Walking Dead. Díky zajímavýmu prostředí a fajn castingu se z toho dal vykřesat poklad, tahle snaha ale prostě zůstala někde v tramtárii. [Netflix] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina Joon-woo je idiot. Jeho hovadské chování mi lezlo fakt na nervy. Jeho komunikace s Kim Yoo-bin byla jak ze silvestrovské estrády, i když Kim byla taky tak trochu pošuk. Přežít sám v bytě v osmém patře není jednoduché, když se stále okolo potloukají hladoví nemrtví. Pokud by zůstalo jen u toho, tak se jedná o průměrné drama jednoho idiota. Naštěstí dojde i na akci. Nemrtváci opět běhají rychleji než živí, a proto utéci jim je téměř nemožné. Kromě naháněček měla šmrnc i scéna s milým zachráncem. Zuřivý dav měl grády! Bohužel gore chybí, což mne mrzelo. A ošoupané čtyři hvězdy dávám právě za úprk o život, jelikož jako drama mne to nenadchlo. Konec jsem čekal jiný, ale budiž... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci danou premisu pojali formou absurdní komedie, superlativa by ze snímku čpěla jak čpavek z bagdádského sirotka. Uznávám, že snímek '#žiju' je solidní jihokorejskou žánrovkou která velmi lukrativně využívá minimalistický měřítko, a ústřední dvojice je adekvátně charismatická na to aby dokázala s diváky bezprecedentně navázat empatie - jenže narativ tak často podléhá až fantasmagoricky abrealný konfabulaci, že by si za to doživotní choleru tvůrci zasloužili. Panují tak u mě dost ambivalentní dojmy - páč na jednu stranu mě snímek bezpochyby bavil, leč na stranu druhou mu lze kdeco vytýkat - hlavně co se týká kadencí naprosto zbytečných klišé. No a samotná finální pointa je neskutečně debilní a vágní.... takže jestli treska není čerstvá, internet není existenciální spása, ale špása. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dobré momenty zakaždým vystriedala nudná vata, a tak to pokračovalo až do konca. Hlavný hrdina bol navyše celkom nesympatický trkvas. Po kontaktovaní susedy film začal byť o niečo zaujímavejší, no hodnotenie znova zrazil dole nevýrazný a predvídateľný záver. Slabšie tri. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z malá filmov, ktorý mi od Ťamanov prišiel ako celkom dobrý. Jedno sa tomu nedá uprieť, a síce že to má nápad a kúsok originality. Veď koľko existuje komorných zombie filmov? Veru nie veľa. Zručnejší režisér by však z toho vydoloval podstatne hutnejšiu atmosféru. Chýbali aj nejaké tie dramatické prvky a vzhľadom na to, že to bolo v podstate priestorovo vymedzené iba na pár poschodí paneláka, tak mohli byť aj nejaké tie gore zábery, aby oko hororového diváka trocha pookrialo. Takto dlhšie ešte o pár minút a človek sa začne zaručene nudiť. Ak nie rovno spať. Priemer. 60/100 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho filmu rozpačitý. Zombikoidní náměty prostě nemusím, navíc i když Yoo Ah-in je skvělý herec, a sledovat jeho survival kreace mě fakt baví (aneb jak se loser snaží přežít apokalypsu), tak Park Shin-hye má dost upozaděnou úlohu a nepůsobí dojem rovnoprávného parťáka. Navíc mi námět přišel dost profláknutý, provedení neobvyklé, bavit se budete, ale určitě to není něco, co by mělo patřit k nejlepším filmům Koreje roku 2020. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[70%] Filmy se zombíky (mrtváky) mám rád. Tohle je pro mě trochu něco jiného, neboť je to korejské, ale naštěstí mi to celkem sedlo. Příběh je tu jednoduchý, klasický koncept s ohledem na toto téma. Hlavní hrdina mi přišel docela sympatický, uvěřitelný. Zombíci vypadají dobře, najde se tu pár dobrých scén. Krvavé je to tak akorát, klidně bych ještě přidal na pilu. Scénář není moc bohatý, ale i tak jsem se nenudil a to je hlavní. Ani nevím co bych vylepšil. Určitě by se něco dalo, ale vzhledem na malý rozpočet, se to zdařilo. Je to tak na 1, max 2 vidění, ale i tak za mě pohodová záležitost. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět ledničku, která funguje i několik dní po vytažení ze zásuvky, je to film právě pro vás. Jiný důvod ke sledování jsem neobjevila. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na konci "#Alive" som si reálne uvedomil, že som sa s našimi hrdinami počas sledovania emočne spojil a veľmi som im fandil dostať sa z tej celej situácie. A čím viac vidíme ako to celé začína pôsobiť, že sa blížime k ich spečatenému osudu, oči sa mi začali plniť slzami. Toto dokázal pre mňa spraviť zombie film. Kedy naposledy som mal v očiach slzy pri sledovaní zombie filmu, ktorý snáď vyčerpal všetky klišé, ktoré si viem predstaviť. Tým nechcem povedať, že do tohto filmu sa kopec klišé nedostalo. Práve naopak. Ale napriek tomu, že úvod filmu pôsobí trošku divne a niektoré veci, ktoré náš hlavný hrdina spraví sú trošku nezmyselné, ale zase je to obyčajný človek. Žiadny superhrdina. A pôsobí počas filmu väčšinou tak. Keď už sa začnú podnikať útoky v neskorších častiach to síce pôsobí trošku nereálnejšie, no vzhľadom na to, že som našej dvojici fandil mi to až tak nevadilo. Zaujímavé elementy tu pre mňa sú tieto: Posledný odkaz od rodičov a sestry. Pohľad na utrhnuté lanko. Fakt, že tieto zombies si vedia pamätať elementy svojho života. Vďaka tomu napríklad jeden z nich je schopný sa vyšplhať po lane a prinesie trošku adrenalínovejšiu scénku. Vizuálne je tu nejaký ten gore, ale mám pocit, že sa tvorcovia držali trošku vzadu. Mohlo to byť grafickejšie. Ale vyzerá to napriek tomu dobre. Myslím si, že ako zombie film ma to príjemene prekvapilo a počas sledovania ma to držalo. Fungujú aj hororové aj dramatické momentky. Hodnotenie: B+ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejsem odborník na zombie apokalypsu a pevně pořád věřím, že se jím nestanu ani na žádnou jinou, řekněme drobet pravděpodobnější, i když kdo ví, případná japonská mutace "Toho, jehož jméno se v Turkmenistánu nesmí vyCOVID",klidně může být i taková... Chování hlavního hrdiny mi pak přišlo vzhledem k okolnostem a tomu, koho měl představovat, tedy obyčejného digiteenagera, který se bez mobilu ani nevysere, naprosto v pohodě a místy mi přišlo, že až překračoval vlastní stín. Zjevením ženské hrdinky se pochopitelně hodně, zejména některým zdejším hodnotitelům, zvedla (jejich) laťka, ale já bych tuhle zábavnou apokalyptickou hříčku hodnotil stejně i bez ní. Zombíci totiž o sobě dávali často vědět, furt bylo co řešit a díky tomu na co se koukat. Oceňuji tak i to, že ač to chtěli hlavní hrdinové zabalit, tak se tu nekonalo žádné onanování nad bezvýchodností a marností, dokumentované např. půlhodinovým čuměním do zdi. Drobně nasralo jen závěrečné poselství o spasitelské roli sociálních sítí...Zuckerberga jsem v titulcích ale neviděl. Svižná oddechovka. Za čtyři shnilé prstíky mezi dveřmi, ať nežeru.... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V obsahu filmu je napísané "objeví neznámí vir", ako sorry, možno by portál vyzeral profesionálnejšie, keby sa v popisoch neobjavovali také gramatické hrúbky, že ich rozozná aj cudzinec. K filmu: nuž zombíci nie sú moja šálka kávy, hoci tu sa to snažili na ulici osviežiť takými telesnými kreáciami, že som pri tom prehýbaní tiel už len v pozadí čakal ako započujem "Oppan Gangnam style!" ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Rutina o preziti s predvidatelnym zvratem.Pekne zvlastni efekty.V uvodu uplna "psychicka nakaza" prchajicich lidi. ()

Reklama

Reklama