Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (132)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobré to bolo. Len "problém" je v tom, že "dobré" je na trojku. Originalita južanov z Kóree ma nijak neprekvapuje, tak isto kvalita spracovania je tradične na vysokej úrovni, akurát som tak nejak dúfal vo väčšiu zábavu. Masky solídne, gore pomenej, respektíve viac menej mimo záber, a tak sa pokračuje v trende sledovania priemerných, respektíve ľahko nadpriemerných filmov. Dúfam, že to "Train to Busan II" rozbalí na plné pecky, aby milovník zombie subžánru konečne dosiahol nejaký "vrchol", lebo takýto nejaký "Alive" (nie ALONE kurva!), je len akýmsi pohonkávaním na gauči bez orgazmu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako, špatné to není a nějaká atmosféra v tom je. Jenže Korejci jsou prostě Korejci a tak se i zde dočkáme některých jejich typických otravných prvků (nablblý hlavní hrdina, nucené vtipy, i když se nejedná o komedii, nelogičnosti, přehrávající herci), které to prostě stahují dolů. Navíc těch nelogičností je tu dost - SPOILERY Když 7. den přišel o vodu, jak mohl přežít do 15. dne? A ten chlap z osmého patra, vždyť jim tu vodu nalil z kanystru a pak ho pořád sledovali, jak je tím mohl uspat? Kdy jim tam něco přispal? Nebo to snad dal do jídla? Vždyť to ho taky viděli, co přesně dělá... atd. KONEC SPOILERŮ. Vlastně celou část s osmým patrem mohl režisér vystřihnout, je naprosto zbytečná. A osobně bych asi uvítal, kdyby to bylo ještě víc minimalistické. I tak to jakž takž drží pohromadě a ty slabé 3* jen kvůli tomu asi dám. Noc požírá svět se mi teda líbilo víc, tam si vystačili jen s jedním hercem a přišlo mi to zajímavější. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vlastně fajn film, kterej si jde, jde a potom...no,  a potom dojde. Ano, jsou tam nějaký věci, který úplně smysl nedávají, ale většina z nich se děje hned poté, co má hlavní hrdina epizodku, tak mu tak trochu jebne a začne dělat blbosti. A já to chápala. Podotázka: jak dlouho bych vydržela zavřená v bytě se svýma soucasnýma zásobama? Vždyť já bych ani neměla nic, čím bych potom nahradila absenci vody jako tady! Takže jo, tak trochu blbost, kde se postupně odškrtnává a všechno, co jsem tam vidět chtěla, to jsem taky dostala. Včetně "pána z osmého patra". Prostě romantik  ;) jenom to nebyla až taková zábava, jak to mohlo být. Což vynahrazuje kratší stopáž. Za dva dny se mi to ale vypaří z hlavy (ale konkurečního žraloka z ní nedostanu nikdy!), důkazem byť, že jsem včera zapomněla napsat komentář hned po shlédnutí. Ale tentokrát to není moje chyba, ale filmu  :)  mohlo to být o tolik lepší  :( ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

Recenze na film #Alive (#Žiju): Je tomu už docela dávno, co jsem poprvé zhlédl trailer a nějakým způsobem tak přišel s tímto filmem do styku. Abych řekl pravdu, čekal jsem od toho víc. Tehdy mě ta upoutávka vážně dostala, těšil jsem se na film a říkal jsem si, že tu bude zase pořádný zombie horror / thriller. Bohužel, když to nakonec vezmu kolem a kolem, #Alive není ničím speciální. Jsou tam světlé okamžiky, které se dají pěkně sestříhat do traileru, ale když to sledujete vcelku, působí to spíše amatérsky. Hlavní hrdina je ponechán v podstatě bez charakteristiky, není tu žádný background, žádný čas před, rovnou naskočíte do času po. Neříkám, že by to nutně bylo špatné, ale film by měl stát buď na dobrých postavách nebo na dobrém příběhu. Vzhledem k tomu, že postavy dobré nemáme – dalo by se říct, že všechny živé postavy jsou dvoudimenzionální (nabízí se tu přirovnání k těm zombíkům), doufal bych alespoň v ten slušný příběh. Ten tu nicméně chybí – dal by se jednoduše shrnout do jedné věty. Zvraty, pokud může být o nějakých řeč, jsou předvídatelné. Je tu plno klišé, která až bijí do očí. To ani nemluvím o tom závěrečném na sílu naroubovaném happy endu – zaprvé bychom "to" měli slyšet přicházet a zadruhé: odkdy se "to" vynořuje zpod paneláku?! Při sledování filmu jsem se místy cítil trochu hloupě (možná za tvůrce – posuďte sami), ale tak proč ne. Závěrem: čekal jsem od toho víc, ale byla to jinak docela fajn žánrovka. Koneckonců se zombie tématikou vznikají občas věci, že by jeden vyletěl z kůže. U tohohle jsem se aspoň dobře bavil. 50 % ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci danou premisu pojali formou absurdní komedie, superlativa by ze snímku čpěla jak čpavek z bagdádského sirotka. Uznávám, že snímek '#žiju' je solidní jihokorejskou žánrovkou která velmi lukrativně využívá minimalistický měřítko, a ústřední dvojice je adekvátně charismatická na to aby dokázala s diváky bezprecedentně navázat empatie - jenže narativ tak často podléhá až fantasmagoricky abrealný konfabulaci, že by si za to doživotní choleru tvůrci zasloužili. Panují tak u mě dost ambivalentní dojmy - páč na jednu stranu mě snímek bezpochyby bavil, leč na stranu druhou mu lze kdeco vytýkat - hlavně co se týká kadencí naprosto zbytečných klišé. No a samotná finální pointa je neskutečně debilní a vágní.... takže jestli treska není čerstvá, internet není existenciální spása, ale špása. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama