Reklama

Reklama

Nejdůležitější okamžiky 2. světové války v barvě

(seriál)
  • Česko Nejdůležitější události 2. světové války v barvě (více)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Tento poučný desetidílný seriál vypráví příběh o 2. světové válce prostřednictvím deseti zásadních okamžiků tohoto konfliktu. Poutavé vyprávění doplněné nádherně restaurovanými a kolorovanými archivními záběry a podpořené řadou světových historiků oživuje nesmírně důležitou dobu v našich dějinách. Takto uvidíte 2. světovou válku zcela poprvé. (Viasat)

(více)

Recenze (10)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Trocha sklamanie na viacerých úrovniach, nakoľko po seriáli Apokalypsa som už trochu rozmaznaný a keď očakávam históriu vo farbe, tak už požadujem minimálne tak ostré farby ako v spomínanom seriáli. Spracovanie nebolo komplexné. Vlastne to napovedá už názov, ale predsa len, nemecké úspechy sa obmedzili na jednu prvú časť a aj tam bolo všetko spochybňované slovami, že vraj Nemci na vojnu neboli pripravení, Poľsko si ich takmer zlomilo, Francúzi mali najlepšiu armádu na svete a naopak Nemecko malo slabučkú armádu, nemali motiváciu, nemali vôľu a preto museli drogovať. Len potom nedokážem pochopiť, ako tak rýchlo ovládli skoro celú Európu...Prišlo mi to všetko veľmi zjednodušené a neobjektívne. Väčšina času sa tu potom sústredí na anglosaské víťazstvá, najviac ma ale zaujalo bombardovanie Drážďan a Hirošima/Nagasaki, kde si aspoň čiastočne dokázali priznať, že zrejme to nebolo všetko až tak morálne. Ale vraj nevyhnutné. Veľa vecí tu bolo známych, ale prišli aj také, ktoré inde neboli odvysielané. Celkovo teda priemerný dojem. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevýhodou dokumentů o 2. světové válce je to, že už jich je tolik, že už mám chvílemi i averzi to dál sledovat. Tento dokument je jen takový pall mall toho, co už bylo leckde jinde. Liší se jen takovým lehkým kolorováním, zcela abych vypustil to tvrzení že nádherně restaurovanými a kolorovanými archivními záběry. ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Opět parádní sága dějin v barvě.Sice zde není tolik záběrů, převažují názory historiků jak to tedy bylo nebylo.Rozhodne díly o Drážďanech a že Amíci pár bomb hodilo na Prahu,je konečně fakt, který se tu u nás moc nenosí,ale někteří lidi to moc dobře vědí.Japonska část taky pěkná, možná škoda,ze z toho tichomoří nebylo více,ale . Světová tam toho je tolik,ze by to vydalo na 30 dílů a pořád by to nebylo vše ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Na tomhle dokumentu není rozhodně to nejpodstatnější že je v barvě ale to, že v něm účinkují skutečně fundovaní historikové. S tím souvisí také to, že si hodně všímá dobových kontextů. Velmi názorně je to vidět například na devátém dílu, popisujícím osvobození Buchenwaldu. Mnohé jiné dokumenty, referující především o válečných operacích a "technické" stránkách války podobné aspekty více či méně pomíjí. A přitom přesně tyhle okolnosti jsou pro pochopení Druhé světové války naprosto klíčové! Celkový dojem: 95% ()

-Victor- 

všechny recenze uživatele

Dokumentů z WW2 jsem již viděl spoustu a přesto jsem se zde dozvěděl nové informace. Jediné co bych vytknul je, že se dost často neshodují záběry s tím, o čem zrovna mluví vypravěč. Místy mě trochu rušilo i opakování záběrů. Po obsahové stránce doporučuji spíš komplexní Svět ve válce nebo novější Apokalypsa: 2. světová válka. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama