Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Recenze (928)

Lima 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, citlivá, zábavná, dojímavá - to všechno je komedie NA HROMNICE O DEN VÍCE. Sladká Andie MacDowell, zábavný a soucit vzbuzující Bill Murray. Ona ta časová smyčka není zas tak špatná. Někdy bych Bille s tebou i měnil... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Originální, zábavné, inteligentní, důvtipné, ... Jednoduše moc příjemná zábava s dobrými herci a skvělým nápadem. Podle mě jedna z nejlepších romantických komedií, jaké kdy vznikly. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s originálním nápadem a hlavně s bezkonkurenčním Billem Murrayem...ten chlap se mi ze začátku filmu líbil víc než na konci:) Ale kdo by se nezměnil kvůli takové nádherné osůbce, která navíc vypadá jako Andie McDowellová? Je to skvělá zábava a navíc je to i milé...doporučujeme obzvlášť ke sledování ve dvou, když není právě nejlepší nálada;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená buddhistická komedie. Čím jsem starší, tím víc na tom filmu oceňuji ne vtipně mizantropického Billa Murraye se svištěm nebo důmyslné spirálovité vyprávění (s postupným omezováním informací potřebných k tomu, abychom pochopili, jak se hrdina v dané situaci/části dne ocitl), ale trefnost, s jakou vystihuje existenciální úzkost člověka, jehož život se zasekl ve smyčce. Phil je po pár cyklech hned od probuzení přesvědčen, že jeho den nebude za nic stát, že bude stejný jako všechny předchozí, že nemá smysl se snažit. This is what depression feels like. Musí si projít očistcem, aby pochopil, že jeho svět zůstane stejný do té doby, dokud se nezmění způsob, jakým k němu přistupuje. Zda se dá dohromady s Ritou nehraje takovou roli – láska sama o sobě k překonání opakujících se vzorců nestačí. To, co prožívá, je především odrazem toho, jaký je on sám – do sebe zahleděný, nabubřelý, cynický, egoistický pesimista. Dokud pravdu o sobě samém nepřijme a nepřipustí si, že se chová převážně jako prvotřídní blb, nic se nezmění. Dojít společně s ním jednou za čas k tomuhle poznání a připomenout si, jak velká část „reality“ je utvářena a zkreslována naším egem, je užitečné a očistné. 85% Zajímavé komentáře: Eddard, joker2, Ondrish ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vynalézavý, vtipný a důvtipný film. Sálá z něj (i přes sněhovou bouři a počáteční depku Billa Murrayho) velmi laskavá a milá atmosféra. Navíc kdo by nechtěl prožít milostný románek s půvabnou Andie MacDowell třeba miliónkrát! DNES JE...ZÍTRA. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se z toho sympatického cynika stal ke konci tak nesnesitelně dokonalý klaďas. V první polovině strašně vtipný film se společně s ním změnil v příjemnou romantiku, což mě osobně úplně nenadchlo. Kvalitu si to ale zachovává po celou stopáž velmi nadprůměrnou. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V žánru komedie velmi originální zápletka . Bill Muray standartně vynikající : Phil v jeho podání je opravdu jedinečný je jenom dobře , že se zasekne v čase a my s ním můžeme prožívat znovu a znovu tentýž den a znovu a znovu se můžeme smát. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je to nejlepší s Billem Murrayem!! Kdo to neviděl, neví, co je to skvělá a zároveň inteligentní komedie. Naprosto neuvěřitelná zápletka, vystavěná na neustále se opakujícím dni, dává tvůrcům, potažmo i hlavnímu představiteli možnost rozehrát desítky situací, které by v takovémto případě mohly nastat. Některé z nich dovádějí až do krajnosti, jiné jen naťuknou, každopádně ale fantasticky pobaví. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná nápaditá komedie, která ale na plný počet nemá. Její jedinou výhodou je totiž jen ten originální příběh a samozřejmě Bill Murray. Legrace samotná už je trošku mimo. U komedií je to prostě tak, že buď vám sednou naplno, nebo se prostě líbí a jsou sympatické. Na Hromnice o den více je přesně ten druhý případ. Když dám komedii pět hvězdiček tak počítám s tím, že se na ní příště zase podívám a vidím jí stále dokola a nepřestává mě bavit. Tady bych to asi úmyslně nevyhledával, ale sympatické to rozhodně bylo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14,6miliónaTržby USA $70,906,973Tržby Celosvetovo $91,200,000║ podarená komédia využívajúca ponúknutý potenciál /75%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně moje nejoblíbenější komedie s Billem Murrayem. Jeho komediální talent, založený na tupé koukání a na naprostém klidu mě dokázal rozesmát už za mladých let. Bohužel jsem se v poslední době nedostal ke sledování tohoto skvostu s neustálým opakováním jednoho dne, což snad brzy napravím. Přesto je to vtipná komedie, která využívá "paradox neustále se opakujícího dne" velmi dobře a některé scénky jsou až neskutečné (setkání se spolužákem, svišť....). Do toho ještě příjemná Andie MacDowell, která doplňuje Murrayho na oko strnulé hraní svým příjemným projevem. Rozhodně komedie pro každého. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Z tématu neustále se opakujícího se dne se asi nedalo dostat více nápadů. Především mistrovský scénář navíc skvěle zahraný Billem a Andie. Navíc je to i proměně Billa v lepšího člověka, takže tu máme i jakési poučení. Ale to už je jen takový bonus - především se budete smát od začátku do konce. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprostý fakt - snad nejlepší crazy romantická komedie, která kdy vznikla a rozhodně to nejlepší ze sklizně americké kinematografie 90. let... Velmi originální nápad (později tolikrát variovaný - viz třeba 50x a stále poprvé), skvělý scénář a především pak Bill Murray! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Cca 3650 důvodů (vyjdu-li z infa režiséra, že jde o nějakých deset let Hromnic) proč nenávidět song I Got You Babe, ale zároveň těch samých 3650 důvodů proč milovat tento film. A vidět ho znovu a znovu a znovu a znovu. Jo, a pak klidně ještě jednou navrch. A pak zase znovu a znovu... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Když americká romantická komedie, která není úplně jednotvárná a dějově pitomá, "Na Hromnice o den více" bude jednou z hlavních kandidátek. Zajímavý nápad, naprůměrná atmosféra a především Bill Murray ve svůj průměr vysoce převyšující roli a ideálně romantická Andie MacDowell. Pro Jiřího K.: máte pravdu, co se týče psychologie postav i logiky děje, avšak na to bych si u romantické komedie většinou nestěžoval. Trochu kontroverznějších názorů není nicméně nikdy dost. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt skvělá komedie a zároveň i romantika. Bill Murray asi pozřel hodně vtipné kaše, jelikož mu to teda odsejpá. Andie MacDowell se k němu báječně hodí. Jeden z těch milých oldschool filmů, co budou mít lidi stále rádi. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Prima trempíci, vstávat! A nezapomeňte boty, dnes je venku zima. A nejen dnes, ale každý den!... Přiznám se bez mučení, tohle je moje srdeční záležitost. Ne snad proto, že bych Billovi záviděl (a vlastně proč né!!), ale tolik nápadů nacpaných do jednoho filmu se jen tak nevidí. Takže: viděno snad 50x a stále mne snaha ukrást Phila, spáchat sebevraždu, učit se hrát na klavír, atd., atd. dostane!!! Má poklona patří hercům, režisérovi, ale hlavně scénáristům. ()

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama