Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Recenze (931)

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Uvíznout v časové smyčce jediného, dokola se opakujícícho, dne přináší řadu výhod - můžete ten samý den prožít tisíckrát jinak, můžete využít znalost budoucnosti ve svůj prospěch a hlavně si užívat toho, že vaše jednání (byť jakkoli nekalé) nemá vůbec žádné následky. Druhý den ráno vás prostě v posteli probudí radiobudík tou samou písničkou... Ovšem každá mince má dvě strany a je jen otázkou času, než vám z faktu, že už nikdy nebude zítra, začne pořádně hrabat. A pokud se díky tomu vlastně nemůžete ani zabít, máte docela problém. Ale možná je lepší přestat myslet jen na sebe a zkusit využít nastalou situaci i ve prospěch druhých... 85% ()

Milda003 

všechny recenze uživatele

Stará pecka, která nemá chybu. Inteligentní humor, "cestování v čase", dobrý příběh. Kdo se chce dobře pobavit určitě neváhejte ;-). ()

Dampfer 

všechny recenze uživatele

Geniální! Milé, svižné, chytré, romantická komedie bez zbytečných cukříků, vtip bez trapnosti a skvělý Bill a dokonale překrásná Andie s úžasnou mini rolí neznámého sviště. Co všechno se dá zvládnout v jedné časové smyčce! Začátek sice úderností šetří, ale posledních dvacet minut je smrští fungujících vtipů gradujících až do páté hvězdičky. Zasmál jsem se a popotáhnul slzičku dojetí... a ani chvíli se nezasmál sarkasticky. Natočte zase něco takového! (kdybych si jen nepustil ono tématické High5 a nechybělo mi zrovna tohle, ani bych se k tomu nedostal, ou!) ()

hekla 

všechny recenze uživatele

Nádherný film - skvělá zábava, dokonalá romantika, trocha podnětů k zamyšlení nad životem, originální zápletka, perfektní scénář, velmi příjemná atmosféra dokreslená písní I got you babe, výborný Bill Murray a krásná Andie MacDowell. ()

Taffey 

všechny recenze uživatele

Už podle názvu filmu by mě nikdy nenapadlo, že to bude takový nářez. Seděl jsem přikován k obrazovce, hýkaje smíchy. Výkon Billa Murraye byl naproto fascinující. Ovšem úplným vrcholem bylo jeho kolovrátkově se opakujíc probuzení. Myslel jsem, že se smíchy potrhám. Jak nemám rád komedie a romantické filmy už vůbec ne, tak tento hybrid obou žánrů je úžasný a dávám ho do jednoho pytle třeba s Hitchem. To jsou filmy, na které se můžu dívat opakovaně. ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

je to dost zábavné a milé.. ale 5*?? opravdu je to lepší a kvalitněji natočné než Milion Dollar Baby nebo Tanec s vlky či Forrest Gump?..typicky nefér hodnocení na csfd....ale co tak zjištuji. tento problém je v systému.. a ne v lidech ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia, ktorá možno pred 20 rokmi ešte mala veľký šmrc, dnes už mi pripadala priemerná a určite by som si ju nepozrela znovu. 3* ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Tak konečně mám klasiku za sebou, furt to tady na mě vyskakovalo. Musím uznat, že jsem se velmi dobře bavil. Murray je skvělý a ikdyž toho MacDowell moc neodehraje, tak tam pasuje výborně. Asi bych prošel stejným vývojem jako hlavní hrdina:) Líbil se mi i ten romantický tón a mírové poselství. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to den po Palm Springs, takže následující text bude do jisté míry oba filmy srovnávat. Jsou totiž v podstatě úplně o tom samém. Dokonce i věk hlavních hrdinů (nebo alespoň jejich představitelů) je takřka totožný, byť to tak fakt nevypadá. Hromnice jsou tou nejklasičtější romantickou komedií z devadesátek a dalo by se klidně říct, že ten film je jedno velké klišé, ovšem mraky aktuálních sračkovitých (nejen) českých pseudoromantik z něj v současné době činí v podstatě zjevení. Začíná to už u postav, které jsou celkem jednoznačně sympatické. Bill Murray není žádný samolibý kretén, podvádějící svině, neschopný idiot, ani člověk s nulovou životní náplní (jako třeba Nyles v Palm Springs), je to holt jenom trochu cyničtější chlápek, se kterým není moc sranda, protože si nepouští nikoho k tělu. Andie MacDowell je naopak po všech stránkách tak dokonalá, že by to dneska už působilo nevěrohodně. Tady to ale ničemu nevadí, naopak, právě tahle dokonalost z ní činí ideální metu, s jejímž dosažením si Murray zoufale neví rady. Na slečnu správnou totiž nefunguje ani zde aplikovaný postup počítačového pařana, jehož postava se neustálým opakováním a drcením téhož postupně propracovává dál a dál. Jenomže tam, kam chce, se prostě nikdy dostat nemůže. A nejde dokonce ani o to zjistit, že na to musí jít jinak. Poselství filmu se skrývá vlastně v tom, přestat se snažit, a místo toho začít dělat něco pořádného. To možná vypadá krapet cynicky, ale opak je pravdou - ve skutečnosti je to ta jediná správná cesta! Kromě životního ponaučení film boduje zejména skvělým humorem, který není ani krapet kanální či vulgární, což v současné době působí neuvěřitelně osvěžujícím dojmem. Na závěr ještě jedna nerdí poznámka: Murrayho učitelka na klavír celkem jednoznačně porušuje vnitřní logiku vyprávění o světě, kde se stále opakuje jeden den. Jak by si mohla myslet, že její žák se naučil takhle hrát po jednodenní lekci? 85 % ()

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Už ani neviem koľkokrát som to videl. Presne takto nejako si predstavujem "dokonalú" komédiu. Je to POVINNOSŤ vidieť! Och, aké príšerné sračky sa teraz dostávajú do kín pod označením komédia... Oh my god! ()

valkil 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, na kterou lze koukat mnohokrát. Bill je prostě okouzlující, ať ve své prudičské poloze, či v roli "báječného hrdiny". Neodolatelné! ()

wef 

všechny recenze uživatele

Absolutně vydařená komedie. Viděl jsem to asi 50x a může klidně znovu. Komedie, která neomrzí, a přitom je chytrá i hezká. ()

atlee 

všechny recenze uživatele

Opäť zaujímavo rozpracovaná invenčná idea. Skúste si predstaviť, že sa budete každé ráno zobúdzať do toho istého dňa, až kým sa nestanete lepším človekom. Originálne, zábavné, inteligentné, dôvtipné. Bill Murray a Andie MacDowell detto. Takéto komédie mám rád. ()

Křepi 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé přišel na csfd, tak jsem automaticky tento film ohodnotil za 5*. Viděl jsem ho dávno před tím a zůstali jen ty nejlepší vzpomínky. Druhé shlédnutí mě proto trochu zklamalo, ale stáále je to výborný film. ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Svěží a originální komedie. Neřekl bych, že je kdo ví jak vtipná (u takové Cesty do Ameriky například odhaduji četnost smíchu tak na dvojnásobek), ale i tak jsem se u ní pobavil hodně dobře - hlavně díky nápadu, na kterém film stojí. Také jsem byl celou dobu zvědavý, jakým způsobem se Phil ze smyčky osvobodí. Vysoké hodnocení filmu zde je oprávněné, já dávám slabší čtyři. ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem této komedii moc nevěřil, celkem mě i nudila. Jenže pak v půlce nastal zlom a celý film začal být milý, vtipný a přenášel na mě extrémně pohodovou náladu - takovou bezstresovou; "však zítra to můžu zkusit znovu". ()

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama