Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Recenze (931)

Merenre 

všechny recenze uživatele

Murray je nejzoufalejší a nejotřesnější herec a zjev ding dang dong.... hrát tam nějaký méně tragický ksicht, bylo by to na víc hvězd (možná i 4). ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Každej rok koukám, mám to místo Mrazíka. A je to pořád lepší a lepší!! I kdyby nenatočil nic jiného než Krotitele duchů a Hromnice, Bil Murray patří na hollywoodský panteon. Dávám 100% ()

Amalberga 

všechny recenze uživatele

Ani jednou jsem se nezasmála. A konec byl na můj vkus příliš přeslazený. Na tento film jsem se podívala, protože ho spousta lidí zmiňovala v komentářích pod filmem Happy Deathday, který mě teda pobavil víc a měl aspoň koule. Tohle nemá nic. ()

panki9922 

všechny recenze uživatele

Skvelá romantická komédia s výborným Billom Murrayim. Neviem v ktorom filme bol nápad časovej slučky použitý prvýkrát, ale o to ani neide. Najviac oceňujem prerod postavy Billa Murrayho - ktorý sa zo zadubeného a egocentrického blbca, jedine zmenou nastavenia svojej mysle nakoniec dokázal vyslobodiť a samozrejme získať si Andie MacDowell. Až keď sa úprimne začal zaujímať o životy a potreby druhých ľudí viac ako o seba, až keď zistil že nie je ani zďaleka dokonalý a že sa má kam posúvať či po stránke profesnej, tak po stránke voľnočasovej, až vtedy sa jeho život niekam posunul a až vtedy dostal vlastne zmysel k pokračovaniu. Film navyše nádherne plynie a to sa počíta. ()

ZetDaElO 

všechny recenze uživatele

Táto originálna komédia by mala byť jednoznačnou súčasťou TOP 200. Je veľmi náročné určiť či je lepší scenár alebo Bill Murray. ()

kpt.Johanson 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu je velice důležité, zda člověk viděl film v originále, nebo v jednom ze dvou existujících dabingů. Nový dabing na BD je sice herecky zvládnutý celkem dobře, ale o to víc zabil naprosto každý vtip, který se ve filmu objevil a to tak dokonale, že je až s podivem, že mu zůstala pointa filmu. ()

BrMikes 

všechny recenze uživatele

Tohle je podle mě král všech romantických komedií. Murray je excelentní a jeho cynický humor mě opravdu bavil. A humor celkově stojí za to. I zbytek postav je sympatický a film je celkově vtipný, zajímavý a dojemný. Suma sumárum zasloužený chce 5 hvězd. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 2/10 ... Celkový dojem: 4/10 ()

Modular 

všechny recenze uživatele

Mohu si odškrtnout další kultovku! A vůbec nemohu říct, že jsem se nebavil. Z názvu toho moc nevyčtete, tak o čem že je tento snímek? Mizantropický a egoistický novinář je polapen v časové smyčce, bez náznaku toho, jak se z ní dostane. Zní to nudně? Možná, ale opravdu není. Charakteristika hlavní postavy se dá popsat jako "moderní Evžen Oněgin", což je samo o sobě zajímavým vstupem pro příběh, ale vývoj postavy je ještě lepší. Film je z počátku úsměvná komedie, která se někde uprostřed filmu změní na melancholickou slaďárnu, což není vůbec špatně! Otázky ohledně existence Boha, smyslu života a osudu jsou zajímavé v tomto kontextu, takže si je budete dozajista užívat. Ale přece jen, jedná se o romantickou komedii, takže se budete i smát, což je jenom plus. Postavy mají hloubku, což ještě vylepšuje celkový dojem z příběhu. Díky těmto všem aspektům jsem si příběh snímku velmi užil a na zbytku tolik nezáleží. Doporučil bych ho snad všem, především milovníkům sci-fi o časových smyčkách. ()

Forsada 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem přemýšlel, jestli si tento film zaslouží nejvyšší hodnocení a přísně jsem se snažil nalézt sebemenší pochybení (herecké role, mezery ve scénáři), na kterém bych mohl alespoň jednu hvězdu ubrat. Avšak nenašel jsem relevantní důvod, takže mi nezbývá nic jiného než udělit plný počet. Člověk se u snímku rozhodně nenudí, častokrát se upřímně zasměje, ale zároveň je taktéž konfrontován s existenciální až hluboce filosofickou linií filmu. Sledovat psychologický vývoj hrdiny, který zažívá stavy, podobné trosečníkovi na pustém ostrově je fascinující. Zoufalství, hravost, která je typická pro dítě, které si svět promění v jedno velké hřiště, obrácení pozornosti od sebe na druhé a egocentrické demonstrování své vlastní moci. Možná všechno nakonec vyřeší opravdová láska nebo poctivost, upřímnost či vůle k životu. Kdo ví. Je to stejně jenom jeden obyčejný den. ()

xander 

všechny recenze uživatele

Veselý príbeh v ktorom možno bude vadiť že dej skoro nieje, väčšinou sú to len zažitky z rôznych dní a tie sú tiež rozdielnej kvality. Ale dobrých vtipov je dosť, Bill Murray aj Andie Mcdowellová sú dobrí, ale na 4 hviezdičky to nieje. ()

PavHer 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná romantická komedie se skvělým Murrayem a Andie MacDowell, na kterou se člověk může dívat pořád.. Hlavně díky důvtipnému a originálnímu ději. ()

ostre_pero 

všechny recenze uživatele

absolútna špička medzi komédiami. videl som tento film hádam stokrát a vždy si ho rád pozriem znovu. bill murray je jednoducho famózny! ()

epsyn5 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů z 20. století. Celý film do sebe skvělě pasuje, murray a Macdowell jsou si od začátku souzeni. Film je propleten spoustou příjemných a nenucených vtipů a určitě se u něj každý odreaguje. ()

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama