Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stavbyvedoucí velké firmy Doug Kinney je v práci tak vytížený, že nemá čas na milovanou manželku Lauru, na děti ani sám na sebe. Jednoho dne si ho všimne vedoucí vědeckého institutu, kde firma provádí stavební úpravy, a nabídne mu řešení. Dokáže naklonovat jeho dvojníka, který by zastal polovinu práce a Doug by se mohl věnovat rodině. Jenže ihned po úspěšné operaci se Dougové pohádají, který z nich je originál. Pak se domluví, a zatímco klon nastoupí do práce, Doug se věnuje rodině. Zatímco ve firmě všichni žasnou nad Dougovým novým pracovním elánem, skutečný Doug má brzy domácnosti a péče o děti plné zuby. A tak znovu navštíví institut a nechá si udělat dalšího dvojníka, aby za něj vykonával domácí práce a staral se o děti. Konečně si začne užívat, ale jeho radost netrvá dlouho. Jednoho večera totiž v posteli objeví se svou ženou i ženu třetího Douga. Navíc zjistí, že si jeho klony nechaly udělat čtvrtého, aby jim uklízel. Doug brzy ztrácí přehled a udělá osudovou chybu - odjede na výlet jachtou. V době jeho nepřítomnosti se situace tak zamotá, že ji klonové nezvládnou. Nejenže se všichni vyspí s jeho ženou, ale navíc přes jejich snahu přijde Doug o práci. Nastává chvíle, kdy je nutné situaci rázně řešit. (TV Nova)

(více)

Recenze (114)

Anglie 

všechny recenze uživatele

V současné době aktuální téma klonování je zde líčeno s humorem. Laskavým a jemným. Bohužel skvělý nápad nebyl úplně dotažen do konce. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Jako vejce vejci jsem viděl, když jsem byl ještě malý a tady jsem mu dal tři hvězdy. Dneska jsem ho viděl a musel jsem zvednout. Nehledě na to, že je to příjemná oddechová komedie ještě s takovým 80s feelingem, jsem nyní našel spoustu malých fórků a gagů. A právě po takové době jsem se u toho velmi dobře pobavil a několikrát nahlas zasmál. Michaela Keatona mám rád, škoda že nemá více dobrých rolí. Tady ukazuje, že dokáže slušně zahrát jakýkoliv charakter a má nezaměnitelné charisma. A jeden dobrý fórek byl, když se o něčem dohadovali a retardovaná čtyřka je obtěžovala, tak jí dvojka okřikla... -"Hej Rainmane, běž do koupelny." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

scenaristicky este obstojne, ale rezisersky bieda. Dieru do sveta to v zivote neurobilo, tempo je nudne, kulisy o nicom ... pravom zabudnuty film : 40 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Velice vtipná a zábavná komedie o klonování člověka. Doug v životě nic nestíhá a když jednou narazí na geniálního vědce ani na chvíli neváhá a nechá se naklonovat. Ze začátku jde vše pěkne než se na scéně objeví ještě další dva jeho klony... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Doteď si absolutně nejsem jistý, kolik tomu nakonec dám. S těmi vtipnými scénami je to jak kdy, něco mě pobavilo, něco mi zase přišlo trapné a dost to platí bohužel hlavně o Čtyřce (a přitom jsem zrůda, kterou tenhle typ postav vždycky rozesměje, ale tady se to prostě moc nepovedlo... - ale ne vše s ním byla tragédie, to musím uznat), má to pár pěkných scén a hodně fajn závěr, ale zároveň tomu dost ubližuje přehnaná stopáž, díky které to nemá potřebný spád a tempo, takže nejedna část filmu je zase přehnaně rozvleklá, pak taky Michael Keaton se snaží jak jen může, ale hází mu do toho vidle ostatní postavy (které nehrál), protože ty nejsou zrovna moc využité... A něco se mi líbilo, a něco zase ne, ale jak mi to sedlo jako celek pořádně nevím. Bylo to celkem příjemné, na jedno zhlédnutí, ale zároveň místy je to nuda... A využít to šlo určitě víc, i když ani tak to není žádný vyloženě promrhaný potenciál... Zhlédnutí ale nelituji a něco do sebe to mělo, takže tomu nakonec dám hodně, hodně, hodně ošuntělé tři hvězdy. A je dost možné, že v budoucnu půjdu níž, jelikož to není ani příjemný průměr, jen průměrný průměr, plný protichůdných dojmů. Slabé 3* ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek, který se na problematiku klonování dívá z té veselejší stránky. Je přiměřeně vtipný, má vcelku svižné tempo - a především není trapný. Nakonec musím vyzdvihnout Michaela Keatona, který svou čtyřroli zvládl na výbornou. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Kdekoliv hraje Andie MacDowell, tam se lze spolehnout, že romantiky bude dostatek. Jenže s naklonovaným Keatonem to jaksi nefungovalo tak dokonale. Přesto průměr určitě. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Stavební inženýr Doug Kinney (Michael Keaton) to věru nemá jednoduché (kdo z nás ale má, že ano). Přes den dře jak kůň v práci, a večer jej čeká druhá šichta doma s dětmi. Kdo by pak měl ještě náladu na romantické večery s manželkou (Andie MacDowell). Jednoho dne ale potká tajemného chlapíka, který zná řešení - dokáže naklonovat Dougova dvojníka, který může Dougovi s jeho potížemi pomoci. Brzy ale Doug pozná, že i přes veškerou pomoc Dvojky stále nestíhá. Řešení je ale snadné ... Už od prvních momentů je na filmu znát Ramisův rukopis - vcelku příjemná komedie, která si nehraje na žádné velké umění, ale na to, aby diváka co nejlépe zabavila po dobu strávenou před obrazovkou. Originální námět skvěle podpořila čtyř-role Michaela Keatona - každý z Dougů je naprosto odlišný, a řekl bych, že se Michael Keaton vyřádil možná ještě víc než v Beetlejuice. Takže celkově jde o slabší nadprůměr, rozhodně neurazí, ale za pár dní si z filmu nic víc než že v něm hraje Michael Keaton asi pamatovat nebudete... ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(6/2013, DVDRip) / Ramisovky 90-tych a staršich rokov. Tieto komédie majú jednoznačne čo ponúknuť. Nie každý režisér vie zmáknuť námety ako v Multiplicity, Analyze This alebo Groundhog Day plnohodnotne na dve hodinky. Toto je aj prípad Multiplicity, jednoduchý ale efektný námet, skvelý Keaton a celková umiernená, ale stále veselá komedionálna atmosféra. (8/10) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tato starší, zábavná komedie nám ukáže, že není dobré zahrávat si s ohněm. A čeho je moc, toho je až příliš. Stavební inženýr si usmyslí, že kvůli své pracovní zaneprázdněnosti nemá čas na svou rodinu a tak se rozhodne vytvořit si klon. Najednou je spousta času, jenže klon se začne nudit a naklonuje se taky a potom ještě jednou. Jak ale toto všechno utajit před ženou a dětmi? Příjemná komedie, která se v roce 2000 proměnila ve sci-fi thriller "Šestý den". ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Keatona ani Andie moc nemusím, takže z hereckého hlediska pro mě nezajímavé. Bohužel Harold Ramis zde navíc nenavázal na výborný počit "Na hromnice o den více" a komediálnost se vytrácí, až mizí úplně. Téma žebříčku hodnot - rodina vs. kariéra bylo zpracováno milionkrát a mnohokrát i lépe. ()

Kaja 

všechny recenze uživatele

Zahrát dobře dvojroli vyžaduje talent..zahrát skvěle čtyřtyroli-genialitu. Nevím, ale trochu mi vadí Andie MacDowell, ale to asi nejen v této roli, ale asi v celé své podstatě ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie z 90. let, pojednávající o klonování. Michael Keaton nemá na nic čas, tak se nechá naklonovat a nečekaně se to všechno zvrhne. Samozřejmě to zachrání happyend. Nic, co bych musel vidět znova. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, které jakoby něco chybělo. Pár triků film nedělá, ale zde se mi dost líbily. Vřele doporučuji na pozdní odpoledne , ale nečekejte zázraky . Průměr zůstane vždy průměrem ! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

18.7.2020 Absolutně dokonalý, luxusní, pompézní, geniální, nezapomenutelný, prostě naprosto výjimečný herecký koncert Michaela Keatona, o kterém jsem sice věděl, že má komediální talent, ovšem co za exhibici předvedl zde, to mě totálně odrovnalo a já jeho výkonu tleskám ve stoje, pro mě jde o neskutečný herecký zážitek, který samozřejmě zároveň katapultuje celý film na absolutní vrchol nejzábavnějších filmů vůbec. Samotná zápletka je sice určitě krapet naivnější a prostější, ale v tomto případě to je úplně jedno, neboť já se od prvních minut neuvěřitelně bavil, a to ani nezmiňuji postupnou gradaci humorných scén, kdy jsem se vážně řezal smíchy jako blázen, prostě opakuji, TOP komedie, která mi navždy zůstane v hlavě jako ze řetězu utržená nálož ryzího humoru. ///////////////////////// Sice hloupý,ale pohodový příběh,ale naprosto geniální Michael Keaton,který zde rozehrává komediální koncert.Jen kvůli jemu stojí zato tento snímeček vidět! ()

Reklama

Reklama