Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stavbyvedoucí velké firmy Doug Kinney je v práci tak vytížený, že nemá čas na milovanou manželku Lauru, na děti ani sám na sebe. Jednoho dne si ho všimne vedoucí vědeckého institutu, kde firma provádí stavební úpravy, a nabídne mu řešení. Dokáže naklonovat jeho dvojníka, který by zastal polovinu práce a Doug by se mohl věnovat rodině. Jenže ihned po úspěšné operaci se Dougové pohádají, který z nich je originál. Pak se domluví, a zatímco klon nastoupí do práce, Doug se věnuje rodině. Zatímco ve firmě všichni žasnou nad Dougovým novým pracovním elánem, skutečný Doug má brzy domácnosti a péče o děti plné zuby. A tak znovu navštíví institut a nechá si udělat dalšího dvojníka, aby za něj vykonával domácí práce a staral se o děti. Konečně si začne užívat, ale jeho radost netrvá dlouho. Jednoho večera totiž v posteli objeví se svou ženou i ženu třetího Douga. Navíc zjistí, že si jeho klony nechaly udělat čtvrtého, aby jim uklízel. Doug brzy ztrácí přehled a udělá osudovou chybu - odjede na výlet jachtou. V době jeho nepřítomnosti se situace tak zamotá, že ji klonové nezvládnou. Nejenže se všichni vyspí s jeho ženou, ale navíc přes jejich snahu přijde Doug o práci. Nastává chvíle, kdy je nutné situaci rázně řešit. (TV Nova)

(více)

Recenze (114)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Oddechová komedie, která z tématu nevytěžila, co by mohla. Nechat si vyrobit vlastní klon, který by zastupoval v práci je výzva na spoustu nevyzpytatelných situací. Nejsou. To, že klon také nechal vyrobit klon, ty pak další a nepovedený je docela málo. Michael Keaton sice dělá co může, což si zaslouží obdiv, ale na záchranu slabého scénáře je to dosti málo. I přesto se tu několik humorných situací objeví, dávají však úsměv jen velmi lehký. Na odpočinek je tento snímek vhodný. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Stavební inženýr Doug Kinney (Michael Keaton) to věru nemá jednoduché (kdo z nás ale má, že ano). Přes den dře jak kůň v práci, a večer jej čeká druhá šichta doma s dětmi. Kdo by pak měl ještě náladu na romantické večery s manželkou (Andie MacDowell). Jednoho dne ale potká tajemného chlapíka, který zná řešení - dokáže naklonovat Dougova dvojníka, který může Dougovi s jeho potížemi pomoci. Brzy ale Doug pozná, že i přes veškerou pomoc Dvojky stále nestíhá. Řešení je ale snadné ... Už od prvních momentů je na filmu znát Ramisův rukopis - vcelku příjemná komedie, která si nehraje na žádné velké umění, ale na to, aby diváka co nejlépe zabavila po dobu strávenou před obrazovkou. Originální námět skvěle podpořila čtyř-role Michaela Keatona - každý z Dougů je naprosto odlišný, a řekl bych, že se Michael Keaton vyřádil možná ještě víc než v Beetlejuice. Takže celkově jde o slabší nadprůměr, rozhodně neurazí, ale za pár dní si z filmu nic víc než že v něm hraje Michael Keaton asi pamatovat nebudete... ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

18.7.2020 Absolutně dokonalý, luxusní, pompézní, geniální, nezapomenutelný, prostě naprosto výjimečný herecký koncert Michaela Keatona, o kterém jsem sice věděl, že má komediální talent, ovšem co za exhibici předvedl zde, to mě totálně odrovnalo a já jeho výkonu tleskám ve stoje, pro mě jde o neskutečný herecký zážitek, který samozřejmě zároveň katapultuje celý film na absolutní vrchol nejzábavnějších filmů vůbec. Samotná zápletka je sice určitě krapet naivnější a prostější, ale v tomto případě to je úplně jedno, neboť já se od prvních minut neuvěřitelně bavil, a to ani nezmiňuji postupnou gradaci humorných scén, kdy jsem se vážně řezal smíchy jako blázen, prostě opakuji, TOP komedie, která mi navždy zůstane v hlavě jako ze řetězu utržená nálož ryzího humoru. ///////////////////////// Sice hloupý,ale pohodový příběh,ale naprosto geniální Michael Keaton,který zde rozehrává komediální koncert.Jen kvůli jemu stojí zato tento snímeček vidět! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem viděl naposledy jako kluk a musím říci, že mne zajímalo, jaký dopad na mne bude mít po letech. Ve výsledku jsem se dozvěděl, že je to strašlivě nedomyšlená sračka, kterou si nepamatuji, jako kdysi, a Míšu Krytona vůbec nemusím. Vlastně ani Andie MacDowell mi tam nesedla. Špatně bylo patrně úplně všechno, protože jsem se modlil, aby to už skončilo, protože ovladač byl ukrutně daleko a já byl dost líný na to, abych se zvedal. Možná i proto jsem tomuhle propadáku udělil alespoň jednu hvězdu, protože kdybych se přeci jen zvedl a přepnul to, byl by to už dozajista odpad. Příště už se tomuhle raději obloukem vyhnu. 25% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, kde Michael Keaton hraje čtyřroli, přičemž každá jeho role je jiná a vždy skvěle zahraná. Zásadní je ovšem ta pravá, ta jednička, která nestíhá kombinovat svoji práci s rodinným životem. Proto propásne vystoupení své dcery, což mi hned připomnělo jiný Keatonův film, a to JACK FROST, kde Michael Keaton zapomene na hokejový zápas svého syna. A tak se nechá naklonovat... až jsou najednou čtyři. Každý je nakonec jiný, ačkoliv vypadají stejně, což nese spoustu problémů. [3430. hodnocení, 99. komentář, 64%] ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Michaelu Keatonovi se postava Douga nelíbila. Roli vzal až poté, co ji přepsali scenáristé. (Fenk)
  • Ve scéně kdy se klony potkají v restauraci na záchodě, originál začne po hádce topit v umyvadle klon. Poté je střih a klon má mokré šaty ale suché vlasy. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama