Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Zlatý osmdesátky, kdy byl rating v oblasti kinematografie neznámym pojmem. Dneska už by v rodinný komedii těžko mohla nějaká ženská ukázat svoje pěkný dudy, mládež by nemohla na výletě vozit v kabelce kromě svačiny trávu a už vůbec by nemoh někdo vozit mrtvolu na zahrádce od auta. A jinak, mladej Eugene Levy (alias "Jimův táta") byl slušnej haluz :D Vacation neni uplně mega vtipná komedie, u který se budete řezat od začátku do konce. Ale díky několika povedenejm gagům a zmíněnejm osmdesátkovejm atributům je rozhodně lepší než většina současný komediální produkce, čtyři slabší hvězdy. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se Clark Griswold (Chevy Chase) konečně dostane k rodinné dovolené, chce, aby si to všichni pořádně užili. Naplánuje tedy výlet do Los Angeles do zábavního parku Walley World. A aby to stálo opravdu za to, pojedou do L.A. z Chicaga autem. Ale cesta není vůbec jednoduchá, zvlášť když se Clarkovi "daří" vše na co sáhne ... Trošinku jsem z této komedie zklamaný - ne že bych se nebavil, ale čekal jsem mnohem víc. Takhle se mi dostal jen průměrně vtipný film, na zoufale neoriginální téma (byť možná Bláznivá dovolená byla první z řady podobně orientovaných filmů), leč spousta scén byla hodně přitažená za vlasy (mrtvá tetička) a naopak spousta scén byla až brutálně vtipných (čokl a policajt). Za co by si autoři zasloužili pár facek je závěrečných deset minut a hlavně Clarkův proslov k majiteli zábavního parku... ()

Reklama

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"I think you're all fucked in the head. We're ten hours from the fucking fun park and you want to bail out. Well I'll tell you something. This is no longer a vacation. It's a quest. It's a quest for fun. You're gonna have fun, and I'm gonna have fun... We're all gonna have so much fucking fun we're gonna need plastic surgery to remove our goddamn smiles! You'll be whistling 'Zip-A-Dee Doo-Dah' out of your assholes! I must be crazy! I'm on a pilgrimage to see a moose. Praise Marty Moose! Holy Shit!" ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Americká klasika, která se konečně dostala i k nám a to i přesto, že americké komedie z 1. půlky 80's nemusíme. No, protože Vánoční prázdniny se staly naší vánoční klasikou, a tak jsme byli zvědaví i na další dobrodružství rodiny "Griswoldů". A Clark je opět optimistický, ohlíží se po jiných dívkách, přesto zůstává věrný a hrdý na svou rodinu a Beverly D'Angelo jako mírně histerická, přesto příjemná manželka je už taky klasa. Takže několik slabších chvilek této příjemné komedií odpustíme a vyjde velmi dobrý nadprůměr! 65% ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Buď sem už moc starej a nebo mám jinej smysl pro humor. Ve dvanácti letech bych se asi řezal do kolen, dneska sem to musel dokoukávat natřikrát, jak mě to nudilo. Hodnocení dávám spíš z milosti, protože i když sem se nezasmál, tak pár scén se o to aspoň pokusilo. Ale zdá se mi to celkově strašně křečovitý a nezábavný. Buď mám strašně špatnou náladu anebo tady ten humor neni dost černej na to, aby mě dostal. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Zábavní park, který rodina Griswoldových obsadí, je možné vidět i v úvodní znělce seriálu Krok za krokem (od r. 1991). Konkrétně se jedná o park Six Flags v Kalifornii. (Milan25)
  • Zábery z centra St. Louis sa v skutočnosti natáčali v štúdiách Warner Bros. (m.a.t.o.)
  • Stredné meno Clarka W. Griswolda je Wilhelm. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama