Reklama

Reklama

Nezha

  • Čína Ne zha zhi mo tong jiang shi (více)
Trailer 2
Čína, 2019, 110 min

Obsahy(1)

Perla chaosu, zrozená z prapůvodních esencí, začala lačně pohlcovat energii. Když jeho žáci Taiyi Zhenren a Shen Gongbao v boji s Perlou chaosu selhali, rozdělil ji božský stvořitel Nebe a Země Yuanshi Tianzun na dva protiklady: Duchovní perlu a Démonickou kouli. Protože moc Démonické koule byla příliš velká a riziko zničení lidstva z ní plynoucí příliš vysoké, odsoudil ji bůh Yuanshi Tianzun nezrušitelnou nebeskou kletbou ke zničení mocným bleskem za tři roky. S Duchovní perlou poslal svého žáka Taiyi na Zem, aby se tam reinkarnovala jako třetí syn velícího důstojníka Li Jing-a, dostala jméno Ne Zha a stala se bojovníkem proti démonům.
Shen však Duchovní perlu ukradl pro dračího krále, který doufá, že pokud se reinkarnuje jako jeho syn a zaslouží si přijetí na Nebe, budou draci zbaveni povinnosti žít na mořském dně v hrozných podmínkách jako hlídači vězňů. Místo Duchovní perly nechal Shen do rituálního oltáře v sídle Li Jing-a vložit Démonickou kouli, a proto se Ne Zha narodil jako démon, který má před sebou pouze 3 roky života, lidé se ho bojí, nenávidí ho a přejí si jeho smrt. Aby zkrotili jeho divokou povahu, lžou mu rodiče, že se narodil s Duchovní perlou jako budoucí lovec démonů, a Taiyi jej přijímá za svého žáka. Mistrem skutečné reinkarnace Duchovní perly, syna dračího krále Ao Bing-a, se stává Shen.
Oba chlapce brzy svede dohromady jejich snaha zachránit holčičku unesenou vodním démonem a spřátelí se. Přesto proti sobě budou v den třetích Ne Zhových narozenin muset bojovat na život a na smrt, Ao Bing za lepší život draků a Ne Zha za záchranu lidí. Poté se začne naplňovat kletba. Dramatické události prověří sílu jejich přátelství a vlastní moc změnit svůj osud. (bergenia)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (11)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Po grafické stránce místy úchvatné, ale k čemu to je, když příběhově je to slabé a postavy mě absolutně nezaujaly, snad až na Nezhovu mámu. Některé, především tlusťoch létající na praseti, mě naopak doslova iritovaly, což je dost velký problém... V Číně možná velký hit, ale u mě slaboučký průměr... 4,5/10 ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Čínský Diesnyland.¬         Vadí mi úpravy mythologie ve prospěch současnosti. Změniti svůj osud, to je otázka moderní doby, ne mythologického světa. Tím způsobem se očkuje do srdcí dětských diváků to, co současná společnost považuje za vhodné. Pro to snímek nemůže býti příběhově kvalitní. A co se animace týká, tak ta se až příliš podobá té disneyovské. ()

Reklama

xzajox 

všechny recenze uživatele

Čakal som klasické ázijské fantasy a aj som ho dostal. Príliš komplikované súvislosti - tam boh, tu nesmrteľný, kúzla, protikúzla, artefakty, boj, česť, nenávisť a kopec bojových scén, kde neviete kto kedy odkiaľ koho udrie... Nemám to veľmi rád, no keď si na to človek zvykne, už ani nerieši a užíva si to ostatné. Tento animák toho však ponúka viac, ako len skvelú animáciu. Možno preto, že som dlho žiadny iný nevidel, príbeh sa mi páčil a bol podľa mňa veľmi originálny. Nevedel som čo očakávať, a tak som sa len mlčky viezol. Tiež ma potešili občasné humorné vsuvky a silný zážitok nechala aj hra na city ázijského štýlu. Dobré je, že napriek toľkej akcii je to stále deťom prístupné, čiže si deti takýto medzikultúrny zážitok môžu užiť tiež. Za mňa veľmi dobré - 74% - 4* ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Pro Evropany jen přepálený animák s výborně natočenými bojovými scénami, ale Nezha je velmi známá postava z čínské mytologie, a tento film dokázal jeho příběh velmi slušně převyprávět do moderní doby. Jasně, jako dospělému se mi trochu příčí vyobrazení Taiyi Zhenrena jako opilého prdícího nezodpovědného mnicha. Ale já nejsem cílovka. Tou jsou malé děti, které se takto seznámí s mytologickými postavami lépe než z učebnic ve škole. ()

Sayge 

všechny recenze uživatele

Už vás nebaví klasické vymývárny mozku od Disney? Máte rádi Kun-Fu souboje? Máte slabost pro pestře barevné a roztomilé animáky? Tak na nic nečekejte, přestaňte číst a padejte si to pustit, protože tohle je jeden z nejhezčích animovaných filmů jaký jsem viděl a přes to nejede vlak. Skvělá netradiční pohádka pro všechny věkové kategorie, která by neměla zůstat opomíjena. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (3)

  • V závěrečných titulcích jsou k vidění tři mezititulkové filmové scény. (Rominator)
  • Film, vyprávějící původ čínského ochranného božstva Ne Zha, je volně založen na literární verzi lidového mýtu, která tvoří dvě kapitoly rozsáhlého románu „Stvoření bohů“ (čínsky „Fengshen Yanyi“), vydávaného na přelomu 16. a 17. století za dynastie Ming. (bergenia)
  • Nezha celosvětově utržila 728 milionů amerických dolarů. Jedná se tak o dosud nejvýdělečnější čínský animovaný film. (Razas)

Související novinky

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

27.12.2019

Čína, druhý největší filmový trh po Spojených státech amerických, se dlouhé roky zdála být pro Hollywood jedním z hlavních terčů filmového marketingu. Pakliže studia chtěla zaútočit na tamější… (více)

Reklama

Reklama