Reklama

Reklama

Šestici přátel se o halloweenské noci po párty ještě nechce domů a rozhodnou se, že navštíví některý ze strašidelných domů v okolí. Když při cestě na jeden narazí, berou to jako znamení a rozhodnou se vstoupit dovnitř. Brzy ale zjistí, že se nejedná o hru a že je čeká boj o přežití v domě plném nástrah, kde jsou právě oni terčem krutých halloweenských zabijáků v maskách. (Tejkina)

(více)

Recenze (124)

Psychor 

všechny recenze uživatele

S takto plochými a nevýraznými postavami se snad nesetkáme ani u marvelovských výplachů. Copak tvůrci neabsolvovali kurs scénáristiky či tvůrčího psaní? Jak si divák může k postavám vytvořit nějaký vztah, když kromě Harper o žádné z nich prakticky nic neví? Proč se postavy nevyvíjejí a jsou stále stejné jako na začátku? A jaká je motivace záporných postav? Žádný div, že Haunt diváka nedokáže vtáhnout do děje a celou tu bídu dokoná nezvládnutým střihem, kdy ve vyprávění naprosto zmatečně přeskakuje od jedné skupiny postav k druhé, což zcela logicky neumožní budovat napětí. Místo toho, abych netrpělivě vyhlížel závěrečné rozuzlení, tak jsem jen otráveně pokukoval po hodinkách a modlil se za brzký konec. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Haunt uděluji jednu slabší hvězdu a v žádném případě ho nemohu doporučit k projekci. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

50% Nikdy nepůjdu do Strašidelného domu, Hell House, Escape room.... vždycky to skončí špatně :-) Srážím hodnocení za ty stupidní halucinace máma-táta hlavní představitelky, které jsem nějak nepochopil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po delší době solidní horor, který v ranku Slasher letos nemá konkurenci a zároveň se jedná o nejlepší horor z prostředí Haunted Hause a zábavných parků. Takhle měl vypadat třeba Hell House. Parta kamarádů o Halloweenu nalezne u cesty Haunted House a rozhodnou se si zpestřit večer, ovšem brzy zjistí, že noční můra je reálná a půjde jim o krk. Nic originálního, ale v rámci žánru příjemné zpestření. Parta teenagerů hrají nečekaně slušně a nikdo vyloženě neleze na nervy, samotný Haunted House je obrovský a slušně děsivý, ale největším plusem jsou samotní záporáci, kteři nahání strach jakmile si sundají už tak dost nepříjemné masky. Jejich vzhled je velmi znepokojivý. Naštěstí je zde velký bodycount, takže dojde i na obstojné Gore ( Kladivem roztrhnutá čelist vede! ). Já se skvěle bavil a za mne doporučuji. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Malo to čosi do seba, ale príliš ma to nebavilo. Mdlí herci, nezaujímavé postavy. Scenár mixuje šialených zabijackych klaunov s hrami á la Saw/Escape Room. Celkovo to na mňa pôsobilo tak... béčkarsky. Určite nejde o nejaký renomovaný A-horor, skôr dielko pre fanúšikov krvákov. Produkcia: Eli Roth. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Budu hodná kurva taaaaakžééé - KOMENTÁŘ OBSAHUJE BOJLERY - A pro začátek se Vám všem zas jednou k něčemu přiznám a tentokrát to nebudou moje oblíbený sexuální praktiky, ale jedna z mojich fóbií - Nesnáším masky! Stejně tak klauny, loutky, realisticky vypadající panenky a celkově všechno umělé (kromě pěkných silikonů a sádrových trpaslíků) ve mně budí nedůvěru a děs. Proto u spousty hororů sotva vrah sundal masku, a já viděla jeho rachitický ksicht s beďákama na čele, byla jsem v cajku a začala se vždy cítit jako hrdinka, co by mu nakopala prdel. V tomhle hororu se tak pro mě stalo něco hodně překvapivýho. Když první killer sundaval masku, a já čekala jak se přestanu bát a začnu machrovat, tak chyba lávky, pyčo! Po spatření jeho držky jsem jen drtila Alíkovi ruku a vyjekla něco hlubokomyslného jako - ,,No do kundy, vidíš tu držku?" Buddhožel killer tím rozpoutal novej módní trend a masek se začali postupem času zbavovat všichni a já tak byla víc a víc posraná, zvlášť při spatření Mitche nebo toho mamrda s pistolí ke konci filmu. Postavy éjmerické omladiny mě kupodivu nijak extra nesraly a dokonce mi jich pár bylo celkem sympatických což je malej zázrak páč většinou té bandě debilů přeju krutou smrt s přesvědčením, že někdo pyšnící se kví kvé šumící trávy nám tady zbytečně vydejchává kyslík. Ve filmu je i nějaký to gore, hezky se na to čumí a i když je jasný od začátku kdo přežije a kdo je jen dobytek na porážku, film mě bavil celou dobu a rozhodně teď do strašidelnýho domu hooodně dlouhou dobu ani nepáchnu. Jop, vím, že šance, že bych v něm v reálu narazila na partu killerů je sice malá, ale na posranýho i hajzl spadne, takže prostě ne. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Počas Halloweenu sa partia kamarátov vyberie na zábavu, ale tá je príliš nudná, takže z nej odídu. Dostanú nápad ísť navštíviť strašidelný dom. Popri ceste na jeden narazia, a keďže ich vystraší hneď prvé monštrum, na ktoré narazia, rozhodnú sa vstúpiť. To ale nikdy nemali robiť. - Čakal som ovela viac, keďže nikto z kamarátov nedal menej ako tri hviezdy. Tento koncept bol za posledné roky spracovaný niekolkokrát a mám pocit, že Haunt je z týchto kúskov najslabší. Osobne mi vadilo hlavne herecké obsadenie, z ktorého mi boli všetci extra nesympatickí už v úvodných minútach. Našťastie je to Slasher, takže o postavy až tak nejde. Krvi je tu dosť, ale nie je tu žiadna scéna, ktorá by vyslovene utkvela v pamäti. Koniec to u mňa vytiahol na slabé tri. Myslel som, že to bude ďalší z hororov, ktorý budem pozerávať pred Halloweenom každý rok, ale nezaujal ma ani natolko, aby som si ho niekedy pozrel znova. + herec z iZombie a The Other + herec z The Strangers: Prey at Night ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Do žánru, kde odrostlí Kevinové nechávají trpět podstatně méně odolnější tělesné schránky, než měli Harry a Marv, je už těžké přinést nějakou originalitu a svěžest. Někde v únikové místnosti, kdy hlavní hrdinka rafinovaně luštila strohé zrcadlové nápisy zrcátkem, začala cca čtvrthodinová konjunktura, která dala částečně zapomenout na slabší prezentaci postav i místa a poněkud zmatenou návaznost scén. Krátký nastavovaný závěr v domě rodičů pak naplnil definici zbytečnosti, nicméně kredit pro tvůrce za masky pod maskami a oprášení starého dobrého nástroje, s kterým se přehazuje seno a mládež.. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Perfektní žánrová zábava, která svůj účel plní dokonale. Za nenaplněnou roli ochranného trubce (přítel alkoholik) bych měl jít s hodnocením dolu, ale za perfektně navržený, stylový strašidelný dům, kam bych se konečně nestyděl pozvat návštěvu, tam tu čtvrtou nechám. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výsledek vyloženě neurazí a to, co tvůrci dělají, dělají vlastně docela dobře. Jenže od začátku tady moc velké ambice nebyly, od čehož se vše tak nějak odvíjí. Prostě banda mladých přátel dělá o halloweenské noci při návštěvě strašidelného domu špatná a ještě horší rozhodnutí, protože tahle noční můra je zatraceně reálná. Svěžích nápadů je málo a jednotlivé situace jsou napínavé asi jako každodenní příprava školní svačiny. Vyčnívá děvče (pochopitelně s nějakým tím traumatickým škraloupem z dětství) i samotní znepokojivě maskovaní účastníci strašidelného zájezdu (s další maskou coby bonusem). Na dřeň nicméně nejdeme téměř nikdy a o atmosféře lze mluvit jen s hodně přivřenýma očima. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Standartní slasher který neurazí, ale zároveň jen těžko může v tomto hororovém subžánru přijít s něčím novým a tak se stejně časem začne znalý divák poněkud nudit.30% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Člověk si řekne, že když hned na začátku vyhoděj z auta ten drahej taxametr nebo navigaci nebo co to bylo, a ani se pro to nevrátí, tak že už to prostě bude jen horší, nějaká generická nelogická vyvražďovačka... a pak na něj vybafne taková slasherová pecka. Wow. To nejlepší z Vřískotu, Saw a nedávný Únikový místnosti na jednom místě v devadesáti kulervoucích minutách. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pecka! Po úvodních minutách jsem to vůbec nečekal, ale Haunt je kvalitka. Záporáci jsou správně odporní, nebezpeční a úchylní. Léčky nepříjemné a omladina docela v pohodě snesitelná. Žádné pištění, barbíny nebo voňaví chlapečci. Jak píše kolega Davies182 tohle si vzalo to nejlepší z vyvražďovaček poslední doby a vůbec se nebojí do toho pořádně šlápnout. Dle mého názoru se jedná o solidně zapomenutý klenot. 75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný slasher o strašidelném domě, kde vraždí skupina klaunů náhodné návštěvníky, mě zklamal. Odlehčené SAW, kdy parta omladiny musí projít rozličnými místnostmi a občas vyluštit hádanku, originalitou vskutku nesrší. Ale nechť, člověk chce stejně jen vidět, jak budou všichni postupně vykydleni. Nu, a zde je největší kámen úrazu, pokud pominu první táhnoucí se polovinu, kdy se nic napínavého neděje. Gore je vskutku mizerné a odfláknuté. Všechny ty gumové hlavy, proražené, roztržené či ustřelené by mě bavily u osmdesátkového hororu, ale ne u současného, kdy jsem zvyklý na věrohodné efekty, co mnohdy vypadají, jako že ani efekty nejsou, ale že jde o snuff. Navíc žádná přehnaná brutalita se nekoná, prostě rána kladivem a je po všem. Třetí hvězdu dávám za svižnou poslední čtvrtinu, která přeci jen napětí měla, jen v úplném konci jsem se trochu ztratil. Odpustím i klišé typu - jej, já tě zabít nechtěla. Tak snad budu mít na letošní Halloween šťastnější ruku...p.s. Killer Klowns from Outer Space byli zábavnější ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na tohtoročnú výbornú snímku Escape Room (2019) to nemá, ale i tak sa jedná o vydarenú hororovú snímku. Táto vyzerá o niečo lacnejšie, čo sa týka kulís, tak aj hercov a nápadu. Ale ponúkne výbornú dávku strachu. Lebo na rozdiel od Escape Room, tu nás naháňajú nechutní klauni a jedna striga a aj po odstránení ich masiek nevyzerajú 2x prijateľne. Rozhodoval som sa medzi troma a štyrmi hviezdami, ale nakoniec som tomu strelil štvorku, kvôli uspokojivému koncu. Musím napísať ale dôležitú vec. Je trochu zvláštne, že prvá časť filmu bola lepšia a druhá strácala dych a začala trochu nudiť a menej desiť, ale zvláštne je to pretože v prvej polke nás desí strašidelný dom a kulisy a v druhej polke nás už vraždia klauni a myslím, že ten pocit strachu mal byť vyrovnanejší, alebo dokonca v druhej polke mal byť ešte väčší. Toto sa nevydarilo, ale inak je to veľmi kvalitný horor. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Klišé scenár s bežnou partičkou hrdinou sa stal vďaka zábavnému vývoju a skvelým zloduchom pomerne slušnou slasherovskou jednohubkou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Z totálne neoriginálneho a obohraného námetu sa tu vyťažilo maximum. Od momentu čo vstúpia do toho domu tak sa stále niečo deje, stále je na čo pozerať. Škoda, že tu bolo slabé gore, išiel by som ešte vyššie. Na slabší nadpriemer to ale bohato stačí. 70/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mám rád únikovky i strašidelné domy takže každej horor z tohoto prostředí uvítám. " Haunt " je nenáročná hororová vybíjená která nabízí vydařené masky ( i ty pod maskami ) a najde se tu i pár ucházejících gore efektů. Každopádně je to mnohem lepší než loňský " Hell Fest: Park hrůzy ". I tak to ale na víc jak průměr nevidím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Eli Roth to produkčně ošetřil, gore už ale patřičně nevymazlil. Trávíte-li Halloween v příslušně strašidelných atrakcích, jako jsou domy, sklepy, nálevny a pivovary, máte možnost stát se sedmým do party, která jeden takový strašidelný dům navštíví. Jak už to tak bývá, počáteční zábavnost atrakcím moc dlouho nevydrží a nebohých šest mládežníků padne do osidel šílených maskovaných vrahů. Je sice na pováženou, že ještě v polovině filmu je celá parta celistvá, ovšem naštěstí se tvůrci včas rozpomenou, že má jejich řada řídnout, takže úmrtí je nakonec uspokojivé množství. Co už je méně uspokojivé, je poměrně slabé gore, kamera od detailů velmi rychle odbíhá, takže si z tohoto hlediska krvavosti nikdo moc neužije. Druhým nedostatkem se ukázal záměr zabijáků a s ním spojené provozování jejich atrakce. Není jasné, zda už ve strašidelném domě docházelo k zabíjení dřív, a pokud ano, jak je možné, že okolí nepojalo podezření. Naprosto není nic známo ani o zabijácích samotných, mají masky a pod nimi jsou dobrovolně znetvoření, nepochytil jsem, k čemu tento neotřelý nápad sloužil a jaksi jsem i tápal, co je k zabíjení vedlo. Více bližšího nezjistila ani parta v nesnázích, která kromě dvou koumáků a sympatických děvčat, měla jednu uvědomělou slečnu Katie Stevens, která vydržela nejdéle v litém boji. Po (scenáristickém) úspěchu snímku "Tiché místo" se tvůrčí dvojici Scott Beck & Bryan Woods podařilo protlačit k realizaci i tento jejich společný počin, který se nespoléhá na přehršel gore, ale především umí pracovat s obyčejným lidským strachem v různých formách. Vzhled zabijáků nahání hrůzu dokonale a parta v ohrožení je v pohodě.Celé to přímočaře šlape, dějové zvraty jsem nezaznamenal. Přemrštěné nároky tohle hrůzné bludiště na diváka neklade. 8/10 ()

Reklama

Reklama