Reklama

Reklama

Daman akeseo guhasoseo

  • Jižní Korea 다만 악에서 구하소서 (více)

Obsahy(1)

Zabiják Kim In-nam (Jeong-min Hwang) chce seknout s prací a přestěhovat se do Panamy. Jako poslední úkol přijme vraždu násilnického šéfa japonského gangu. Než však stihne odjet, dozví se od svého dřívějšího nadřízeného, že jeho bývalou přítelkyni v Bangkoku zavraždili a její malá dcerka Yoo-min (So-yi Park) se pohřešuje. Odlétá proto do Thajska, kde se dozvídá, že Yoo-min nejspíš unesli kvůli transplantaci orgánů. Závod s časem začíná a navíc je mu v patách zabiják Ray (Jeong-jae Lee), který touží po pomstě. (LangiJ)

(více)

Recenze (59)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak budem brať do úvahy celkový dojem, tak určite lepšie než Vyproštění a o niečo horšie ako 96 hodin. Deliver Us from Evil má skvelo pôsobiacu akciu, teda pokiaľ sa odohráva v nejakom uzatvorenom priestore (budova, auto,...). Tie pokusy o veľkú akciu na voľnom priestranstve boli skôr na škodu. Na rozdiel od Vyproštění sú tu zaujímavé postavy, ich vzájomné prepojenia a fungujúce emócie (a to dokonca aj u transexuálneho sprievodcu Bangkokom). Jeong-min Hwang rozhodne nevyzerá ako akčný hrdina, ale jeho herecké a iného dovednosti dodali postave vyčnievajúci rozmer. A jeho hlavný sok Jeong-jae Lee? Jeho občasnú prítomnosť si budete naozaj užívať. Z neho charizma vyložene strieka (za doprovodu krvácajúcich prekážok). Skrytý poklad, ktorý hollywoodskej produkcii natrháva prdel. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Korejský masakr v thajských ulicích". Tak takovýhle podtitul mi způsobil podmíněně reflexivní slinění, jako Pavlovovu čoklovi zvonek ohlašující žrádlo. A zklamaný rozhodně nejsem. Akce je uspokojivě dost, krve a brutalit taktéž (nožařina a mačetismus převládají nad střílením), sentimentu i patosu snesitelně a korejský happyend není (jako už tradičně) tak úplně happy, jak jsme zvyklí z Hollywoodu. Zato je ale trochu pitomý a scénárista si jím leccos zjednodušil nebo nedovysvětlil. Například proč by asi nějaký praštěný tranďák jezdil s cizím děckem do nějaké Panamy? A co to jeho údajné vlastní děcko? Ale co, tyhle filmy přece nejsou na přemýšlení. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

V poslední době si moc rád odpočinu u filmů které nejsou z Hollywoodu a tento akčňák byl pro mne dokonalým překvapení. Podobný příběh sice najdeme u řady dalších filmů, ale tady to prostě nějak klape. Co se akce týče, dostaneme téměř bezhybné bitky a přestřelky. V závěru bych ještě zmínil, že záporák i klaďas nemohli být vybráni lépe a byl jsem až ohromen, jak se mi líbila i vedlejší postava transky. 85% ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Uznávaný jihokorejský scénárista Hong natočil povedený akční thriller, který je sice rutinní záležitostí, ale to mi tu vůbec nevadí. Těží převážně z hlavního herce Hwanga, který tu jede nehorázné bomby, ať už střílí rance nepřátel na styl Wicka nebo jeho emocionální hereckou stránkou. A samozřejmě nesmím zapomenout na Lee-ho, coby řezníka, z kterého chrlilo charisma jako již dlouho z žádného záporáka. Film by rozhodně měl potěšit oblíbence akčního žánru. Lepší 3* ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Film trošku v niečom evokuje i legendárneho Leona (aj Muža v ohni), akási variácia, hlavne v určitých momentoch, nechcem veľmi spoilerovať. Záporák je dosť nepríjemný a pekne to vie v Deliver us from evil "rozjet" a hlavnému hrdinovi zavariť. /Inak, ak to ozaj takto chodí s obchodom s orgánmi, napr. v Thajsku, tak je prínosom, že film na to poukázal./ Pôvodne som myslel, že tak za poctivé štyri. Ale ten záver bol imho pomerne "kulervoucí", film je schopný si diváka dosť omotať okolo prsta, vie byť riadne dojímavý a nemohol som ísť zatiaľ pod päť. (PS To decko je setsakramentsky sympatické.) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Južnej Kórei, Japonsku a predovšetkým v Thajsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama