Reklama

Reklama

VOD (1)

Hollywood o něj nestojí a talentovaný Rudy Ray Moore se proto vydá vlastní cestou. V roce 1975 natočí pro černošské publikum film Dolemite. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Dolemite Is My Name" konečne vracia Eddieho Murphy do skvelých filmov, kde má možnosť pracovať so scenárom a niečo z tej postavy dokáže vytlačiť. A to je vynikajúce. Posledné roky som ho nevidel skoro v ničom, kde by som ho mohol výrazne pochváliť. Ale teraz to môžem urobiť. Myslím, že dal Rudymu kus osobnosti a počas celého filmu je to veľmi dobre vidieť. A poviem pravdu, ten chlapík mi bol veľmi sympatický. Myslím si, že keby sa s ním stretnem, tak by som sa s ním aj dokázal zasmiať. Nemôžem povedať, že by mi jeho humor sedel stopercentne, no mal niekoľko fórov, na ktorých som sa skutočne zasmial. Ale skôr som z filmu nadobudol pocit, že ako človek nezabúdal na svojich priateľov, vždy pri nich stál a bol pevne rozhodnutý dokázať to, čo si zaumienil. Vizuálne film pôsobí skvele. Cítil som z toho tie 60-te až 70-te roky a celkovo to malo skvelú atmosféru. Ale myslím si, že celkovo sú to práve postavy, na ktorých film stojí. A priateľstvo medzi ním a Lady Reed je jeden z highlightov filmu. Fandil som mu do konca, aby film dokončil a mal úspech. Takže to je niečo. Problémy tu ale sú tiež. V prvom rade mám pocit, že tempo filmu je dosť nestále. A film pôsobí dlhšie, než by podľa mňa mal pôsobiť. Trošku sa to miestami vlečie. A tú minutáž si počas sledovania uvedomujete. Miestami z niektorých scénok som trošku uvažoval, či bolo potrebné ich tam dať, alebo či niečo reálne pridali, no celkovo ide podľa mňa o dobrý film, ktorý môžem odporúčať k zhliadnutiu. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B+ ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ono je to objektívne asi na tri. Aj z dôvodu, že Eddie Murphy, nech sa snaží akokoľvek chce, vždy z neho cítiť Eddieho Muprhyho. A v životopisnom filme o inej černošskej komickej hviezde to vadí trochu viac ako napríklad v nejakom Mr. Church. Rozpísané to bolo tiež miestami kŕčovite a celkovo to pôsobilo priemerne. ALE! Stanko mal nápad, ktorý sa ukázal ako skvelý. Pozrel som si pár sekvení z originálneho filmu Dolemite a až vtedy to začala byť tá správna absurdná zábava a človek až vtedy začne tú debilnú naivitu vnímať úplne opačne. Navyše tu máme až prekvapivo veľa zvučných hereckých mien. Takže... Asi len toľko. Byť to ľudský príbeh síce veľkolepý a určite pozornosti zaslúžený (Neúspešný spevák, čo sa cez vulgárny stand-up dostal k vulgárnej speváckej kariére, zarobil neskutočne veľa prachov a povedal si, že je mu málo, že chce natočiť filmový akčný nahláškovaný trhák, že tam nadrbe VŠETKO cez špionáž, výbuchy, boobs, strielanie, dokonca kung-fu! Nikto mu to nechce premietať, lebo je to proste piece of shit. Ale keď sa mu to podarí, na jeho vlastné prekvapenie sa na tom všetci smejú... Takto nejak tuším vznikol aj penicilín, nie? A ako som si googlil, tak tento film nemá vôbec ďaleko od true story). To nevymyslíš, to zvládne len život :-) ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Strejda Eddie se nás zase po letech snaží přesvědčit, že není jenom prdící karikaturou sama sebe, ale v první řadě pořád ještě hercem……a nutno dodat, že přesvědčivě. Showbyznys biografie, u které kdyby jste nevěděli, že vlastně jde o životopisný snímek, tak máte pocit, že právě sledujete typickou afro ukecanou komedii. Jinak ale vydařená záležitost. Rudolph Frank Moore byl bezesporu zajímavá postavička (přiznám se, že jsem neznal) a Murphy si ho dává s chutí gurmána. Celkově z filmu jde taková zvláštní pozitivní energie. Eddie Murphy to rozhodně ještě nezabalil a uvidíme, s čím přijdou reinkarnace klasik Cesta do Ameriky nebo Beverly Hills Cop. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tupý teplý negr s hubou jak Mig Džegr proslul hlavně tím, jak debilně kurvil rým a rytmikou otevřeně pohrdal, jen aby co nejvíc matkojebů, pičichvostů, kokotích hlav, vylízaných kund a pocákaných koz do jedné strofy namrdal. Trapnosti měl za tři, však vzdělaní čokoládoví bratři na retardaci nedbali, a děsně se mamrdovi hihňali, páč nic intoše tolik neláká jako tumor zfetovaného bezďáka. A tak ten narcistický pičus a jeho zpychlá černá skvadra splácali si filmík, no Dz Rum totál hadra. Obskurní hloupou sračku, co ale v ghettu šla na dračku snad ještě víc než krek, a než bys mentálplotejšn řek, tak mocná černá síla měla svého debila. Dole majt, nahoře pusto, ale proti žádný dišputát, vždyť je to negerské gusto! *** Ač postavené na kultu totálně trapného a slizkého dementa, jenž následně ztrestal zkurveného rasistického otrokáře kulturní syfilidou jménem rap, pořád roztomilé a veskrze vyňuňané retro, kde konečně řádně exhumovali z žump posledních let dokonalého Edýho, který je pořád ve formě a tomu vymatlanému čokočtverákovi rozhodně dodal notnou dávku šarmu i sympatií. A dokonce i Veslymu jeho kurátor konečně vyjednal kloudnou roli! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Bylo hezké vidět na plátně opět Eddie Murphyho a v docela vážnější roli než jak jsem zvyklá. O Rudy Ray Moorovi jsem nikdy neslyšela, takže tohle pro mě byla premiéra. Musím ale říct, že jako člověk mi byl velmi sympatický. Byť už překročil tu pomyslnou věkovou hranici na získání úspěchu, nevzdával se a šel do toho. Obrovská poklona, že se mu to nakonec i podařilo. Je to ale docela dlouhé a má to hodne pomalý rozjezd. Eddie, i když ho mám ráda, tak nedokázal udržet mojí pozornost po celou dobu filmu. Je to takový průměrný životopisný film, který už asi nikdy znovu neuvidím, ani nemám tu potřebu na to znovu koukat. Vidět jednou a stačilo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Kolem 10. minuty filmu stojí na stole čaj Lipton s logem Rainforest Alliance (zelená žába). Aliance deštných pralesů existuje pouze od roku 1987, zatímco film se odehrává v 70. letech. (MTHRFCKR)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama