Reklama

Reklama

VOD (1)

Hollywood o něj nestojí a talentovaný Rudy Ray Moore se proto vydá vlastní cestou. V roce 1975 natočí pro černošské publikum film Dolemite. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jméno Rudy Ray Moore mi sice do dneška vůbec nic neříkalo,ale teď mám celkem chuť si obstarat a zkouknout,alespoň něco z jeho béčkových akčňáků.Dolomite Is My Name mu totiž udělalo velmi dobrou reklamu.Osobně jsem nic moc nečekal,ale i když jsem kolikrát úplně nepobíral ćernošský druh humoru,bavil mě tenhle retro kousek víc než dobře.Velkou zásluhu na tom má Eddie Murphy,kterého jsem dlouho nikde neviděl a tady dokázal,že ještě pořád má v sobě něco ze svého komediálního talentu a roli si viditelně dost užíval.Zdatně mu pak sekundují i další jako Wesley Snipes,nebo Keegan-Michael Key...70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Eddieho Murphyho jsem neviděl ani nepamatuji, takže na jeho Comeback jsem byl zvědav a jedná se o slušný životopisný černošský film vycházející z blaxploitationu Dolemite ze 70.let. Hlavní hrdina se živí jako stand up komik a zpočátku se mu příliš nedaří, ale jakmile vyslechne vtipné historky místních bezdomovců, tak je upraví, vydá za svoje a vzniká z toho nečekaný hit a honba za slávou. Z herců potěší určitě i Wesley Snipes či Keegan-Michael Key a v menších rolích se zde mihne Snoop Dog či Chris Rock. Film je vtipný především v Angličtině, takže obávám se že dabing ani titulky příliš nepomohou ( rýmy v titulkách nesedí). Já se nečekaně bavil. 80% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že Eddie Murphy v posledních 10ti a více letech nic nepřevedl, měl by si naordinovat pecku Mr. Church. Fakticky si dal tvůrčí pauzu, aby nyní natočil své vysněné filmy a vrátil se ke klasikám (Policajt z BH 4, Cesta do Ameriky 2). Dolemite je rozhodně film pro úzkou cílovou skupinu, osobně jsem ztrácel, jelikož o subžánru Blackpotation nic nevím, ale dá se to brát jako pohodový netflixovský feel good s dobrými herci ve vedlejších rolích. Nic, co bych si za pár let chtěl zopakovat, ale za nahlédnutí pod pokličku a několik humorných scén díky...7/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nejak sa nám roztrhlo vrece s filmami, čo slúžia ako backstage k filmom z dôb dávno minulých. Čo môžeme vidieť tu? Ambiciózneho čáva, čo sa nevzdal, začiatky standupu v Amerike, veľa ľudí pohlcujúcich svetlo a Eddieho, ktorý mi prvu polku filmu neskutočne liezol na nervy. Nebolo to zlé, niečo sa človek dozvie, ale druhý krát by som si to dobrovolne nedal. 2 z 5 ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Další příspěvek v kategorií komedií o natáčení špatných filmů. Kvalit snímku Ed Wood to ovšem nedosahuje. Navíc mám trochu obavy, že mé hodnocení by bylo o hvězdičku slabší, kdybych již nebyl skalním fanouškem Rudyho Raye Moorea (k tomu, abych se jím stalo, mi stačilo zhlédnutí filmu Disco Godfather, k jiným jeho snímkům jsem se bohužel zatím nedostal). Film Ed Wood jsem naopak viděl dříve než Ed Woodovy filmy, tam mám naopak pocit, že ty původní filmy v důsledku Burtona snímku poněkud nadhodnocuju:-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama