Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie sa nesie v takom istom štýle akou bola jednotka, vystriedal sa nový režisér, namiesto Barkera prišiel Tony Randel ( Ticks, Beyond Belief), ktorý pokračuje tam, kde to všetko skončilo. Pinhead je znovu fantastický, hudba je taktiež vynikajúca, efekty sú na dobrej úrovni, ďaľšie pokračovania od 6 až po 8 sú nudné až otrasné, kdežto tu máme výbornú atmosféru, premňa 100 percent. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Hellraiser II ode mě jako jediný díl z celé série dostávává plný počet hvězdiček. První díl mi přišel jako průměrný horor s dobrými efekty a nápadostí,druhý je geniální. Hned od úvodu je jasné,že film je brakovou nechutnou záležitostí 80.let. Má děsivou atmosféru zvláště na psychiatrické léčebně,úlisný doktor zajímajíce se o bránu pekel. Krvavý návrat Julie se povedl a na konec,žena bez kůže je velmi vzrušující a přitom děsivé si s ní užít a být úplně od krve jako postel. Škoda,že režisér nebyl dost šílený na to,aby tohle natočil. Podívej te se na jeho první film,totální nuda a jeden z nejblějších filmů co jsme viděl a hele co dokázal natočit jako svůj druhý film. Takže to je jen líbání s doktorem. To co mě na filmu nejvíce zaujmulo byla skvělá a krásná herečka Imogen Boorman hrající nemluvící dívku Tiffany. Škoda,že nehrála ve více filmech. Peklo je krásné a krve a nechutností je tu dost a plný akce,tohle je pro mě je nejlepší a taky asi i jedný dobrý Hellraiser. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jednička je prostě nepřekonatelná (a Barker dobře věděl, co dělá), i když nutno říci, že tohle surreálné peklo má něco do sebe. Bohužel se právě v něm někam vytratila atmosféra. Zbytek jde v běžných stopách béčkových dvojek, takže spousta krve, řetězů, ale polovina hrůzy. Ale proti přeplácanému třetímu dílu jde ještě pořád o dobrý film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie horroru "Hellraiser" plynule nadväzuje na svojho predchodcu. Začína presne tam, kde prvý diel skončil. Kirstie sa po desivých udalostiach, ktoré sa odohrali v dome jej otca, ocitne hospitalizovaná na oddelení psychiatrie. V opatera doktora Channarda. Ten sa však ukáže ako tajný vyznavač okultizmu. Za pomoci svojich nehumánnych experimentov sa mu podarí oživiť zákernú Júliu a otvoriť brány Pekla. Tak na scénu znova nastupuje Pinhead a Cenobiti, aby zjednali poriadok. Títo krutí démoni majú na to svoje overené metódy: bolesť, muky, utrpenie, beznádej, šialenstvo... Je to pokračovanie, ktoré v ničom nezaostáva za takmer dokonalým úvodným filmom. ***** ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Takisto ako pri prvej časti určite vyzdvihnem gore. Je to vynikajúco spracované. Mäsité, krvavé, bizarné, úchylné a dôvod prečo sa to dalo pozrieť. Dvojka si viac menej drží kvalitu jednotky ale aj tak nechápem na čo bolo potrebné pokračovanie takéhoto sterilného námetu. Dej tu bol tak nesmierne prekombinovaný že mi to prišlo miestami až komické. Hovoril som si "To už nemyslia vážne". Ale dalo sa na to pozerať keďže nechutnosť prakticky všetko ostatné odrovnala. Pozdávalo sa mi že tu mal Pinhead o niečo väčší priestor na realizovanie sa. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Kvůli poranění krku nosil Kenneth Cranham make-up Cenobita po jeden den. Po zbytek natáčení hrál Cenobita Channarda kaskadér Bronco McLoughlin. (HellFire)
  • Film měl premiéru 23. prosince 1988. (Chatterer)
  • Film se natáčel v Buckinghamshire ve Velké Británii. (rafix)

Reklama

Reklama