Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

petero 

všechny recenze uživatele

Kirsty sa prebudí v psychiatrickej liečebni a onedlho sa jej zjaví v izbe jej otec stiahnutý z kože prosiaci o vyslobodenie z pekla. Kocka sa znovu otvára a s ňou sa otvorí i brána do pekla do ktorého vstupuje i Kirsty. Priame pokračovanie legendárneho Pekelníka, ktoré naň nadväzuje nielen dejom, ale aj skvelou dusnou atmosférou, zobrazením nechutností ako sú ľudia stiahnutý z kože za živa, pozrieme sa ako to vyzerá v pekle a naviac je tu skvelí chirurg upravený peklom, ktorého záľubou je amputácia. Proste dvojka pritlačila na pílu všade tak v čom bola jednotka vynikajúca. Veľmi vydarené pokračovanie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Díky peklu poněkud surrealistické, avšak ve šlépějích Berkerovy tvorby. Divák si užije častého stahování z kůže, krve, červů, obnaženého masa i řetězů. Klíčová scéna na krvavé matraci byla například v Německu cenzurou kompletně vystřižená. Zdařilé je pojetí pekla jako nekonečného labyrintu se snovými scénami. Vynikající masky a gore efekty. Doktorova chapadla vypadají, jako by na nich pracoval sám velký J.Švankmajer (a nelze si nevzpomenout na podobnou scénku v Tajemném hradě v Karpatech). Krásná Kirsty a uhrančivá Julia, která dokáže vyjádřit mimikou snad všechny pocity - od líbezného úsměvu přes svádění až k nenávisti. Cenobiti jsou k sežrání! Viděno 5x z toho jednou v kině. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pokud měly být první dva díly dle diváckého hodnocení z celé série tím nejlepším, tak už další díl vidět nepotřebuji. Nepříliš zajímavá přehlídka pokusů o nechutňačiny, které bohužel s odstupem času působí výhradně směšně. Příběh rovněž nebyl něčím, co by mě zásadně nadchlo. Parta homosexuálních démonů zaručeně rozesměje dokonce i nejmenší diváky. Jako horor to tedy nefunguje takřka vůbec. Dovedu si představit, že ve své době to mohlo být terno. Přeci jen se ovšem na snímku vyřádil čas. Velmi slabé dvě hvězdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se jen prakticky zkopíruje kostra příběhu Barkerova Hellraisera, načež se pak v druhé polovině začnete nudou ztrácet v katakombách inferna s poletujícím Sazínkem vybaveným švankmajerovskými chapadly (Dr.Channard). Dodíval jsem se pouze kvůli patřičně temné hudbě C.Younga a odmaskování Pinheadova krvavého kvarteta a jsem přesvědčen, aniž bych chtěl malovat Leviathana na zeď, že kvalita dalších dílů o pekelné Rubikově kostce bude mít už jen sestupnou tendenci. Snad možná s výjimkou osmičky, kde prý vystupuje nový Cenobit Dorota Máchalová se zabodanými husími brky v hlavě.. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Už rok po jedničce přifrčela dvojka (ale bez Barkera), která začíná tam, kde jednička končí, a přivádí zpět všechny staré známé s výjimkou Kirstyna otce. Dvojka klasicky nabízí všeho mnohem víc - víc prostoru pro Cenobity, jejich dimenzi a mytologii i víc krvavých efektů, dokonce víc kostek. Výlet do labyrintu cenobití dimenze byl imaginativní, ale rozbití tajemství kolem Cenobitů a jejich polidštění mě nepotěšilo, zvlášť když jim scenárista nevymyslel nijak zajímavý background. I tak solidní pokračování, byť tuhle sérii ve vyložené oblibě nemám. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Místo jména dr. Channard byl ve scénáři dr. Malahide. "Channard" je odvozen od Christiaana Bernarda, který jako první na světě provedl úspěšnou transplantaci srdce. (Chatterer)
  • Kvůli poranění krku nosil Kenneth Cranham make-up Cenobita po jeden den. Po zbytek natáčení hrál Cenobita Channarda kaskadér Bronco McLoughlin. (HellFire)
  • Zvuk sirény, který neustále vydává Leviatan v Labyrintu, je Morseův kód pro „BŮH“. (TroiMae)

Reklama

Reklama