Reklama

Reklama

Minuta po minutě

  • Česko 10 minut pravdy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Drsný thriller o muži, který ztratil během bankovní loupeže paměť. Kousek po kousku musí složit chybějících 10 minut své paměti, aby zjistil, kdo ho sabotoval. (Bontonfilm)

Recenze (46)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Brian A. Miller se zkrátka řemeslu pořádně nenaučí - i když má k dispozici otevřený set, kde se střílí policisté a lupiči a šlo by z toho vytřískat solidní scénu, stejně to natočí/sestříhá jak amatér bez znalosti základů (ve smyslu "jak se střihem tvoří dynamika", případně "jak střídat záběry pro přehlednost situace"). NICMÉNĚ v rámci děje je to vlastně neurážející klasika (v kategorii béčkových videovýplachů), Michael Chiklis v hlavní roli neurazí, Bruce Willis se tradičně pronudí pár minutami scén, které nejspíš natočil během jediného odpoledne, závěrečný twist je čitelný na míle dopředu a je tu naštěstí slušný bodycount, takže to ve výsledku docela odsýpá. Dobré to není ani omylem, ale aspoň z toho nekrvácí oči. Dokonce nechybí snaha o budování příběhu a rozmanitost lokací, což je po otřesném Backtrace se Stallonem výrazný pokrok. Ale stejně si 10 Minutes Gone budou všichni nakonec pamatovat hlavně pro to, že jde o film s nejplešatějším plakátem vůbec... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož se MInuta po minutě nedá sledovat na sto procent jako jiný, běžný, film, nedalo mi to a tak jsem se podíval, co jsem od režiséra v minulosti už viděl. K filmu jsem po necelé hodině měl nějaký názor a ten jsem si v tu chvíli nechal pro sebe. Jaké ale bylo moje překvapení, že jednu sračku jsem už dal - Elitní zabiják, který je bohužel taky s Brucem - a že k ní mám skoro stejný komentář, jako jsem měl v tu chvíli názor k tomuto filmu. Takže výsledek? Pět let rozdíl a Bruce se svým, teď už můžu říct, dvorním režisérem Brianem Millerem točí stále stejný sračky. Proč Bruci? Ty si zapomněl na svojí roli v komedii Co se vlastně stalo z roku 2008, kde sis z podobných rolí dělal prdel? Nevím to jistě, ale obávám se, že si u mě na dobro skončil... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bruce objevil svého béčkového režiséra a ti společně přicházejí s dalším filmem, který nejpozději při sledování závěrečných titulků pustíte z hlavy. Neopakují se největší Seagalovy hrůzy. Bruce je uvědomělý alespoň v tom, že děj se neodehrává v Bulharsku a on sám vždy jen tak stojí opodál a tahá za nitky. Hlavní roli dostal nějaký irský plnoštíhlý holohlavý chlápek, který zrovna dvakrát charismatu nepobral. 30% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(62%) Opravdu paradox, že je tohle mizerně hodnocené, ale v mých očích je právě tohle to lepší béčko, než ty některá, současná, co se točí. Pravda, akce je taková průměrná, nenadchne, ale ani neurazí. Po technické stránce to tak nějak dře, ale jde. Celkovým pohledem na děj – je to takové moc přímočaré, místy je to takové opravdu jak pěst na oko, ale mě to bavilo. Bylo to svižné, hlavní Michael Chiklis hrál svojí roli přesvědčivě. Willis mě zde moc nebavil, jeho role je takové stejně nudná jako v posledních letech. Ostatní herci – celkem ok. Ve finále to mělo funkční pointu, která byla ale dost odhalitelná (alespoň já ji uhodl někde v půli snímku, nebo resp. v jedné okaté scéně). Ale nutno uznat, že to vysvětlení okolo té předvídatelné pointě bylo dostačující a hezky udělané. I to jak se v průběhu filmu scéna s vykradení banky opakovala – skoro jak nějaká detektivka. Ve výsledku jsem relativně spokojen – v rámci možností je to určitě lehký nadprůměr. Podruhé už to nedám, ale jako jednohubka je to ideální volba. Jsou přeci horší béčka! ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoduchý hovno, který by nudilo i dědka v penzi. Jako bych už to viděl tak tisíckrát. Loupež banky, zrada, pátrání po zrádci a následně pomsta. Willis klasicky tam celej film žvatlá do mobilu, ostatní “herce” ani neznám, nejspíš random lidem z ulic přislíbili, že dostanou pět koláču, když si v tomhle žedku zahrajou. Nudná táhlotina. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to neohrabaný ledabylý neobratný nízkorozpočtový mačo thriller s 90 minutami klišé. Willis se v každé scéně šklebí jen tak dlouho, dokud nedostane výplatní šek. Název je přiléhavý - po deseti minutách odhadnete vrcholný okamžik zápletky. Pobavila mě jediná slušná hláška "Nejhorší je v práci za barem rozeznat kdo je opilý a kdo je hloupý". ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konceptom mi to trochu pripomenulo Reservoir Dogs. Na začiatku sa poserie banková lúpež a následne zisťujeme, čo sa stalo a kto koho ojebal. No a tradične oddelený od všetkých to sleduje nejaká exhviezda, ktorú vycapia na plagát, aby si to aspoň niekto sakra pustil. Jediný rozdiel oproti Seagalovkám je ten, že to má viditeľne väčší rozpočet a Wiilis pri nekonečnom telefonovaní nesedí, ale pozor veľká zmena, stojí. Aspoň sa dá film označiť za akčný, keďže tu je relatívne dosť prestreliek. Ale ich kvalita je jednak pochybná. Kameraman bol zas ožratý a kamera sa tak trasie jak o život. A zároveň nám asi trikrát zrecyklujú prestrelku z úvodu, aby ste mali pocit, že to je nonstop akčné. Na konci sa dočkáme asi desaťminútovej vysvetlovačky od finálneho podvraťáka, aby to celé dávalo nejaký zmysel. Najviac ma na filme bavil Michael Chiklis, ktorý ako za starých čias, keď nosil Shield ako buldok pátra po tom, kto ho ojebal. Síce je už dvakrát tak širší, ale stále to v sebe má. Vďaka nemu sa tento tupý akčný výplach raz prežiť dá, ale Brian A. Miller bohužiaľ tak príjemne neprekvapil ako jeho nevlastný brat z druhého kolena Steven C. Miller. 3/10. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Akčné B-čko, čo sa všetkým chcelo hrať na prvotriedne Ačko. A pritom Willis svoje scény natočil snáď za dva dni miesto pauzy na obed. Tuctový príbeh s tuctovými zvratmi, kopou mrtvých a tonami vystrieľanej slepej munície. Nič, čo by sme nevideli v hociakom inom filme s touto tématikou. Ja len dúfam, že pracovník v americkej banke je prané ako rizikové povolanie. 1 z 5 ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Ach jo,kde jsou ty časy, kdy každý film s Willisem stál za zkouknutí? Tohle byla tedy přinejlepším, jak praví klasici, "plochá historka okresního formátu" a ještě navíc z dvou hlavních ženských postav skoro odkapával botulotoxin, když se usmály.... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zhruba 5 chlápků přepadne banku kde je uložený jakýsi box s diamanty. Loupež se, ale nezdaří a někdo zmáčkne alarm tak po nich jdou policajti mezi tím jednomu z nich (tlustému vyžranému plešatci) sejmou bráchu a ho zraní a on se snaží zjistit co se stalo a kdo ho zabil. Mezitím po něm jejich šéf pošle ženskou co vypadá jak Trinity z Matrixu a hraje si na Ramba. Totálně podpůměrné spíše krimi mysteriózní ani omylem teda, který strčí do kapsy kterýkoliv díl kriminálky. Jak to mohlo jít do kin nechápu teda a Bruce už začíná jít poslední dobou dobře do háje ještě tak 2 roky a dopadne jak Steven Seagal a bude hrát v kdejaké sračce. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis si nezaslúži byť v odpade. Navyše, bankové lúpeže ma vždy bavili. Par dobrých akčných scénok to malo. Hlavný herec sa podobal na kingpina, zo seriálu dardevil, no nebol to on. 2* ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě bída. Ostatně, co ale čekat od filmu, kde hlavním hrdinou je někdo s ksichtem, postavou a hereckým umem Michaela Chiklise a hlavní ženská postava připomíná žábu po přechodu. Kde hraje Bruce Willis, k čemuž není ani co dodávat. Kde scénář nenabízí krom hromady tuctovostí a nudy už nic jiného. Kde rutinní režisér nedokáže pracovat se zápletkou, se spádem, s akcí, s atmosférou, který nedisponuje ani nápady, ani odvahou natočit film jakkoliv výrazněji, či zajímavěji. Kde nejdražší položkou na výsledném účtu byl honorář pro toho zoufalého plešouna. Kde dialogy mají úroveň hovorů dětí prvního stupně základní školy. Samozřejmě, nehrát v tom alespoň těch pár minutek Willis, neštěkne po tom ani pes, jenže to jeho jméno přeci jen ještě nějakou tu marketingovou sílu má, takže se pár zoufalců, jako třeba já, chytne, s nadějí, že by se mohl stát třeba zázrak, a Bruce by propůjčil ten svůj znuděnej ksicht něčemu, co by mohlo zas po mnoha letech bavit, ovšem ani tentokrát to, nepřekvapivě, neklaplo, takže zkrátka, tato tuctová nuda nestojí ani za minutu pozornosti, je to nevýrazný, laciný béčko, které nemá vážně vůbec čím zaujmout. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Gangsterka kde zářila jedna dohasínající hvězda - (už zhasla).Bohužel.Bruceovi  fakt to hraní šlo.Děj tohohle filmu byl krapet chaotický a nacpané reklamy jen otravovaly a vadily v soustředění se na ten cvrkot.Celkem dobrý scénář a i režie.Ale zase statická kamera to zachránila na pět. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale Bruce poslední dobou točí samé sračky. Možná mu to stačí, ale mě štve, že už se jeden nemůže spolehnout na jeho jméno a zároveň záruku dobrého filmu. Za mě 50% ()

Reklama

Reklama