Reklama

Reklama

Ein Kessel Buntes

(pořad)
Hudební
Východní Německo, 1972, 118x120 min

Účinkují:

Karsten Speck (moderátor), Lutz Stückrath (moderátor), Gojko Mitić, Marianne Wünscher, Jiří Korn, Karel Gott, Gitte Hænning, Helga Hahnemann, Amanda Lear (více)

Obsahy(1)

Estrádní show východoněmecké televize (1972-1992), přímým přenosem přenášená do řady socialistických zemí, plná rozmanitých evropských umělců, různých formatů, včetně špiček naší zábavy. V pořadu se objevily i hvězdy světového formátu ABBA, Bonnie Tyler a později třeba Kylie Minogue. (Hadža)

Recenze (41)

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Já se vůbec nedivim, že soudruzi z NDR dělali věčně někde chybu, když veškerá jejich kreativita poklesla do oblasti řitního věnce. A kdo se z toho nepo*ral, ten se diví dodnes. Ruku na srdce, doba byla jaká byla a s tím vkusem to v oficiálních směrnicích nikdo moc nepřeháněl, ale vážně tohle mohlo někoho bavit? Samej bratwurst, kamaše, tepláky, foukaný trvalý a tuny budovatelských flitrů. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

...to byly doma vždycky v sobotu protáhlé obličeje "když se zjistilo", že večer je v televizi tahle východoněmecká šou. Pamatuji si, že překladatel nazýval ty 3 chlápky s pračkou co to uváděli "dialektiky" a že se jmenovali Horst, Lutz a Manfréd. Ještě si pamatuju, že tam vystoupil Neckář s písničkou (v němčině) krokodýl Kleofil a ostravské Buřinky s Beruškami s písničkou "My jsme ti ostravští chachaři" v (pravděpodobně otřesném) německém překladu... ()

Reklama

ToddB odpad!

všechny recenze uživatele

K tomuhle skvostu zábavy mám několik hlubokých vzpomínek. Za prvé samozřejmě simultání překlad geniálně zparodovaný Českou sodou. Za druhé několik opravdu populárních skupin a zpěváků, které jsme díky EKB mohli tehdy vidět. No a za třetí jeden díl, kde se zpěvačka v dlouhých šatech při svém vystoupení zkoulela z dvacetimetrového schodiště aniž by tím nějak utrpěl plejbekový zpěv. :-D ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dal odpad, ale pak jsem si uvědomil, že 1)ta úplně první série pořadů nebyla tak zlá, byla svým způsobem dobře myšlená a ukázala nám pár interpretů, na které český socialistický divák neměl nárok (pak se to ovšem totálně zvrhlo, došly peníze a průměrné zpěváky nahradili zpěváci podprůměrní a sovětští) 2)řada artistických čísel byla vynikajících 3)občas probleskl komunální satirou odlesk skutečného humoru. Rozhodně ten pořad nebyl horší než jiné věci, které v telce tehdy šly a nemyslím si, poněkud kacířsky, že byl horší než řada estrád současných.... ()

bjjoba 

všechny recenze uživatele

na roky 70. - 80. to bol jeden excelentny televizny hudobny program televizie NDR s vybornymi spevakmi, skupinami, pesnickami, ktory sa vynimal na obrazovkach vtedajsej televizia aj v ceskoslovensku. Vyborne sa tam ukazali aj Karel Gott, Helena Vondrackova, kori boli v nemeckych krajinach velke hviezdy, najme Gott. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Název Ein Kessel Buntes lze přeložit jako "kotlík plný zábavy". (M.B)
  • Pořad měl 113 epizod, které byly vysílány 6krát ročně. (M.B)
  • Pořad uváděli Manfréd Uhlig, Lutz Stuckrath a Horst Vobbert, v červenci 1981 pak Jiří Korn a Helena Vondráčková. (M.B)

Reklama

Reklama