Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Korea má více než 1 200 km potrubí, které funguje jako tepna země. Existuje pár jedinců, kteří se dostali na titulní stránky tím, že se napojili na tuto síť a nelegálně odsávali ropu. Drill-bit je zázračný ropný vrtař, kterému Geon Woo, šéf společnosti zabývající se rafinací ropy, nabídne velkou sumu peněz, pokud se dokáže během 1 měsíce napojit na ropovod mezi městem Honam a dálnicí Soul-Busan. Aby to stihl včas, sestaví tým odpadlíků: stavební inženýr 'Mr. Na', odborník na vykopávky 'Big Shovel', a odborník na svařování 'Folder'. Ve chvíli, kdy se o této loupeži dozví policie, nelegální důl se zhroutí a tým je obklopen ze všech stran. Kvůli komplikacím je celý proces pozadu a Geon Woo týmu vyhrožuje zabitím. Tým mu slíbí, že celou loupež stihnou provést do 2 dnů, ale co neví je to, že Geon Woo nemá v plánu tento tým odpadlíků po splnění jejich úkolu ponechat naživu. (mikki089)

(více)

Recenze (10)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Námět je to výbornej, navrtávat načerno potrubí a tímhle způsobem okrádat, to jsem asi ještě neviděl. Jenže Korejci občas netočí "vážným" způsobem, přestože u filmu máme napsáno drama / krimi. A to je bohužel přesně tenhle případ, kdy takřka od začátku máte pocit, že se díváte na komedii nebo parodii, dokonce to chvílema přechází v jakousi trapnost. Je to jejich styl, pár takových snímků už jsem viděl, ale tady mně to vůbec nesedlo, nakonec mně bylo oskoro jedno, jak to dopadne, protože je to fakt dost praštěný. Ale proč ne, někomu se to líbit bude, já do téhle skupiny ale nepatřím. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Seo In Guk vede partičku zkrachovalců, aby si přihnuli trochu z potrubí na ropu. Práce je to však značně nebezpečná, nejen nelegální. Film je celkem oddechová, akční zábava, s troškou humoru, který naštěstí není trapný. Z herců vyniká nejen Seo In Guk, ale také Lee Soo Hyuk jako hlavní záporák. Akční scény slušné, příběh celkem napínavý, byť nic co by vyloženě překvapilo. Filmu asi o hvězdičku nadržuji, ale přiznejme si něco obyčejného, dobře fungujícího v tomto ranku nebylo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kórejci majú jednoznačne iný zmysel pre humor ako ja. Keď tam ten pánko "spieval" "Ohnivý fénix, ohnivák, ohnivé perie!" a tváril sa ako by ho trápilo kurie oko, mal som sto chutí tresnúť do monitora nech to utrpenie už skončí. Aj iné tu zahrané scénky mi tu prišli pri najlepšom nevtipné a trápne. Keď už Južná Kórea, tak pre mňa jednoznačne dráma, krimi alebo iné silné príbehy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ha Yoo nie a nie nabrať starú formu. Tentokrát natočil heist film o bande krtkov, ktorí sa navŕtavajú do cudzích potrubí a kradnú ropu. Prvá polovica, ktorá je ladená v komediálnom štýle ma bavila viac. A to napriek tomu, že tá banda zlodejov nemá na prvý pohľad žiadny morálny dôvod kradnúť okrem starej dobrej chamtivosti, takže som im nemal dôvod držať palce. Našťastie sa celkom vtipne hašteria, takže som to príliš neriešil. V polovici ale film prekvapivo zvážnie a začne sa aj umierať, čo mi k predošlému deju príliš nesedelo. Vykryštalizuje sa hlavný zloduch a banda hašterivých idiotov postupne odkryje aj nejaké tie svoje akotak morálne ospravedlniteľné dôvody pre kradnutie, takže som mal aspoň chuť im držať palce pred arcizloduchom. Aj keď ten spôsob lúpeže a finty jak jedna strana sa snaží oklamať druhú tiež nie sú nič, čo by sa nedalo dopredu odhadnúť. Takže celkovo to je taká heist jednohubka, ktorej ten mix žánrov príliš spolu neladí. 6/10. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Pipeline predčilo moje očakávania, skvelý film s úžasným obsadením. Akčný, plný zloduchov, horších aj lepších, snažiacich sa oklamať navzájom pri krádeži benzínu z potrubného systému. ()

Solverino odpad!

všechny recenze uživatele

Prakticky nekoukatelná blbost, všichni se otřesně pitvoří a už to není ani směšné, ale jenom trapné. Vydržel jsem asi do půlky a pak jsem to vzdal. Na mě je tohle už moc "korejské". (a to mám hodně rád asijské filmy i seriály) ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Súhlasím, že na Kórejské pomery sa jedná o slabšiu a menej vyrovnanú vec, stále však podľa mňa ide o dobrý a hlavne zábavný priemer/nadpriemer s neokukanou témou aj keď predvídateľnejším vývojom deja. Herci za mňa fajn, tempo nenudilo, občas prekvapilo v lepšom, občas horšom ale ako celok nemám nejaká vážne výhrady. Možno to mohlo ísť viac do dramatického žánru ako komediálneho no druhej strane by tým film zrejme stratil určitý feel good pocit, ktorý som z neho po dopozeraní mal. ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Nápad super,ze začátku možná dobrá krimi,ale pak to spadne,do nějaké přiblblé komedie,nebo jak to nazvat,takže ve výsledku nic moc. ()

Reklama

Reklama