Reklama

Reklama

Matka příroda nepřestane nikdy udivovat svými zázraky. Jako stvořitelka všeho může okouzlit nesmírnou krásou i způsobit neuvěřitelné utrpení, pokud je narušena její přirozená rovnováha. Hluboko v lesích se stalo nemyslitelné. Nedbalé využití umělých hnojiv zmrzačilo kdysi pokojnou divočinu. Tisíce malinkatých klíšťat byly zmutovány na žravé zabijáky velikosti mužské pěsti. Celá armáda krvelačného hmyzu je nyní na pochodu. Zachutnala jim krev a lidské maso. Vyhledávají živé oběti, které se stávají líhní pro jejich embrya, živící se v první fázi vývoje lidskou tkání. Husí kůži nahání, představíme-li si, co čeká na partu mladých lidí z města. Jejich prázdniny se změní v krutý boj o přežití, když jsou dostiženi strašlivým organismem, který se stále rozrůstá...rozrůstá...a rozrůstá... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (69)

tron 

všechny recenze uživatele

Tony Randel je režisér, ktorý natočil horory Hellraiser 2 alebo Amityville 1992, takže si asi viete predstaviť, ako dopadli Klíšťata. Lacné béčko s neviditeľným kastingom (vrátane Setha Greena z BuffyAustinov Powersov) a nezáživnou atmosférou. Čo-to tomu dávajú „kliešte“, ktoré sú patrične nechutné a odporné. Nechutné a odporné ale samozrejme nie je všetko (nie, ani v horore), takže na tretiu hviezdu to nevidím. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní oddychový monster béčko, v němž jsou smrtící hrozbou pro partu puberťáků tentokrát přerostlá klíšťata, která díky speciálnímu hnojivu pro marihuanu zmutovala do obřích rozměrů. Chápu, že tenhle těžce naivní horor nesedne každýmu, ale mně osobně se přesně trefil do mýho lehce ujetýho vkusu. Nechybí mu potřebný nadhled, lesní prostředí, v němž na každém stromě číhá nebezpečí, hrstka adolescentů, vhodných na krvavou popravu, a hlavně slušný speciální efekty, u nichž se vyřádil například Rob Bottin (Howling, The Thing). Škoda, že Randelova kariéra šla posléze do kytek. Jinak ty malý krvežíznivý potvory připomínají pavouky, tak asi proto ta čtvrtá hvězda. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Spíš neš strašidelný je tenhle pokus o horor odpudivý, pravda, s několika nechtěně komickými prvky. Využitelné pro příznivce programově brakové produkce. Celkový dojem: 10 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kliešť je vskutku hnusný a nebezpečný hmyz. Desivé na tomto parazitovi je predovšetkým to, že tak miniatúrny tvor dokáže poznamenať zdravie človeka na celý život. Sú totiž prenášačmi rôznych chorôb - borelióza, encefalitída a čo ja viem ešte aké ďalšie svinstvá. Tvorcovia tohto filmového horroru to však pojali z iného uhla. Žiadne maličké infikované kliešte. Tu ide o živočíchy veľkosti dlane dospelého muža, ktoré kľudne dokážu prehriznúť krčnú tepnu. Za ich extrémnu veľkosť môže mutácia. Boli vystavené postreku herbálnymi stereoidmi. Tie z nich spravili smrteľne nebezpečných zabijakov. ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Betonová džungle není nic proti džungli v přírodním reservé. Narazíte tu na: chamtivé obchodníky s konopím(ranaři z Hřebínkova „můžete mi říkat Sire“ a jeho poskok) a přebujelá obří klíšťata(výkonný hnojivo), ti parchanti pospolu jako jeden zaženou do boudy(Tří prasátek) partičku skautíků-jelimánků(kyslíkový odér chmury odvane), které má na povel dvojice tokajících tetřevů-psychologů(v záběhu)… Je to tudíž náročný na bednu. „A že to museli vyžrat zrovna Panikář a hafoušek Brutus(takový roztomilí mazlíci)… PROTESTUJU!!!“ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech mne znovu pobavil snímek režiséra, jehož nejlepším počinem zůstává i nadále Hellraiser 2. Je-li spoluproducentem B.Yuzna, je šance dočkat se nějakých bizarních nechutností. Příjemně slizký a krvavý horror, který připomene klasiku, jako je Vetřelec ( zrození klíšťat, která kromě pavouků připomínají první stadium - Facehuggera, stejně jako pitva či zrod obřího mutanta) nebo Gremlins ( opravdu nechutné vaky se zárodky). Velmi zdařilé mechanické efekty by dnes jistě nahradily odbyté počítačové ( odbyté, jelikož na drahé by těžko byly peníze...), které se věrohodností těm digitálním nemohou rovnat. Milá béčková záležitost s typicky otevřeným koncem, pokračování však zatím není. Pokud se někomu hnusí pavouci, klíšťata či jiní roztomilí členovci, pak si film opravdu užije! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Fajnová zmutovaná klíšťata, která poněkud přibrala na váze a i co se týče rychlosti si dost polepšily od svých mrňavých příbuzných z našich lesů. Docela dobrý. Bavil jak Seth Green, tak Alfonso z Fresh Prince. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

ani horor, ani sci-fi, prostě naprostá bezduchá pakárna, která vám jen zacáká obrazovku slizem a krví, hraje si na psychothriller a bohužel není ani zábavně debilní. jen debilní. nechci spoilovat, ale tu půlhvězdu zachraňuje jenom luxusní ýbrklíšťák. 10% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Co to bylo za šílenou úchylku, do každého druhého hororu cpát psa a nebo kočku, kteří byli zabiti nějakým brutálním a naprosto krutým způsobem. Já vím že to všechno byli masky, figuríny a že se těm zvířatům, nic ve skutečnosti nestalo, ale boha jeho, ty masky a ty žalostné skřeky, které přitom vydávali, no působili dost realisticky. Jinak tohle je další typický horor, do kterého byl Brian Yuzna nějak zapojený, je tu hodně slizu, hodně krve, málo Clinta Howarda a malý počet úmrtí, takže normálka. Film se až do poloviny dost táhne, i když se v něm furt něco děje, to pravé a velké přichází v polovině, kde se objeví i klíště na steroidech, protože proč ne. A byť má film skvělý masky a efekty, tak to neni moc horor, rybaří se tady, jezdí se tady celý den za veterinářem, řeší se tady psychické problémy a taky sociální stav distributorů marihuany, je tady všechno, jen to neni horor. Takže další průměrná trojka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Klasické zapomenuté béčko o zmutované matce přírodě. Tentokrát přerostlá klíšťata. Má to své devadesátkové kouzlo, ale dobrý to fakt není. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Celkom neškodné béčko. Kamera sa mi občas dokonca aj páčila. Len scenár niekto ťažko odflákol. A na konci, keď sa preživší snažili dostať z domu do auta, som si spomenul na záver Vtákov (natočených o 30 rokov skôr)... :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, proč jsem se tomuto „zvířecímu“ hororu tak dlouho vyhýbal, ale zřejmě mé váhání ovlivnilo nepříliš lichotivé ohlasy. Dnes jsem se to však rozhodl napravit a ani moc nelituju. Zas až takový průser to nebyl. Je sice pravdou, že bych to spíše zařadil do hororové komedie, protože jsem se tu spíš dost nasmál, než aby mne svírala hrůza či děs, ale i tak se tu dá nalézt několik povedených scének. Navíc ani zmutovaná klíšťata nevypadala nejhůře (samozřejmě žádná extra podívaná to nebyla), ale neokoukaný nápad se cenní dvojnásob. Jen se scénárista mohl trochu více odvázat a „sejmout“ více postav. Některé tu byli totiž jen dopočtu. No a právě nezajímavé charakteristiky jednotlivých osob byly asi tím nejslabším článkem. Jediný kdo si mou pozornost opravdu zasloužil, byl Seth Green. I tak si ovšem myslím, že nejde o ztrátu času. 50% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Partiu problematických detí z LA počast táborenia v divočine terorizujú nielen vyšinutí buranskí pestovatelia marihuany, ale aj stereoidmi nadopované obrie kliešte. Infested je pohodový nature-amok horor, ktorý je na tom aj napriek zjavne nízkemu rozpočtu pomerne dobre najmä po trikovej stránke. Nechýba ani monster finále a hoci potenciál kliesťov ako vražedných predátorov je takmer nulový, celkovo je to slušná zábava. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Chudáci američtí měšťáci. Sotva vypadnou z města do přírody, už jim někdo pije krev. Zábavné. Nechutné. Přesně takové, jak to má být. Dostal jsem, co jsem čekal, možná i trochu více. Jsem spokojen. Klíšťata vypadají moc pěkně, v tomhle ohledu klobouk dolů (např. prchající klíště s injekční stříkačkou zabodnutou do zad je výborná scéna). Tak příště třeba něco o filckách. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Na videofilm o zmutovaném hmyzu velmi pěkně udělané loutky a efekty. Žádný digibordel, což ocením (asi dvěma). Vše krásně nechutné a slizké a tvůrci pracovali nejen u PC. Scénář a herci s výjimkou Howarda spíše zhovadilost směřující k odpadu. ()

Reklama

Reklama