Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když mladý právník Jack Campbell (Nicolas Cage) odlétal na stáž do Londýna, sliboval své přítelkyni Kate (Téa Leoniová), že za rok už budou zase spolu. Uplynulo třináct let. Z Jacka se stal úspěšný burzovní makléř, který si za ta léta vybudoval slibnou kariéru, na Kate už dávno zapomněl a stále je svobodný... Jsou Vánoce, Jack jde pozdě večer z kanceláře do svého bytu na Manhattanu, a cestou se staví v malém obchůdku. Zde se stane nechtěným svědkem roztržky mezi prodavačem s nějakým pobudou. Podaří se mu zklidnit vášně a dá se s účastníky hádky do hovoru o všem možném. "Mám všechno, po čem jsem toužil," říká při tom o sobě. Když se konečně dostane do svého luxusního mládeneckého apartmá, lehne si a okamžitě usne. Druhého dne se probudí v domku na předměstí, vedle něj leží v posteli o 13 let starší Kate, vedle v pokoji pláče dítě a šestiletá holčička mu říká "tati". A to je jen začátek z celé řady překvapení, která na Jacka čekají... Z Jacka Campbella - businessmana se stal Jack Campbell - otec rodiny. Nežije v centru, ale na předměstí, neřídí Ferrari, ale "kombíka", neprodává akcie, ale pneumatiky a v šatníku má místo drahých obleků flanelové košile. Jack se nejprve pokouší vrátit do svého "starého" života, ale ani ve firmě ani doma se k němu nikdo nezná. Postupně si začíná zvykat na nový život a zjišťuje, že se mu vlastně velmi zamlouvá. S chutí si užívá otcovských povinností, stýká se s novými přáteli a navíc mu dochází, že Kate i po těch 13 letech stále miluje. Není ale jisté, jestli je tento život už "navždy" - totiž jestli se zase někdy znovu neprobudí sám ve svém manhattanském apartmá. A pokud by se tak stalo, jak by mohl napravit všechny ty chyby, kterých se dopustil...? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) Jsou dva filmy, na které koukám každé Vánoční ráno už nějaký ten rok..."The Holiday" a "The Family Man". Pro naději, pro život, pro radost i pro dojetí...pro jasnou a čistou (,co na tom že pohádkovou - to přeci ale k Vánočnímu ránu patří!) výpověď o tom, že to, na čem doopravdy záleží, je hned za rohem, třebas to bude dlouho trvat, než se na to podíváme, ale je to tam! Kouzlo, které ve mně drnčí s každou minutou těchto filmů: It´s there! Look! Just take that chance!" - je to milé, je to legrační, je to dojemné, je to zasněžené, je to plné pravd a je to plné uvěřitelných charakterů...and let me tell you about priorities!!!... "I want that Cake! I Want it!" (i když tahle scéna a její smysl jsou pro mě už navždy zničené :D Ach, Bojovníku!!! Ty lotře!!! :D) ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden z filmov, ktorý ponúka zaujímavý nápad, no jeho realizácia je skôr priemerná. Ale nechcem moc kydať na Ratnerov film, lebo sa mi celkom páčil a občas ponúkne aj príjemnú atmosféru, akú poznáme napríklad z filmov o malom Kevinovi. A samozrejme je tu NICOLAS CAGE, ktorý predstavuje pre film tú najväčšiu silu a ak niekto drží film nad vodou, je to určite on. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Opravdu je život, který žijeme tím nejlepším způsobem jak ho prožít? Opravdu jsou přepych a bohatství tím, co udělá život šťastným? A jak by život vypadal, kdybychom se v některých případech rozhodli jinak? Jeden z romatických příběhů, který navzdory tomu, že nepatří k nejslavnějším ani nejúspěšnějším, patří k mým nejoblíbenějším. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Nicolase Cage považuju za snad největšího idiota Hollywoodu. Oscar někde doma vystavený. Na kontě akční hity jako Skála, Con Air, Tváří tvář a 60 sekund. Perfektní temný thriller 8 mm a pak se upsal k úplným nesmyslům jako je Napospas osudu, Hon na čarodějnice a to jsem neviděl ještě Rituál a možná ani nechci. Ještě než se ale upsal k těm debilním filmům, a zavřel si podle mě dveře pro něco kvalitnějšího, stihl v roce 2000 natočit kvalitní romantickou komedii – i když jsem se zase moc nenasmál, jen občas -, která má prvky dramatu. Film nádherné ukazuje, jak je důležitější rodina, než být sám, mít sice spousty peněz, ale být stále sám a nemít se s kým o ně podělit. Nicolase Cage hraje v té době, ještě dobře. Krásná Téa Leoni je třešničkou na dortu. Společně vytvořili krásný pár. Jediné co dělí hodnocení od 4* je zbytečně natažená stopáž. Stačilo to zkrátit alespoň o 15 minut a dal bych klidně ty 4*. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(31/2013, DVDRip) / Klasický námet, klasický priebeh, nič inovatívneho sa tu nekoná a ešte k tomu Cage, ktorý mňa osobne dokáže nadchnúť zriedkavo, jedna z mála výnimiek je asi Bad Lieutenant. Ešteže mám celkom rád podobné námety. Aj v tomto v porovnaní s podobnými kúskami sa jedná o čistý priemer. (5/10) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Autorem citátu „Kdybych žil v antice, bydlel bych v Římě, a dnešní Amerika je říše a New York je Řím,“ který se ve filmu objevil, je John Lennon. (Terva)
  • Z celkového rozpočtu 60 milionů amerických dolarů si Nicolas Cage ukrojil více jak třetinu a to 20 milionů. Producentům se ale jeho obsazení vyplatilo, snímek se stal v kinech jedním z největších vánočních hitů toho roku. (Edgerton)
  • Nicolas Cage (Jack Campbell) vlastnil rovnaké Ferrari, aké bolo použité vo filme. Predal ho asi rok pred začiatkom natáčania. (misterz)

Reklama

Reklama