Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když mladý právník Jack Campbell (Nicolas Cage) odlétal na stáž do Londýna, sliboval své přítelkyni Kate (Téa Leoniová), že za rok už budou zase spolu. Uplynulo třináct let. Z Jacka se stal úspěšný burzovní makléř, který si za ta léta vybudoval slibnou kariéru, na Kate už dávno zapomněl a stále je svobodný... Jsou Vánoce, Jack jde pozdě večer z kanceláře do svého bytu na Manhattanu, a cestou se staví v malém obchůdku. Zde se stane nechtěným svědkem roztržky mezi prodavačem s nějakým pobudou. Podaří se mu zklidnit vášně a dá se s účastníky hádky do hovoru o všem možném. "Mám všechno, po čem jsem toužil," říká při tom o sobě. Když se konečně dostane do svého luxusního mládeneckého apartmá, lehne si a okamžitě usne. Druhého dne se probudí v domku na předměstí, vedle něj leží v posteli o 13 let starší Kate, vedle v pokoji pláče dítě a šestiletá holčička mu říká "tati". A to je jen začátek z celé řady překvapení, která na Jacka čekají... Z Jacka Campbella - businessmana se stal Jack Campbell - otec rodiny. Nežije v centru, ale na předměstí, neřídí Ferrari, ale "kombíka", neprodává akcie, ale pneumatiky a v šatníku má místo drahých obleků flanelové košile. Jack se nejprve pokouší vrátit do svého "starého" života, ale ani ve firmě ani doma se k němu nikdo nezná. Postupně si začíná zvykat na nový život a zjišťuje, že se mu vlastně velmi zamlouvá. S chutí si užívá otcovských povinností, stýká se s novými přáteli a navíc mu dochází, že Kate i po těch 13 letech stále miluje. Není ale jisté, jestli je tento život už "navždy" - totiž jestli se zase někdy znovu neprobudí sám ve svém manhattanském apartmá. A pokud by se tak stalo, jak by mohl napravit všechny ty chyby, kterých se dopustil...? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film o tom, co je v životě opravdu důležité - já to štěstí neměl, možná proto se mi to líbilo a přišlo mi to dojemné, nevím... Každopádně příběh super, bohužel film takový nijaký, mohli si scénáristé víc pohrát, hlavně s tím, jak se do jiného života dostal, ne zvolit obligátní usnutí a probuzení, ale i tak...70% ()

Mangus 

všechny recenze uživatele

V detstve sa mi tento film strašne páčil a Téa Leoni sa mi neskutočne páčila. Dnes s odstupom času sa na to všetko pozerám trochu inými očami a neskutočné vyzdvihovanie rodiny a negatívny postoj k snahe rozvinúť kariéru (myslím už v tej alternatívnej realite). Samozrejme som za rodinné hodnoty a film sa mi aj páčil, len niektoré veci boli trochu prehnané. Inak dobrý nápad, ale nedá mi, dnes je to za 3 hviezdy. 6/10 ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento velmi milý film jsem viděla už několikrát, většinou v předvánočním období, kam se skvěle hodí a příště mu klidně znovu obětuji svůj volný čas. Každý jsme v životě vystaveni řadě rozhodnutí a stojíme na rozcestí, kam půjdeme dál. Jako dítě jsem se svým otcem a sestrou po smrti mamky žila ve velmi skromných poměrech. Každá maličkost, třeba vánoční balíček ovoce (banány a mandarinky) mi dělaly velkou radost a vždy jsem se na ně těšila. A když se jednou objevilo jako vánoční dárek místo knížky v kůlně nové kolo, to bylo obrovské štěstí. Dneska žiji stále skromně, ale mohu si dopřát banánů, mandarinek a dokonce i párků na kolik mám chuť, ale už to není ono. Ta radost se někam vytratila. Jak se říká : Po čem toužíš, kvete, co jsi získal, vadne. Profesní a majetkový úspěch nemusí být v životě to nejdůležitější, stejně odejdeme ze světa tak holí, jak jsme na něj přišli, tak za čím se štvát. Tento snímek ukazuje, že takto uvažují i filmoví tvůrci a to je dobře. Škoda, že nejde vrátit ztracený a promarněný čas, jako v tomto příběhu. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

40%. Synopse slibuje velmi zajímavý příběh odpovídající koncepci, kterou vyloženě můžu. Cestování v čase, alternativní reality, sice komediálně laděné, což není zrovna můj šálek, ale zato s vánoční tématikou, a to už je. V praxi se mi však dostalo relativně prázdné snůšky rádoby poučných dialogů, občas nucených situací a sem tam možná i relativně slušného vtipu. Vánoční atmosféru však Otec rodiny postrádá, děj je dopředu předvídatelný prakticky od první scény, ničím nepřekvapí a závěr je... no, hollywoodský. Nevím, proč jsem čekal víc, ale co vím jistě je, že už si ho znovu nepustím. Výjimku v jinak pusté, navenek sice pozitivně působící, ve skutečnosti však mělké slátanině, tvoří neskutečně roztomilá a geniální Makenzie Vega. Kvůli ní to snad stojí za to vidět... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podařená jednohubka kterou, světe div se, herecky táhne "muž čtyř výrazů, z nichž tři vypadají úplně stejně", Nicolas Cage. No a když druhou půlku zamilovaného páru tvoří krásná a živočišná Téa Leoni, tak můžu směle prohlásit, že obsazení je ten největší klad filmu. Otec rodiny má vcelku jednoduchý scénář, ale zato poutavě napsaný a s citem natočený. Děj je pomalý, roztažený na dvě hodiny a kousek vyprávění o přerodu jednoho samotářského makléře, do usedlého muže s krizí středního věku. Režisér filmu vtiskl klidnou a domáckou atmosféru, takže nevadí ani přemíra klišé a dopředu odhadnutelná zápletka. Konec dojem bohužel trochu sráží, ale i tak jde o můj oblíbený moralizující vánoční film. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Okrem New Yorku a New Jersey sa film natáčal aj v kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Autorem citátu „Kdybych žil v antice, bydlel bych v Římě, a dnešní Amerika je říše a New York je Řím,“ který se ve filmu objevil, je John Lennon. (Terva)
  • Z celkového rozpočtu 60 milionů amerických dolarů si Nicolas Cage ukrojil více jak třetinu a to 20 milionů. Producentům se ale jeho obsazení vyplatilo, snímek se stal v kinech jedním z největších vánočních hitů toho roku. (Edgerton)

Reklama

Reklama