Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když mladý právník Jack Campbell (Nicolas Cage) odlétal na stáž do Londýna, sliboval své přítelkyni Kate (Téa Leoniová), že za rok už budou zase spolu. Uplynulo třináct let. Z Jacka se stal úspěšný burzovní makléř, který si za ta léta vybudoval slibnou kariéru, na Kate už dávno zapomněl a stále je svobodný... Jsou Vánoce, Jack jde pozdě večer z kanceláře do svého bytu na Manhattanu, a cestou se staví v malém obchůdku. Zde se stane nechtěným svědkem roztržky mezi prodavačem s nějakým pobudou. Podaří se mu zklidnit vášně a dá se s účastníky hádky do hovoru o všem možném. "Mám všechno, po čem jsem toužil," říká při tom o sobě. Když se konečně dostane do svého luxusního mládeneckého apartmá, lehne si a okamžitě usne. Druhého dne se probudí v domku na předměstí, vedle něj leží v posteli o 13 let starší Kate, vedle v pokoji pláče dítě a šestiletá holčička mu říká "tati". A to je jen začátek z celé řady překvapení, která na Jacka čekají... Z Jacka Campbella - businessmana se stal Jack Campbell - otec rodiny. Nežije v centru, ale na předměstí, neřídí Ferrari, ale "kombíka", neprodává akcie, ale pneumatiky a v šatníku má místo drahých obleků flanelové košile. Jack se nejprve pokouší vrátit do svého "starého" života, ale ani ve firmě ani doma se k němu nikdo nezná. Postupně si začíná zvykat na nový život a zjišťuje, že se mu vlastně velmi zamlouvá. S chutí si užívá otcovských povinností, stýká se s novými přáteli a navíc mu dochází, že Kate i po těch 13 letech stále miluje. Není ale jisté, jestli je tento život už "navždy" - totiž jestli se zase někdy znovu neprobudí sám ve svém manhattanském apartmá. A pokud by se tak stalo, jak by mohl napravit všechny ty chyby, kterých se dopustil...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

golfista 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl konec stejně dobře "vymyšlený" jako předchozích 100 minut, byly by to čtyři hvězdičky.... Ale příjemně se na to koukalo :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

100% pozitívna, mierne sentimentálna americká limonáda pre celú rodinu. Bez najmenšej závady, i najmenšieho dôvodu pre opakované zhliadnutie. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Sladké, přesladké a taky scifi - manželka nestojí o makléře a víc peněz, zato chce prodavače na předměstí v manžestrovém obleku z akce a taky se chce po třinácti letech manželství milovat na schodech upatlaná od dortu. Hm. Jak říkám - scifi, ale tu a tam docela milé. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tento typ amerických rodinných filmů mi párkrát za rok prostě sedne. OTEC RODINY je film, který stvrzuje osvědčené "životní pravdy", obsahuje neagresivní humor a v pár momentech příjemně pohladí po duši. Člověk sice musí automaticky počítat s tím, že bude nějaký ten čas vyhrazen moralizujícím apelům, ale dostatečným obrněním se dá předejít zbytečným vopruzům. Shrnuto a podtrženo: Dobrá volba na nějaké to rande nebo na řešení partnerských/manželských krizí. :o) Není to sice čistých 80%, ale 70% si to u mně určitě zaslouží. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Film značně "zmenšuje" jeho konec. Ten byl odfláklý, neoriginální a až moc naivní, protože zas tak úžasný ten proslov nebyl. Jinak je tady Nicolas Cage v "surovém stavu" dost dobrý a Leoni má v sobě něco víc. Klasické coby kdyby v pěkné vánoční atmosféře. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to šablonovitý a romantický, ale nemůžu si pomoct, je to prostě moc dobře natočenej snímek. Nicholas Cage tu podává standartní výkon, na jaký jsme u něj zvyklí a působí vcelku příjemně. O to překvapivější (v pozitivním slova smyslu) je výkon Téi Leoni. Do vánoční či předvánoční atmosféry velmi milý film. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

......dlouhý, předlouhý, stará dobrá zápletka s výměnou. Bohužel úplně pro jiného scenaristu a pro jiné herce, ani komedie ani romantický, pouze fantasy bez šťávy, průměrný Cage a bez duše hrající strnulá Leoni a nic neříkající dialogy, škoda...... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Velmi príjemna vianočná romantická komédia z priam kúzelnou hudbou Danyho Elfmana a bláznivou Téou Leoni. Cagea som tu prvý krát zažil ako speváka a bol som veľmi milo prekvapený (bacha na dabovanú verziu, kde to Petr Svoboda úplne pochoval). Toto sú pre mňa tie pravé rolničky milé deti na čas, kedy sentimentu nikdy nie je dosť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stáž v Londýně může být fajn, ale pro vztah dvou zamilovaných lidí může jít o definitivní knokaut. Nicolas Cage si vybral cestu kariéry a je z něj milionář. Ovšem tak trochu opuštěný. Do jeho luxusního apartmá docházejí luxusní šlapky, jezdí v luxusním bouráku a má luxusní čuch na to, kde můžou kápnout další miliony. Nikdo neříká, že je to špatně, ovšem Nick dostane ještě jednu šanci. Zasáhne vyšší moc a on se probudí vedle té, které kdysi na letišti mával. Je prachobyčejným prodavačem pneumatik, má velkého čokla, dvě děti, dluhy a bandu looserovských přátel. Dokáže vůbec tenhle opravdový život žít? Co by kdyby. To už tady bylo. Nevadí, můžeme si dát další příděl. Otec rodiny se v téhle společnosti neztratí. Nesnaží se vybočit z řady, přesto pár milých momentů přinese. Režisér Brett Ratner, který docela slušně střídá žánry, úplně vedle nešlape, respektuje pravidla rodinných (romantických) příběhů a navíc měl k dispozici energického (toho času na vrcholu) Nicolase Cage a sympatickou sprchovou tanečnici Téu Leoni. A to rozhodně není málo. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

...,,kazdemu sa moze raz stat, ze sa prebudi posteli sam, pripadne s osobou, s ktorou zije desat rokov a pritom ju vobec nepozna a zacne rozmyslat nad tym, ake by to mohlo byt, keby..."... Velmi prijemny pribeh s prijemnymi hercami na prijemny vecer s priatelkou, pivom alebo psom pri sebe.3 1/2* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Americká vánoční klasika roku 2000. Nic a Téa tvoří rozhodně dvojici, které to velmi sluší. Zbytek je tady poměrně do počtu, škoda že Cheadle není více využit. Ale na druhou stranu no a co. Je to o lásce, o rodině, o vztahu, o kompromisech. A jak by napsal klasik "Mě se to líbilo." 60% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Výborný! Ať si každý píše co chce, tenhle film má kouzlo a na Vánoce je to ještě silnější. Podávat před štědrým dnem s dobrou náladou a zážitek je zaručen! On Ten Cage fakt umí hrát a na Téu Leoni se dobře dívá a prostě ten patetickej závěr je skvělej... jo pro nás romantiky je to k nezaplacení! :-) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Fajnový film s dobrým námětem, který dokáže zaujmout. Sice to není nějaké pecka, která by vám zůstala v paměti, ale určitě to byla pohodová podívaná, nicméně trochu více natáhlá, kratší stopáž by tomu pomohla. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Komédia Bretta Ratnera The Family Man nadväzuje na rad súčasných hollywoodskych snímok "propagujúcich" stmelenie rodinného života. Navyše sa čiastočne odohráva o Vianociach, takže sa hodí aj na sledovanie počas zimných sviatkov. Hrdinom je newyorský špičkový manažér Jack Campbell, ktorý sa po zásahu "zhora" ocitá vo svojom inom živote. Vtipne vykonštruovaná aj rozvíjaná nadprirodzená zápletka je postavená na vzťahu oboch protagonistov. Obľúbený Nicolas Cage s prehľadom zvláda obe polohy svojho hrdinu a Téa Leoni s ním určite drží krok. Jej postava je navyše rôznorodejšia, vnáša do deja určitú vrelosť a neprekvapivo aj erotický náboj. Samotná snímka sa rozhodne vymyká štandardu obdobných titulov. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Film se mi docela líbil, ale jednoduše mi na tom vadilo, že jsem věděl, co se stane za minutu, dvě minuty a co na konci. Ale to k tomu žánru patří a až se na to o vánocích na videu podívám znovu, tak tomu možná přijdu víc na chuť než v kině. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pekná pripomienka toho, že aj Cage kedysi dokázal točiť slušné filmy, žiaľ v poslednom čase dosiahol výraznejší úspech akurát tak s Krúdovcami, možno preto, že boli animovaní. :) Ten jeho výzor smutného psíčka minútu pred smrťou sa skrátka nehodí do akčňákov a drsných filmov plné násilia, ale skôr do romantických komédií alebo drám. Tam by sa mal realizovať. Páčil sa mi námet, ktorý sa rozvinul do príjemného a pozerateľného deja. Mám však pocit, že príbeh na konci stratil dych a záver sa tak stal mierne odfláknutý a nedomyslený. Mohlo to byť ešte lepšie. Preto snímok u mňa skončil pred bránou nadpriemernosti. 65/100 ()

Reklama

Reklama