Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christa Päffgen a mnoho jejích podob. Od prosté německé modelky, přes múzu Andyho Warhola, členku legendárních The Velvet Underground, až po matku a feťačku. Samotná Nico a mnoho osob, které byly u veškerého dění mluví v dokumentu o ikoně šedesátých a sedmdesátých let. (vaja)

Recenze (3)

vaja 

všechny recenze uživatele

"Do Or Die." Pro jednoho kultovní postava, pro druhého feťačka. V šedesátých a sedmdesátých letech to chtělo hodně vůle a sebezapření, aby člověk jakž takž vnímal realitu přes opar nejrůznějších omamných látek. A pokud se připletl do Factory, měl svůj osud vlastně jasný. Pro mě byla Nico poměrně neprůhledná postava, která ve všem dění působila spíš nezúčastněně. Nico Icon mi ukázal o něco jiný pohled na Christu Päffgen a nepřímo poukazuje i na to, proč se tak chovala. Jako jediné mínus mi tady příjde vyzdvihování některých osudových okamžiků na úkor jiných, stejně zásadních. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Moje prve stretnutie s Nico bolo vdaka filmu Doors, kde "vystupuje" vo velmi psychadelickej oralnej scene vo vytahu. Potom som sa prostrednictvom Velvet Underground dostala aj k jej inym talentom. No az tento dokumentarny film mi ukazal, kto Nico vlastne bola, ako zila a ako tak trochu nicila seba a svoje okolie. Pre mna vsak ostava talentovanou a tak trochu sialenou hudobnickou, ktora nebrala na nikoho a na nic ohlad a napriek tomu sa naveky vryla do historie hudby. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama