Reklama

Reklama

Franklin Hatchett (Ch. Tucker) je mimořádné výřečný pouliční kšeftař, oddaný své rodině, jenž se živí pokoutním prodejem lístků na basketbal. Jedním z jeho klientů je i James Russell (Ch. Sheen), kterého šéf neustále nutí za každou cenu vyhledávat mediální senzace. Jednou večer se Franklin po policejním zátahu dostane do vazby, kde ho přivážou k Villardovi, nebezpečnému zloději šperků. Při převozu se Villardovi podaří utéct a jelikož je Franklin k němu připoután, musí utéct spolu s ním. Dřív než se mu podaří vysvobodit, Franklin zaslechne, že Villard ukryl mnoho ukradených diamantů, takže teď musí Franklin utíkat nejen před policisty, kteří si myslí, že má prsty v útěku, ale i před zločinci, kteří ho chtějí zabít dřív, než se dostane k diamantům. Franklinovou poslední nadějí je reportér James. Spolu vymyslí plán, jak přelstít nejen zloděje, ale i newyorskou policii. (Intersonic)

(více)

Recenze (74)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už vím, proč jsem o tomhle filmu celej život nevěděl. Na první pohled se tváří kombinace Charlie Sheen a Chris Tucker neuvěřitelně zábavně, jenže jakmile si ji pustíte, radost Vám okamžitě vymizí nejenom ze rtu, ale i z myšlenky, která tu nenápadnou myšlenkovou bublinu v hlavě obsahující slovní spojení "dobrá komedie" nenápadně zvětšuje a zvětšuje, až samotná praskne a vy únavou z pohyblivých obrázků vypnete televizi, protože si uvědomíte, že na takovou nudu se nedá ani dokoukat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $41,076,865Tržby Celosvetovo $48,560,000║ Chris Tucker boduje, a asi najzábavnejší film od Ratnera, fakt mu vyšli hefti v tomto filme a dej ani moc neotravuje /75%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Reč peňazí je uchádzajúca, ničím výnimočná buddy movie. Scenár ubieha v najočakávanejších pod-žánrových klišé, aké len budete čakať. Ratnerov celovečerný režijný debut. Odzbrojujúci humor ani streštená akcia sa nekonajú, ale aspoň si Sheen/Tucker padli do noty. Chrisovi a Ratnerovi to v buddy movie naplno vyšlo až neskôr (Križovatka smrti s diabolským duom Tucker/ Jackie Chan). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru vydařeně vystavěná taškařice, okořeněná pár vskutku vypointovanými gagy (třeba scénka dražby Jaguara - nesoupeřte s Italem...;o) a završená vskutku bombastickým ohnivým žertovně akčním finále... Nic víc a nic míň než skvělá oddechovka. - - - - - (Při repete 17.3.2012 na >Nova Cinemany< hodnocení 862., komentář zde jako dvaačtyřicátý - 17.3.2012) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rattnerovy právem zapomenuté skromné začátky. Slabší klon 48 hodin s nevtipným uječeným Tuckerem, který ani náhodou není novým Eddiem Murphym. O rok později to Tucker zkusil na poli buddy movies znovu, tentokrát s Jackiem Chanem v Křižovatce smrti a díky Jackiemu to bylo o něco zábavnější než tohle. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nedávno som si dal Križovatku smrti a tak som rozmýšľal čo Ratner ešte pred tým natočil. Našiel som tam tento kúsok, tak si hovorím, že to skúsim. Obsadenie fajn, príbeh v pohode, akurát to tak úderné a zábavné ako je križovatka smrti nie je. Charlieho Sheena mám rád a Tucker je tiež pohode zabávač, akurát spolu netvoria tak dobre zábavné duo ako neskôr s Jackiem. Ako celok v pohode film a niektoré scény pobavia. 60% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Běloch suchar a kariérista versus černoušek s prořízlou hubou a talentem na průsery. Klasické schéma, klasický příběh, klasické fórky, a klasický průměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film, který by chtěl zaujmout, ale zoufale nemá čím. Kariéra Charlieho Sheena šla v době vzniku filmu prudce dolů a o Chrisi Tuckerovi se mluvilo jako o novém nástupci Eddie Murphyho, ale to se nestalo. Otřepaného scénáře točícího se kolem diamantů nedozírné ceny se ujal specialista na akční filmy Brett Ratner a dělal, co mohl. Do filmu se vecpala pochopitelně komediální výplň, aby Tucker byl co nejvíc ukecaný a Sheen co nejvíc otrávený. Film má svoje lepší, ale většinou slabší momenty, kdy se ze scénáře nelze nijakým způsobem dobrat něčeho, co by diváka překvapilo, nebo to neviděl už v jiných filmech. Pokud tedy máte méně nakoukáno v oblasti krimi komedií, je možné, že vás tenhle snímek zaujme. 40% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie na verejnoprávnej tv v neskorých nočných hodinách. Síce staršia, ale nemenej kvalitná komédia, ktorá hravo ukáže chrbát aj novším žánrovým kolegom. Príjemné herecké obsadenie, mal som pocit, že dvojica Sheen - Tucker si dobre sadla. Chcel by som vidieť ten štadión po dotočení zaverečnej scény :) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi. Len-len, že som nedal štyri hviezdy. Píjemná zábava, buddy ako má byť s nostalgickou atmosférou prelomu osemdesiatych a dväťdesiatych rokov. SMRTONOSNÁ ZBRAŇ to nie je, ale ku KRIŽOVATKE SMRTI to malo celkom blízko... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tucker hrozně nedocenenej typek..mohl by dostávat lepsi role ma rozhodně navíc než na nějakýho prchajiciho CJe ze san andreas se suchyma dialogama, kterým by se zasmalo jen batole a Šýn je tu vážnej a nevyraznej. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Chris Tucker vo filme exceluje, ale vsetko ostatne je len solidny priemer. Asi najväcsi problem je, ze sa jedna o klasicku buddy movie komediu, ale Charlie Sheen je vo filme az na jednu skvelu hlasku, totalne nevyrazny a Tucker to bez odozvy sam neutiahne. A ani akcne sceny film nepodrzia, lebo je ich minimum. Slusny rozbeh, ktory Ratner k bezchybnemu vysledku dotiahol o rok neskor v komedii Rush Hour, ktora obsahuje dostatok kvalitnych akcnych scen a dvojku, ktora sa perfektne doplna. 6/10. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Copak nevíš, že ne zbraně zabíjej lidi ?? To ty zasraný magoři, co je drží v ruce, zabíjej.." - "Vážně dojemný.." ;) ()

svik 

všechny recenze uživatele

SUPRA FILMEK NEVIM CO PROTI MÁTE PUJCIL JSEM HO KAMOŠOVI A VON MI HO ZNICIL TAK MĚ TROCHU NAŠTVAL ,ALE TĚŠIM SE AŽ HO BUDOU ZASE DÁVAT. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chris Tucker. Spomínajú ho všetci, tak sa pripojím. Jeho energický herecký prejav spolu s Ratnerovou svižnou, akčnou réžiou dodávajú tomuto snímku grády. Rozhodne jedna z vydarenejších variant na klasický ´´buddy movie´´. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Duo Sheen - Tucker celý film tahnou! . Celé to , ale preci jenom vyzní jako demo toho co Ratner pote ukazal (Trilogii Krizovatka smrti). ()

Reklama

Reklama