Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (612)

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování. Mlčení jehňátek samozřejmě nepřekonáno, ale o to se ten film ani nesnažil. I když má zde Hannibal nejmenší důležitost ze všech tří filmů, vůbec to nevadí, protože zbytek hereckého obsazení rozhodně dokázalo utáhnout celý film. Norton, Keitel, a především Fiennes. Skvělá detektivka, která vám v některých scénách rozpumpuje srdce takovým způsobem, že se neodvážíte ani pohnout. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Tohle pro mě bylo srovnatelné s jehňátky. Jehňátka jsou jehňátka, ale tohle líp odsýpalo a mělo to lepšího záporáka, zkrátka red dragon překvapil, v porovnání s hannibalem, který jehňátkům udělal menší ostudu, je to o level lepší film. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Poslední díl avšak knižně jako první díl Hannibala. Tohle je celkem mazec, Edward a Ralph proti sobě a Anthony zase pomáhá Edwardovi. Jo Anthony si to užívá a konečně je to lepší jak druhej díl. Já se bavil. Moc dobrý krimi. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Červený drak je ľahko nadpriemerný kriminálny thriller postihnutý nevyrovnanosťou jednotlivých scén. Ani remeselne zvládnutá Ratnerova réžia, iskrivé herecké divadlo a výborná Elfmanová zvuková kulisa, nedokázali zachrániť typickú trojaktovú štruktúru filmového scenára, plnú žánrového klišé, predvídateľných postupov a schematizmu. Tempo je relatívne rýchle - nuda neprichádza do úvahy. Červený drak je filmom natočený presne podľa zákonov krimithrilleru . To je zároveň škoda. Absencia silnejších scén, invenčná vyprahlosť a presná žánrová škatulkovosť vytvárajú z filmu tuctový mix Mlčania jahniat a Psycha. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Vcelku kvalitní detektivka o vyšinutém vrahovi. Nic víc, nic míň. Hannibal je tady nesrovnatelná postava s Hannibalem v Mlčení jehňátek, kde je to geniální démonická postava, což jí tady zoufale chybí. Nedočkáme se žádných převratných scén, ale herecky je to dobře zvládnuté. Jediné co mi hodně vadilo byl onen "dvojitý" konec. ()

JK77 

všechny recenze uživatele

4* z jedného jediného dôvodu: Ralph Fiennes je skvelý. A hotovo. A sériu Mlčanie jahniat mám vcelku rád, ale jednotke sa nič nevyrovná. ()

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

Obyčejná detektivka, která vysává z Mlčení, co se dá a dřív skvělého pana Lectera tu s přehledem přehrávají moji oblíbení herci Norton a Fiennes. Jak to doctor LEcter skončil nevím neviděl jsem ještě HANNIBAL: ZROZENÍ. 50% ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než Hannibal, i když v tomto díle nemá Hopkins až takový prostor. No nevadí, já byl spokojený. ()

Pai-Mei 

všechny recenze uživatele

Slušný predchodca Mlčania Jahniat so skvelým Nortonom. Atmosféru prvého filmu s Jodie Foster však rozhodne nedosiahol a preto nemôžem hodnotiť maximom. ()

Loreleis 

všechny recenze uživatele

úžasné. Všechno je absolutně skvělé. Všem hercům jsem věřila vše, co zahráli a upřímně, në vždy to bylo jednoduché. E. Norton opět úžasný a o výkonu A. Hopkinse má cenu spekulovat. R. Fiennes mě dost překvapil, netušila jsem, že umí zahrát i tohle. Jede z opravdu hodně dobrých filmů. ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Červený drak je Mlčení jehňátek v mnoha věcech dost podobný, ale celkově je vlastně úplně jiný a to je jedině dobře. Na Anthonym Hopkinsovi je těch 10 let dost znát a jeho řeči a výrazy už nepůsobí ani trochu strašidelně - spíš naopak. Naštěstí jeho výpadek naprosto přesvědčivě nahradil jako vždy perfektní Edward Norton, ale hlavně naprosto excelující Ralph Fiennes v roli vraha, kterému jsem věřil úplně všechno. Atmosferičnost není zdaleka tak hutná, jako v Mlčení, takže o oscarové veledílo se zdaleka nejedná - ale žádné výraznější díry ve scénáři jsem nezaregistroval a tak jsem si film v rámci nenáročného krimi-thrilleru velice příjemně užil a tutíž byl i mile překvapen. A musím uznat, že závěrečný zvrat byl proveden perfektně. ()

Marcus.das 

všechny recenze uživatele

Hodne solidni snimek ze "sagy o Hanibalovi". Podle toho co jsem zatim videl mozna nejlepsi. Drzi cloveka najpateho od sameho zacatku, a kdyz uz si myslite , ze cely probeh skoncil, a cekate na titulky, uderi na vas s daleko vetsi silou nez kdykoliv jindy. Konci to ale typicky americky-no ono to mozna bude jenom okopcene z ceskych pohadek. Proste konec ve stylu "a zili stastne az do smrti" byl to jedine, co bych filmu vytknul. ()

han.ci 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku jsem si uvědomila, že jsem Jehňátkům dala 5* oprávněně. Začátek byl trochu nudný, ale asi od půlky to začalo být napínavé. Hopkins tam vlastně ani nemusel být a Norton se mi tam moc nehodil, navíc jeho postava byla asi vševěd. Naopak vyzdvihnu výkony Fiennese, kterého jsem se bála od začátku, a Emily Watson, muselo být těžké zahrát slepou tak věrohodně. ()

Lennie 

všechny recenze uživatele

Hopkins, Norton a Fiennes v jednom filmu. Září všichni, paradoxně však nějméně dostal Hopkins jako Hannibal Lecter. Neustále jsem ho totiž srovnávala s jeho výkonem v Jehňátkách, kde byl více šílený a impulzivní. Zde sice také blázní, ale ne tak přesvědčivě, ne tak inteligentně. Ale přesto uchvacující. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Thriller se vším co má mít, Anthony hraje suprově, děj promyšlený, napínavý, budete ho sledovat jedním dechem. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce! Silné momenty střídalo kroucení hlavou, jestli mysleli ve scénáři tohle vážně a nebo hraje Norton a Hopkins v nějakém béčku?!? Oproti Jehňátkům to svižně odsýpalo a ani nevím, jestli to bylo dobře?! Fiennes je pro roli geniální (mrazivé) brrrr!!! Hannibalův telefonát - co to, kdo to?!? Taky chcete zůstat bydlet v domě, jehož adresu zná geniální vrah, jehož jste dostali za (celkem řídké) mříže?!? Těsně před závěrem to zase vyskočilo napětím vzhůru, ale to, že nevolá manželka svému postřelenému muži sanitku, ale hroutí se na chodbě... (prosté) brrrr!!! ()

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama