Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (612)

Sigurd 

všechny recenze uživatele

Mlčení jehňátek výborné, Hannibal nenadchl a pak ke mně dorazil Červený drak. Obsazení příjemné plus můj oblíbený herec Edward Norton, co víc si přát. Achbohužel toho není málo. Norton hraje dobře, ale čekal jsem víc, to samé se dá říct o Hopkinsonovi, zato Ralph Fiennes je výborný. Mrazivě děsivý, nemohl jsem si nevzpomenout na Schindlerův seznam. Scénář průměrný, režie též. Vzato kol kolem lehce nadprůměrný krimi-thriller. 70% ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

55 % - Divné, chvíli se člověk bojí, ale Fiennese ne. Rattner je pouhý rutinér, na Mlčení jehňátek to prostě nemá. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Nebýt nuceného srovnání s Hannibalem a hlavně s Mlčením jehňátek, byla by to celkem šikovná detektivka s vynikajícím Ralphem Finnesem. Takto je to jenom nastavované pokračování, které je kvalitou poloviční. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Prequel k Mlčení jehňátek se podle mého povedl více než Scottův Hannibal. Už jen díky skvělé návaznosti na první díl je zajímavý, chytlavý a především skvěle napsaný. Hopkins se prostě našel. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než jednička a naprosto nesrovnatelné se Scottovou dvojkou. Pořád jde ale o velice zajímavý thriller se skvělými herci a hlavně Anthony Hopkinsem, což musí každému opravdovému milovníkovi filmu alespoň trošičku stačit. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Neprišlo mi to nič lepšie a ni o nič slabšie ako mlčanie jahniat. Tu už sa však o horor nejedná je to viac kriminálka ani Hopkins tu už nemá takú významnú rolu. Edward Norton mi zase oveľa viac sedel v Klubu Bitkárov. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Rodiče pozor !!! Takhle to může dopadnout když nebudete rozštěp svého synka řešit včas. To se mu pak párkrát řekne že je zaječí pysk a co se stane??? Inu milej chlapec začne masakrovat nic netušící šťastné rodinky s tím že je proměňuje na záda si nechá vytetovat červenýho dráčka šikuláčka a bude randit se slepou holkou která ráda šahá tygrům na pytlíky. Takže ano pochopili jste že nic dobrého z toho nevzejde. Za to jako film to dobré je a to dost. Agent FBI Will kerej všude byl a všechno ví a zná se nechá ukecat bejvalym kolegou ať helfne s nalezením našeho masáka a i když je mu slíbeno že bude mimo nebezpečí tak samosebou opak je pravdou zvláště když se radí s doktůrkem Hannibalem kterej se mu chce tak trošku pomstít za to že hnije ve vězení. Takže na Willíka mají nakonec spadeno masáci hned dva a ne jen tak ledajací (no uznejte Hannibal a Voldemort to už je na jednoho moc) . Film má své silné scény mně se líbila scéna v domě zmasakrované rodinky kdy Willík nastiňuje co se zde dělo a musím uznat že jeho pohled do duše vraha jest kvalitní. Stejně tak jako celej film. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ak by som pozeral na Babovresky 2, tak predpokladám, že by som zažil nielenže viacej napätia ale pocítil by som aj faktor strachu ... ()

dom156 

všechny recenze uživatele

K tomuto snímku jsem se dostal náhodou. Byl jsem překvapen, že se váže k Mlčení Jehňátek, inu člověka furt něco překvapí. Hopkins spolu s Nortonem vytvořili super zajímavé duo, které má charisma a hloubku. Celé vyšetřování k dopadení Fiennese má pomalou a záludnou gradaci. Na Mlčení jehňátek to sice nemá, ale i tak se jedná o povedené krimi a doporučuji. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tady díl poslední. Opět brilantní film, dobře natočený, super výkon Antonyho Hopkinse. Trošku mě mrzí, že doktor Lecter už není hlavní postava. Ale jak říkám, film je skvělý, opět nás čeká mrazení v zádech a kdo viděl první dva, nemůže si nechat ujít ani tento. Nezklamal, drží dech, patří k tomu lepšímu v žánru... ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Horší než Mlčení jehňátek, lepší než Hannibal. Fiennes hraje opravdu dobře, i Norton si zahrál klaďase s chutí. Návrat scénáristy Teda Tallyho(jenž adaptoval Mlčení jehňátek) je znát na celkově kvalitě filmu. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Takto všetko skaziť. Mlčanie jahniat bol mysteriózny kult čo sa už nedá povedať o nástupcovi. Film Červený drak je uspávanka, žiadny hororový kumšt či mysteriózne dobre zvládnutý film. Hopkins ujde, ale čo z toho keď všetko nehraje podľa divákových predstáv? Potom už len plakať nad rozliatym mliekom. 60% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......šikovne spravený úvod do Mlčanie jahniatok /natočené až po oscarovom filme M.J./ ....pozerateľné,napínavé....aj keď masového vraha nejdem zaktnúť sám a-pritom- dosť často si nekryjem chrbát,tiež recept na brzlík by si kanibal asi nazačiarkol v knihe aj keď uznávam,že recept na brzlík ma zaškrtnutý v kuchárskej knihe skoro každý...ale kanibal s vysokým IQ asi nie a asi by knihu nenechal len tak pohodenú....ale hlavne masový krah kanibal by nemal sám extra celu s obrázkami,knihami atd extra zachádzanie asi by bol na cele s s podobným bláznom alebo by ho ...sa obesil.....ale to sú len detaily - bavil som sa. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Jak bych to řekla, takové hopkinsonovské :) (je to koneckonců lehce spojitelné se dvěma podobnými). I když řadový thriller, herecké výkony z něj dělají podívanou. Hopkins nezklamal, Norton jako vždy (kláďáci mu jdou, co?) a Fiennes na to má prostě obličej. Zajímavé. Hudba poutavá. Já se nenudila a ta slepá dívka se mi tam docela hodila. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Repríza překvapivě odhalila, že i když byla poslednímu produktu s (dospělým) dr. Lecterem nepochybně věnovaná profesní pozornost, přes vynikající knižní předlohu je áčkovým obsazením nadupaný Červený drak průměrná záležitost. Něco v něm prostě nefunguje. Možná je to vina nezajímavého Nortona v hlavní roli. Scény s Hopkinsem snad kromě konečně zfilmované legendární večeře s orchestrem příběh nenakopávají (na rozdíl od fascinující spolupráce s agentkou Starlingovou mi to připadlo, že recituje svoje rozumy o neznámém vrahovi z nějakého taháku než aby se dopouštěl skutečné analýzy). Snad kromě místa činu se nedaří kouzlit atmosféru, z knihy jsou otrocky přebírané scény a detaily, které ale film nedovede svou řečí vysvětlit nebo obhájit (vrahovo trauma je skoro komicky ve zkratce shrnuto do monologu babičky, Norton si prostě povídá pro sebe a ty správné odpovědi se mu zjevují zčistajasna, slepá Rebecca osahává pohlavní orgány tygra, atd.) Nejzajímavější postava je tradičně dobře hrající Ralph Fiennes, jeho mlčenlivý uzavřený vrah je i ve scénách s vykulenou Emily Watsonovou nevyzpytatelný a tak to má být. Vinu za vlažnou adaptaci nese zřejmě režisérský suchar Rattner. Naštěstí, tahle knížka se nedá zprznit tak úplně snadno. :-) ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Jak bylo již několikrát řečeno, nejlepší filmový počin s nenažraným Hopkinsem, s tím nelze než souhlasit. Někdo má, jak vidno, raději mlčící Judie, a nic proti jejím kvalitám, ale Edward je prostě Edward. Ať se rve v zatuchlých sklepeních s partou zpocených nihilistů, hajluje po amerických štrýtech či přesvědčuje doktora Lectera i diváky, že je tím geniálním detektivem, na kterého rozhodně nevypadá, je to prostě ono. Kompletní herecké obsazení Červeného Draka je bezchybné, a ať už film trpí jakýmikoli neduhy, jakože by se jich rozhodně pár najít dalo, ve výsledku jsem na ně beze zbytku a velmi rád zapomněl. Příjemné dvě hodiny poctivého kriminálního thrilleru, co víc od Hannibala chtít. 4* ()

applause 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nevěděla, že existuje tento prequel Mlčení jehňátek. Docela mě to překvailo, protože kvalita filmů je srovnatelná. Napětí a drama tu nechybělo. Líbil se mi Edward Norton v roli agenta FBI a Ralph Finnes v roli psychopata. Doporučuji. ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší film s Hannibalem. Nevim - nejak se mi nelibili ty predchozi, samozrejme ted nemluvim o hereckem vykonu Anthonyho Hopkinse, ten byl famozni ()

Cafú 

všechny recenze uživatele

Plejáda špičkových herců (opravdu herecká první liga v plné parádě: Hopkins, Norton, Fiennes, Keitel, Watsonová, P.S. Hoffman atd.) nezacelý plochost a prázdnotu příběhu. Bohužel. ()

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama